7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,393,546

Etiketler
Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

ufukozkan' Alıntı:
Kim demiş tarih sıkıcıdır diye?!

Ortaçağda Avrupa'daki rahibelerin yüz ve ellerinden başka yerlerini yıkamaları kesin olarak yasaklanmıştı. Kastilya Kraliçesi İsabella bile 50 yıldan fazla süren hayatı boyunca iki kez banyo yapmıştı. Kirlilik adeti Amerika'ya da bulaşmış Pennsylvania ve Virginia eyaletlerinde ''banyo yapmayı yasaklayan'' ya da belirli kısıtlamalar getiren kanunlar çıkarılmıştı. Philadelphia' da ise kanunla bir ay içinde birden fazla banyo yapan insanlar cezaevine gönderiliyordu.

Öyle tabi abi, parfüm (eu de toilette) denilen şey tamamen bu sebepten dolayı çıkmıştır ortaya, tuvalet sonrası fıs fıs :smiley:))
Avrupadaki insanların o kafasına taktığı beyaz sarmallı peruklar da yağlı ve kokulu saçlarını saklamak amacıyla takılıyordu. öyk sabah sabah :D

discovery-V8' Alıntı:
Günaydın millet ;D

Biraz önce döndüm, istanbul da k..çım dondu, kutup ayısı mayısı derken ankarada -5 -6 da t-shirt le gezen ben istanbulun nemli +7 derece sinde buz kestim ya bu nasıl bişey ya ;D
Yavuz abi sen hiç buralara laf atma ben hayatımda Ankarada üşüdüğüm kadar hiçbiryerde üşümedim Erzincanda -22 dereceyi , Erzurumda -45 dereceyi ,Sansa deresinin akar halinde donduğunu ,gördüm ama Ankarada üşüdüğüm kadar hiçbiryerde üşümedim :smiley:

ufukozkan' Alıntı:
Günaydın

Şu an Çağatay yolda proğramında Osmaniye vardı Hertarafını gördüm
Merak ettiğim Osmaniye cebilli bereket köyünde dr,telefen bile yokmuş çokda yakınmış Hocama soralım bakalım Vardır bi şey

Bu Cebel(Yarpuz) denilen yer Eski Osmaniye(Cebeli Bereket) İlinin merkezi ama şu anda terk edilmiş halde sadece bir gurup yaylacı ve köylü kalıyor. Ama telefon olmadığını şimdi senden okudum bunu bir araştırayım.

Bir bakıma da normal diye düşünüyorum çünkü bizim üniversite Çukur ovaya bağlı bir birim olarak Osmaniyenin 2 Km yakınında bir köyün mezrasında kurulmuştu ve ben oradaya (Yurt müdürü idim) çok uzun mücadeleler sonunda telefon getirtebilmiştim o da tek hat.

Hoş bulduk altuğ bu sefer enteresan fotoğraflar vardı bizim için. yemek konusunda acemi üç adam(Çorba dahi pişiremeyen tip) Tenekede tavuk pişirmeye niyetlendik ortada ne teneke var ne sistem. Bir çiçek tenekesinin toprağını boşaltıp iyice yıkadıktan sonra başladık operasyona ama netice çok güzel oldu. fotolar bende mi ali demi bilmiyorum bende ise birazdan yüklerim. :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR