7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,670,612
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

acemi80' Alıntı:
Bu durumda bizim konvoylarda işime yaramaz öylemi bildiğim kadarı ile genelde AM kullanılıyor ortak kanal olarak yanılıyormuyum

Hocam CB ler ülkelere göre farklılık gösteriyor, kimisi sadece AM kanalına , kimi sadece FM kanalına , kimileride Türkiye gibi her ikisine birden izin veriyor, Bu telsiz sadece FM ise konvoyda herkes FM e geçtiğinde çalışır, ama Keriminki gibi sadece AM seçenekli bir kullanıcı olduğunda ikisi arasında bir seçim yapmak gerekiyor.

FM daha kısa mesafeli ama daha parazitsiz çalışıyor, AM daha uzun mesafeli ama ses kalitesi FM e göre pek iyi değil, genelde parazit çok oluyor.

Etiketler

nkurtkaya' Alıntı:
Hocam çoğu CB sadece AM çalışıyor. Grupta da bu tip telsizi olanlar var, dolayısı ile AM/FM olan telsizleri de AM'de çalıştırıyoruz. Sadece FM olan bir CB ile böyle bir grupla iletişim kuramazsınız.

AM/FM farkına gelince FM daha net ses verir (şartlar müsait ise)

O zaman değiştirme şansımız varsa değiştirme yoluna gitmekte fayda var

discovery-V8' Alıntı:
Herkes aynı anda yazmış ;D

Saolun arkadaşlar yeterince bilgilendim arkadaşa sizin cevapları anında MSN ile ilettim aldığı telsizi tekrar satabileceğini söyledi Telsiz eline henüz geçmemiş aldığında bakacak eğer gerçekten sadece FM ise değiştirmenin yoluna bakacağız.

acemi80' Alıntı:
Valla bilmem ben sabırla cevap bekliyorum Cihan söz verdi cevap alamazsam . Harici Anten tarifi yapacak ;D ;D ;D

Yeterince bilgilendim Cihan'ın Harici anten tarifine gerek kalmadı. Tehdit işe yaradı ;D ;D ;D

hyavuz2000' Alıntı:
Ufuk abi geçmiş olsun, üzüldüm şimdi koca oğlana.

Abicim "şu elektrik aksamların da mekaniğini yapamadılarki- Yavuz abi kesi böyle derdi ;D" Hani elektronları yağın içinden falan akıtsak ta su kaçmasa ;D ;D ;D..

iyi olurdu da ondan vazgecdik kablolari duzgun yapsalar raziyim ben :smiley: :smiley:

Simdi taksi ile okula gidip geldik Adamlarin telsizleri bunlarin yaninda super Ses cam gibi ne cizirti var ne vizirti Aselsan Herhalde roleli bi sistem

ufukozkan' Alıntı:
Simdi taksi ile okula gidip geldik Adamlarin telsizleri bunlarin yaninda super Ses cam gibi ne cizirti var ne vizirti Aselsan Herhalde roleli bi sistem

Abicim onlar bas konuş. GSM üzerinden çalışıyor.. ;D, Dağda çalışmaz, Bir de offroad için uygun değil ;D ;D anca şehir içinde taxi durağın olacak...

(*** Yahu ben çok zor post yapıyom.. Post yazınca 5 dakika da yolluyor :( :( :( aradan 10 tane konu geçiyor... sizin ki de yavaş mı bukadar ???? )

ufukozkan' Alıntı:
Bizim bu telsiz isini duzeltmemiz lazim Her seferinde bi curcuna oluyo kimi duyuyo kimi duymuyo vs vs

Karrrrrdeşim konuşacağımız ayda yılda 1-2 km mesafe doğru dürüst bir anten oldumu sorun çıkmaz, Bizim son gezideki kadar telsiz curcunasına ben yıllardır şahit olmadım. Ordada pürüz yine Umuttan çıktı RF gain midir nedir onu kurcaladı herkesi alt üst etti ;D

ayarları yola çıkarken değil önceden yaptırmak lazım, CB dışında bu işin alternatifi yok, herkes yeniden cihaz alamaz, nerdeyse herkeste CB var şu anda, ihtiyacımız olan iyi anten iyi ayar, eksiz kablo , oksitlenmemiş bağlantılar.

discovery-V8' Alıntı:
Karrrrrdeşim konuşacağımız ayda yılda 1-2 km mesafe doğru dürüst bir anten oldumu sorun çıkmaz, Bizim son gezideki kadar telsiz curcunasına ben yıllardır şahit olmadım. Ordada pürüz yine Umuttan çıktı RF gain midir nedir onu kurcaladı herkesi alt üst etti ;D

ayarları yola çıkarken değil önceden yaptırmak lazım, CB dışında bu işin alternatifi yok, herkes yeniden cihaz alamaz, nerdeyse herkeste CB var şu anda, ihtiyacımız olan iyi anten iyi ayar, eksiz kablo , oksitlenmemiş bağlantılar.

Kizma bilader :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR