RedlinE' Alıntı:hadi sizi gidi landcilar nasilda haberiniz oluyor her seyden teşki alsaymisiz ya
bunlar sikida duruyor ha
Tempus' Alıntı:tophane, karakoy civarindaki av malzemeleri satan birinde m16 gorunumlu av tufegi gordum gecen gun, yivsiz normal av fiseklerinin ufalarindan kullaniyormus sanirim, avda bisey vurulmaz ama sekil olsun diye eglencesine havali tufek gibi kullanilir.
RedlinE' Alıntı:kurşatim sen tehlikeli adammısın.
Tempus' Alıntı:ya bana dedemden hatira bir otomatik av tufegi kaldi, ama dedem vefat ettiginde tufegin tum belgelerinide nereye sakladisya bulamadik. ne ruhsat ne av teskeresi hicbirisi yok. Fatura yok. Bu tufegi nasil yasal hale getirebiliriz ?
Tüfek ruhsat aldıysa ,ilgili bölgede polis kayıtlarında vardır.Tempus' Alıntı:ya bana dedemden hatira bir otomatik av tufegi kaldi, ama dedem vefat ettiginde tufegin tum belgelerinide nereye sakladisya bulamadik. ne ruhsat ne av teskeresi hicbirisi yok. Fatura yok. Bu tufegi nasil yasal hale getirebiliriz ?
yazargezeryolçizer' Alıntı:M-16 bir zamanların en sıkıntılı silahıydı ,
ilk çıktığı anda ABD ordusu tarafından çok sevilmedi,
ama geliştirilerek bu günlere geldi.
Bence hala da keleşin 1 gömlek arkasında kalıyor.
Bu silah sıkıştığında ,mermi kovanıyla ilgili zamanlama açısından sıkıntı yaşanıyor.
Keleş genel olarak sıkıştığında boş mermi kovanı ucu dışarı gelecek şekilde mekanizmaya takılı kalıyor.
sağ baş parmak burda çok önemli ,sıkışan mermiyi sağ baş parmakla vurarak ,silahı 2 sn de atışa hazır hale getiriyorsunuz.
G-3 ü hiç yazmıyayım ;D
yazargezeryolçizer' Alıntı:Tüfek ruhsat aldıysa ,ilgili bölgede polis kayıtlarında vardır.
otomasyona geçtiler mi bilmiyorum ,geçtilerse seri no dan bulunur
veraset çıkmıştır,mahkemeye başvurup veraset intikalle,üstüne geçirebilirsin.
sonrada ruhsatı çıkar,ama muamelicilere danışmakta fayda var.
çatapatın etkili menzili daha iyi,delici gücü daha fazla ,kapasite daha fazla ,yürürken ağırlık yapmaz vs.vsTempus' Alıntı:abi keles catapat tabancasi gibi, ozellikle G3 le ates ettikden sonra her mermide yer sarsiliyor ;D keles oyuncak silah gibi geldi askerde. kullandigimiz G3 ler 30 yasinda filandi, zaten acemiligin 2 haftasi bu silahin tutukluklari ve cozumleri ustune geciyor ;D
Tempus' Alıntı:o mevzudada sanirim tum mirascilardan imza almak gibi islerle ugrasicam , atsan atilmaz satsan satilmaz, ustume almak icinde av teskeresi almam gerekir baya uzun is ,tesekkurler
yazargezeryolçizer' Alıntı:çatapatın etkili menzili daha iyi,delici gücü daha fazla ,kapasite daha fazla ,yürürken ağırlık yapmaz vs.vs
ses olayına birşey diyemem ama bazı bölgelerde çalışan makinelere ihtiyaç çok fazla.
capon gibi yarı yolda bırakmayan aletler lazım ;D ;D ;
yasa cikti beyler ama resmi gastede yayınlanmadi.Tempus' Alıntı:ya bana dedemden hatira bir otomatik av tufegi kaldi, ama dedem vefat ettiginde tufegin tum belgelerinide nereye sakladisya bulamadik. ne ruhsat ne av teskeresi hicbirisi yok. Fatura yok. Bu tufegi nasil yasal hale getirebiliriz ?
;D ;D ;Daltug onaran' Alıntı:abicim caponları suya, kuma, çamura koyup çıkarınca çalışmıyor ;D ;D ;D ama çatapat hertürlü ortamda çalışabiliyor LR gibi hem söküp parçalamak hemde toplamak çok kolay ;D ;D ;D
(destek kuvvetler umarım kısa sürede olay yerine ulaşır ;D )