84 Model Dizel Mitsubishi Pajero alınırmı? yedek parça sorunu varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan voyvoda4 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,394

voyvoda4

Hayalperest
Yer
ANKARA
Merhabalar ey bilgili gezenbilir ahalisi,
öğrencilikten yeni çıktım sayılır ve bir süredir bütçeme uygun, az yakan ve genel olarak sıkıntısız bir offroad/kamp aracı arıyordum biraz para biriktirdim bu iş için (10.000 tl kadar) param oldukçada modifeyelere devam etmek istiyorum. pajero da inceledeiklerimin başında geliyor geçenlerde sahibinden de bu aracı buldum fiyatıda çok uygun içeriğide tam bana göre, hem izcilik kamplarımda kullanacağım hemde kişisel gezilerimde ve offroad gezilerinde kullanacağım mükemmel bir araç diye düşünüyorum. satıcının dediğine göre araç oldukça temiz ve sıkıntısız fotoğraflarda gözüktüğü gibi. ancak pek çok kişi 84 model dizel pajeroda parça bulma sıkıntısı yaşayacağımı, bulsam bile çok pahalı olacağını, ustasını bulamayacağımı ve bu yönde sıkıntıların doğabileceğini söyledi, ankaradaki mitsubishi servisi de bu model araçtan özellikle dizelinden türkiyede az olduğunu ve benzer laflar edince biraz soğudum ama işin hakikatını kendim araştırmak istedim çünkü tüm söylenenlere rağmen inancımı koruyup halen almak istiyorum, ama araç bu sebeplerle kapının önünde yatarsa da kendimi affetmem. Dizel 84 model pjerolarda ankarada bir usta tanıyan varmı telefon verebilimi kendisinin görüşünü alayım diye veyahut motor olsun kaporta olsun türkiyede bu model özellikle dizel motor için pajero yedek parça sıkıntısı varmı gerçekten bilgisi olan arkadaşalr yardımcı olabilirse sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-satilik-2-5-dizel-pajero-47548398/detay/

[attachment=1]

84Pajero.gif

Etiketler
Ynt: 84 Model Dizel Mitsubishi Pajero alınırmı? yedek parça sorunu varmı?

Merhaba bende yeni 90 model 3K aldım. Aldıktan sonra bir müddek olduğu gibi kullandım.
Sonra komple bakıma götürdüm parça bulma sıkıntısı olmuyor. Her parçası mevcut.

Tek tavsiyem Off road için biraz daha hazır olan bir araç almanız.

nrlates' Alıntı:
Merhaba bende yeni 90 model 3K aldım. Aldıktan sonra bir müddek olduğu gibi kullandım.
Sonra komple bakıma götürdüm parça bulma sıkıntısı olmuyor. Her parçası mevcut.

Tek tavsiyem Off road için biraz daha hazır olan bir araç almanız.

Hocam sizin makineyide inceledim gerçekten güzel bir parça hayırlı olsun, ancak sizinki benzin+Lpg, araştırmalarıma göre daha çok eski pajeroların dizel modellerinde parça sıkıntısı çekiliyor zaten. benzinli motorlar görece daha rahat bulunabiliyormuş. sadece o araca kanım çok ısınmıştı, hatta avusturalya ve japonya ile bile iletişime geçtim parça göndereblirmisiniz dizel 84 model pajero için, ne kadara gelir filan diye ama onlardan bile negatif cevap geldi :( moralimi bozdular biraz ama zaten herhalde bende başka bir araca bakacağım gibi şimdilik dediğiniz gibi belkide offroad a biraz daha uyumlu.
Sizin 90 model belliki differensiyeli olsun amortisör olsun güzelce bir elden geçmiş. ilk bakışta tek diyebileceğim bence öyle bir araca snorkel şart, birde vinç yeriniz ah bana bir vinç takan olsada korkusuzca girsem en derin çamurlara der gibi bakıyor. onun dışında keyifli sürüşler dilerim, darısı başımıza :D

Bu araçta vinç yeri hazır ve ruhsata işle almamaki en büyük etkenlerden.
Birde Grand Vitara var bende onun vincini buna takmayı düşünüyorum. Sizede kolay gelsin. 3 Kapı Vitara bakabilirsiniz Yada Samurai.

teşekkürler, samurai istemiyorum ama belki vitara olabilir onun yanısıra 74 model defender 90 buldum bir tane onun araştırmasını yapıyorum belki o da olabilir. sizede kolay gelsin.

mrb alkım bey bende de 84 model bir 2.5 td pajero var.daha doğrusu yeni aldım 2 gün bindikten sonra kaportacıma teslim ettim arabam gümrükte uzun süre yattığı için tavan,direkler ve bir kaç yerinde çürükler mevcuttu işi riske atmadım komple soydurup yeniden topluyorum tabii ki kaporta aksamını uygun fiyata sağlamını bulmak zor onlarda da ufak tefek çürükler oluyor ben de bir cakacı ile anlaştım ve bütün çürük yerlerine yeni sac bastırdım hem daha uygun oldu hem daha sağlam.motor aksamı ve yürürüne gelince henüz çok vaktim olmadı zaten araçta orjinal 123000 de iyi bir elden geçtikten sonra umarım sorun çıkartmaz.kısmet işi bi an gözüm kapalı daldım inşallah dediğiniz gibi parça sıkıntısı yaşamayız.en azından şimdiye kadar olduğu gibi şansımız yağver gitse bize yeter :smiley:

herkese selam kardeş bende 90 model pajero 2.5 var bende 4 kapı Cherokee alacagım için satmayı düşünüyorum ilanı verdim görmüşsündür masrafsız eger düşünüyosan güzeel bi araç saten bende yavaş yavaş modifiyeye başladım egzoz taktırdım felan neyse eger ilgilenirsen yardımcı olurum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-arazinin-efendisi-yollarin-gozdesi-47100496/detay/

manyofobi' Alıntı:
herkese selam kardeş bende 90 model pajero 2.5 var bende 4 kapı Cherokee alacagım için satmayı düşünüyorum ilanı verdim görmüşsündür masrafsız eger düşünüyosan güzeel bi araç saten bende yavaş yavaş modifiyeye başladım egzoz taktırdım felan neyse eger ilgilenirsen yardımcı olurum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-mitsubishi-arazinin-efendisi-yollarin-gozdesi-47100496/detay/

Selam,

Peşin hükümlü olmak iyi değil ama görünen köy klavuz istemez.

Pajeroda yaşadığınız sorunsuzluğu (bunu bilmeden yazıyorum.) Cherokee de kesinlikle bulamasınız haberiniz olsun.

efulim_61' Alıntı:
mrb alkım bey bende de 84 model bir 2.5 td pajero var.daha doğrusu yeni aldım 2 gün bindikten sonra kaportacıma teslim ettim arabam gümrükte uzun süre yattığı için tavan,direkler ve bir kaç yerinde çürükler mevcuttu işi riske atmadım komple soydurup yeniden topluyorum tabii ki kaporta aksamını uygun fiyata sağlamını bulmak zor onlarda da ufak tefek çürükler oluyor ben de bir cakacı ile anlaştım ve bütün çürük yerlerine yeni sac bastırdım hem daha uygun oldu hem daha sağlam.motor aksamı ve yürürüne gelince henüz çok vaktim olmadı zaten araçta orjinal 123000 de iyi bir elden geçtikten sonra umarım sorun çıkartmaz.kısmet işi bi an gözüm kapalı daldım inşallah dediğiniz gibi parça sıkıntısı yaşamayız.en azından şimdiye kadar olduğu gibi şansımız yağver gitse bize yeter :smiley:

efulim hocam vallahi kolay gelsin ama görünen o ki kararlı adımlarla ilerlemişsiniz şimdiye kadar eminim devamını getirirsiniz, motor konusunda herkes mitsubishi nin ne kadar dayanıklı olduğu konusunda hemfikir kolay kolay sorun çıkarmaz diyorlar ancak yinede şimdiden bulabiliriseniz ufak tefek bir iki motor parçasını yedeklemekte fayda görüyorum. trabzonda olmanız bir artı sonuç olarak giresun ve trabzon taraflarında parça bulma şansınız daha yüksek diye düşünüyorum. hem offroad da ne zaman ne olacağı asla belli olmaz :D ikimize de kolaylıklar diliyorum.

manyofobi' Alıntı:

Teşekkür ederim turgay hocam aracınız çok temiz gözüküyor gerçekten ancak şu ara araştırmalarımı biraz daha bütçeme ve amacıma uygun olan 3 serisi landrover 90 ve cj5 lere çevirdim. özellikle 74 model Land roverlarda parça bulma hakkında bilgisi olan ve ankarada usta aramaktayım. Sizede hayırlı satışlar dilerim.

voyvoda4' Alıntı:
efulim hocam vallahi kolay gelsin ama görünen o ki kararlı adımlarla ilerlemişsiniz şimdiye kadar eminim devamını getirirsiniz, motor konusunda herkes mitsubishi nin ne kadar dayanıklı olduğu konusunda hemfikir kolay kolay sorun çıkarmaz diyorlar ancak yinede şimdiden bulabiliriseniz ufak tefek bir iki motor parçasını yedeklemekte fayda görüyorum. trabzonda olmanız bir artı sonuç olarak giresun ve trabzon taraflarında parça bulma şansınız daha yüksek diye düşünüyorum. hem offroad da ne zaman ne olacağı asla belli olmaz :D ikimize de kolaylıklar diliyorum.
aslında motordan çok tırsmıyorum motorcu arkadaşım çok kilometrede düşük pek sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum.Trabzonluyum fakat istanbulda ikhamet ediyorum.ama fark etmez bize burası da Trabzon ;) teşekkürler umarım dilediğiniz aracı bulursunuz.bende bunu alana kadar çok araç baktım.kısmet buymuş şu an sadece sabırsızlıkla aracımın bitmesini bekliyorum..

tabii sizin dediğiniz gibi off road da ne olacağı belli olmuyor.mesela kuzenim defender aldı daha ilk dağa çıkışımızda takla attık şimdi o topladı ve çok güzel oldu aracı beni bu illete bulaştıran da o zaten hayırlısı kazasız belasız bineriz inşallah :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR