<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 173234" data-quote="cevizkabugu" data-source="post: 1577310"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1577310"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1577310">cevizkabugu' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Açıklamalarınız için videoya baktım ancak kısa zamanda o kadar çok yorun yapılmış ki, sizin kine ulaşmak mümkün olmadı..<br />
<br />
Yorumlarınızı burada da paylaşırsanız memnun oluruz..<br />
<br />
Video daki dernek başkanı sanırım kendi ayağına da sıkıyor.. O1 karavanlara ruhsat her sene muayene ve BE ehliyet gelirse kim alır bu 750 altı karavanları ben de çok merak ediyorum..<br />
<br />
Almak yerine elden çıkartmak için bir mücadele başlar insanlarda.. Ben şansen hiç uğraşmayı düşünmüyorum, 750 kg. altı karavanımı ucuz pahalı satışa çıkartırım.. Her sene 2080 tl. muayene ücreti var..<br />
<br />
Bir de gaz tesisatı , elektrik tesisatı, dengesine, sinyalizasyon ve fren sistemi kontrolü olacakmış muayenede..<br />
O2 karavanlarda muayenede ne gaza ne elektriğe ne de dengeye bakan yok zaten.. Bu çekme karavan olayı tamamen biter bence..<br />
<br />
Bu videodaki dernek başkanı da iş arasın kendine.. Muhtemelen işsiz kalacak..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Fikir beyan etmiş kişilere "yanıt" verdiğim için yorum altlarındaki "yanıt" sekmelerini tıklayın.<br />
<br />
Dernek başkanı da, Bakanlık bürokratı da karavan mevzuatına hakim değil. Beyanlarından bu bilgisizlikleri hemen fark edilebiliyor.<br />
<br />
(O) Sınıfı motorsuz taşıtları belirtir.<br />
Ardındaki rakam tonajını sınırlar.<br />
O1= <750 Kg, O2= >750Kg, O3= >3500Kg, O4= >10.000 Kg<br />
DC = Merkezi dingilli römork<br />
DC02= Açık kasa römork<br />
DC13= Beygir römorku<br />
DC99= Tanımlanmamış üst yapılı römorkları<br />
SA = Motorlu karavanı<br />
SE = Römork karavanı işaret eder<br />
<br />
Römork Karavan (SE) Koduyla Kamp Taşıtı olarak tescili gerekirken, DC99 koduyla ya Yük nakli ya da Yolcu nakli şeklinde kanuna aykırı tescil edilmektedir.<br />
Aynı şekilde Özel amaçlı taşıt-motorlu karavan (SA) olarak yolcu nakli-hususi tescil edilen taşıt da kanuna aykırı tescil edilmektedir.<br />
Kanunun 3 maddesine istinaden; Kamp Taşıtı - Motorlu Karavan SA, kullanım amacının da Kamp taşıtı-Hususi olması gerekiyor.<br />
<br />
O1 sınıfı römorklar muayeneden, muaftır, B sınıfı ehliyetle kullanılır.<br />
O sınıfı motorsuz taşıtlar motorlu taşıtlar vergisinden muaftır.<br />
O1 sınıfı römorklar çeken aracın plakasını taşır (Plakasız değildir)<br />
Tip Onay belgesi taşıtın niteliğininin (üst yapısının) standartlara uygunluğunu belirler.<br />
Uygulamada Tip Onay belgesi kanuna aykırı düzenlenmektedir.<br />
Trafik Kanununu referans alan başta Trafik Yönetmeliği olmak üzere "motorlu, motorsuz karavan" ile ilgili tüm yönetmelikler kanuna aykırılık içermektedir.<br />
Bürokratın bahsettiği AB Regülasyonlarına uyumlaştırmada hatalar vardır. Ercan beyin video açılışındaki "düğme baştan yanlış iliklenmiş" tespiti cuk oturuyor bu garabete.<br />
Kanuna aykırılık taşıyan tüm yönetmeliklerdeki hataları defalarca raporladım, 7 bakanlığı ve noterler birliğini uyardım, verilen cevaplarda 2025 yılında yeni yönetmelikte düzeltilecek deniyor.<br />
Bekliyorum, gene düzelmezse motorlukaravan sahibi biri olarak beni ilgilendiren kanunsuzluğu düzelttirmek için idari dava açacağım.<br />
Üzülerek belirtmeliyim ki bu konularda video yapan tüm youtuberlere dosyaları ilettim ama kimse bu garabetleri dile getirmiyor.<br />
Sanıyorum birileri düzene girmesinden rahatsızlık duyuyor.<br />
<br />
Yeni düzenlemede Trafik yönetmeliğinin 14 ve 19 maddeleri bakalım AB Regülasyonuna uygun hale gelecekmi? göreceğiz</div>