7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,632,410
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

nkurtkaya' Alıntı:
Nerde buldun keneleri?

abi onlar beni buldu, secret hesabı, eyvah kene mi aman kene vardır diye diye çektim kendime.. okulda ağacın altında arabanın içinde otururken açık camdan bacağıma nokta atışı yaptı tahminim ;D

Etiketler

Akdenizde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) virüsü taşıyan keneye henüz rastlanmadı ama yinede dikkat ediyoz ve tedirginizde aslında

fastjunkie' Alıntı:
abi onlar beni buldu, secret hesabı, eyvah kene mi aman kene vardır diye diye çektim kendime.. okulda ağacın altında arabanın içinde otururken açık camdan bacağıma nokta atışı yaptı tahminim ;D

Okulda mı ??? Eeee... neden diye düşünün bakalım. Tesadüflere inanır mısın?

İzmirli bir firma, insan vücudundan sivrisinek, kene gibi haşereleri uzak tutan giysiler üretti. Narkon Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Narbay, dünyada kamp malzemeleri ve dağcılık üretiminde kullanılmaya başlanan haşere kovucu maddenin, Türkiye'de ilk kez günlük giysiler üzerinde uygulandığını kaydetti.
Nano teknolojiyle 'milimetrenin milyonda biri' boyutlarda çalışma yapılarak, kumaşa, haşere kovucu etken madde uygulandığını dile getiren Narbay, şunları söyledi: “Uygulama yapılan ürün, kullanıcısının çevresinde görünmez bir kalkan oluşturarak, sivrisinek, kene ve güve gibi haşereleri kendisinden uzak tutmakta. Bu teknoloji kullanıcının algılamadığı bir koku sayesinde etki alanına giren haşere miktarını ortalama yüzde 87 oranında düşürmekte. Üründe kullanılan haşere kontrol teknolojisindeki etken madde; insan sağlığı ve çevre için güvenlik standartlarını belirleyen Oeko-Tex tarafından kabul edilmiş ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanmıştır. Kumaş üzerinde yapılan deneylerle, ürünün insan sağlığını etkileyecek bir yan etkisi olmadığı da belgelendirilmiştir.” Narbay bu arada, etken madde kumaşın liflerine işlediğinden, uzun süre etkisini koruduğunu ve yıkanma durumunda da haşere kovucu özelliğini kaybetmediğini belirtti.

[attachment=1]

giysi21f9471f21f7f76bby.jpg

bunlar da sakat işler. keneden kaçalım derken kanserojen madde solutacaz vucuda. nejat abi anlamadım ne demek istediğini :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,616
Kayıtlı Üye Sayımız
166,912
Kaydolan Son Üyemiz
Reşat AVCI

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR