<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 51383" data-quote="AKMühendis" data-source="post: 1487888"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1487888"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1487888">AKMühendis' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Sn. chaos_54,<br />
bu işler " heveslendirme" veya " heves kırma " olayı değil takdir edersiniz.<br />
Trafik tüzüğünde eskiden bir tabir vardı, "Trafiğe salih araç" diye. "<br />
"Salih; Elverişli, iyi, uygun, yakışır./Yetkisi hakkı olan."<br />
Konuya ben bu açıdan bakıyorum;<br />
evinizin bahçesine veya bağınıza bir kulube/baraka/tahta ev yapmıyorsunuz ki,<br />
konuyu "Bırakın zevkine, becerisine göre yapsın,<br />
yıkılırsa, devrilirse zararını kendi çeker." diyelim.<br />
Altta verdiğin linke bakın lütfen,<br />
<a href="https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-cekme-karavan-artik-acelesi-yok-satilmasada-olur-605118288/detay" target="_blank" class="link link--external" data-proxy-href="/forum/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fwww.sahibinden.com%2Filan%2Fvasita-karavan-cekme-karavan-artik-acelesi-yok-satilmasada-olur-605118288%2Fdetay&hash=5cbc7ddab81f3317977e8285f077e4b5" rel="nofollow ugc noopener">ARTIK ACELESİ YOK SATILMASADA OLUR Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 605118288</a><br />
Böyle bir hilkat garibesinin yola çıkmasına müsade etmek,<br />
trafikte cinayete teşvik etmekle eşdeğerdir.<br />
Eee ustamız belki çok usta...<br />
Neyin ustası..<br />
Mobilya ustası mı, koltukçu mu, mutfak dolapçısı mı, köy demircisi mi ???<br />
Karavan ile ilgili en ufak bir yeterliği,tecrübesi, belgesi var mı...!<br />
Bu iş artık o kadar gayrı ciddileşti ki,<br />
eline kaynak alan, mobilyacı,<br />
"Ne varmış kaynakta yahu, çat çat yapıyorum işte ." diye iki demiri çatıyor,şasi imal ediyor..!<br />
Ne sertifika,ne belge hak getire..<br />
Köy demircisi de, "şasiye gaynatıvereyo ",<br />
mdf leri üstüne koyu koyuveriyor ...<br />
Oldu sana karavan... <br />
KARAVAN İMALATI BU DEĞİL..!?<br />
Karavanı mutlaka, 0 belgesi almanın bütün şartlarını eksiksiz yerine getirecek<br />
ve de belgeyi alıp intrenette veya atölyesinde gösterecek işyerleri yapacak.<br />
Başka yolu yok..<br />
Heves ettim deee..<br />
Abi demircilikte hayat kalmadı, eve ekmek götürmek zorundayız daaaa..<br />
Abi mobilyacılık, mutfakçılık öldü, biz de karavanda para var dedikteeee..<br />
Bu iş bu kadar gayrı ciddiye alınmamalı.<br />
Az kaldı en sonunda ben,<br />
750 Kg altı karavanların mutlaka 01 belgeli teknik yeterlikteki büyük/küçük işyerlerinde<br />
üretilmesi için gerekli kanuni mecburiyet konusunu, basın vasıtası ile de destekleyerek,<br />
gündeme getireceğim..<br />
En son, Adanada paslı bir karavan şasisini<br />
S.Com da "karavan yapıyoruz,karavan satıyoruz" diye yıllarca teşhir eden ustamız da,<br />
herhalde onu sattı ,şimdi o parayla, yepyeni modeller( ! ) geliştirmeye başlamış...<br />
Lütfen biraz ciddiyet.<br />
Yollarda şekli hilkat garibeleri ile gözlerimizi kirlettirmeyelim,<br />
Belgesiz karavanlarla da hayatımızı tehlikeye attırmayalım.<br />
Yollarımızda "Trafiğe salih araçlar" görmek istiyoruz.<br />
Test edilip - onaylanmış..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Bu sitenin amacı nedir. Zaten bilgilenmek birbirine yardımcı olmak değil mi? Sizin söyleminize göre hiçkimse yapmayacak birilerinin önerdiği, beğendiği yada nemalandığı karavanları sitemizde görüp aa bu iyiymiş bak deyip mi alacak.<br />
<br />
Verdiğiniz ilandaki araç sizce bu siteye üye olsaydı ve bizler başlangıçta yapımda dur deseydik böyle birşey daha çıkmadan sonlanırdı.<br />
<br />
Belgeli olup aracımın omurgasını şasesini kesip wc takacağını söyleyen, sitede herkesin övdüğü ustalar yüzünden karavan yaptım.<br />
Yani asıl bu işi belgeli yapıyorum en iyisini yapıyorum diyip de insanların hevesini birikimlerini bitirenlere kızıyorum. Böyle firmalar yüzünden kendi yapmaya çalışanlara destek ve yol gösterici olalım diyorum.<br />
<br />
Gene firmalarımızdan Alko şase kullanmış olduğu karavanda sıkıntıları gidermek için şaseyi desteklemek zorunda kalmış üyelerimiz mevcut.<br />
<br />
Bu ilandaki araç gibi,kendisi ve herkesin güvenliğini tehlikeye düşürecek hiçbir durumu bende kabul etmiyorum.<br />
Kısaca dur yapma demeden önce nasıl baslamalı nelere dikkat etmeli karşılaşacağı zorlukları söyleyelim, gerisi kişinin seçeneğine kalmış.<br />
<br />
Zaten arkadaşta kendini ciddiye almamış birçok mesaj yazdık kendisi yok. Sanırım sadece sözde kalacak bir işti.</div>