88 xj Revizyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgursenyurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,157
Ynt: 88 xj Revizyon

Sonun da xj nin elektirik tertibatı bitti... :smiley:
Bugün akşam son halini gördüm ama fotoğraf makinamı şirkette unuttuğum için resimlerini çekemedim.İnşallah yarın sabah erkenden fotoğraf makinamı alır almaz şaşmazdayım. Yarın tüm fotoğrafları sizlerle paylaşacağım.

Arkadaşlar fotoğrafları yok ama kısaca elektirik tesisatında neler yaptığımızı anlatmak istiyorum:

1. Tesisatın tamamını kablo kanallarından çıkardık ve kontrol ederek özel bir spreyle temizledik.

2. Daha önceden çekilmiş olan alarm vb. tesisatları söktük ve ana elektirik tertibatında oluşan kopukluklardan ötürü çekilen kablolardan ana tesisatı arındırdık.Daha sonra kopuk olan kabloları tamir ederek ana tesisatı ilk gün ki haline getirdik.

3. Tüm kablo kanallarını yenisi ile değiştirdik ve sudan ve sıcaktan daha az etkilenmesini sağlamak için tamamını önce pvc bantla daha sonra da bez bant ile sararak izole ettik.

4. Son olarak tüm jaklara ve clipslere würth kontak spreyi sıkarak bağlantılarını yaptık.( Bu spreyin özelliği; sıkıldığı bölgede bir mumlama oluşturuyor ve bağlantının suya karşı korunaklı olmasını sağlıyor.)

Etiketler

yarın 3. sıradaki revizyon uygulamamızı atlayarak 4.sıradaki revizyon uygulamamıza geçeceğiz.
bu kapsam da xj'nin elektirik camlarının motorlarını söküp yeniden sardıracağız ve kapı pimleri ile cam fitillerini değiştireceğiz.

Yavuz bey elektirik işlerini ve xj de yapmayı planladığımız diğer tüm uygulamaları şaşmazdaki Alpina Bmw servisinde yapıyoruz.

[attachment=1]

100_5297.jpg

Yavuz bey aslında ben biraz onları zorladım. :smiley:
Ben uzun yıllardır bmw kullanıyorum. O nedenle "ben anlamam siz toplayacaksızın"dedim ve bmwciler xj ye bulaştı.
Birde araç 88 model o nedenle teknolojik bir şey yok tamiratı çok karışık değil gibi.

Tabiii bizimkilerinde hakkını vermek lazım çok kaliteli ustalardır.üç defa düşünür bir defa hareket ederler.

xj nin elektirik tesisatı geçen hafta bitti fakat resimlerini yükleyememiştim.
biraz gecikmeli olarak işte son yapılanlarla fotolar...

[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

100_5331.jpg

100_5334.jpg

100_5342.jpg

Vee 4. sıradaki revizyon uygulamamızdaki fotoğraflar..
Kısaca yapılanlar:
1. Xj nin tüm elektirikli cam motorlarını söküp bobinlerini yeniden sardırdık. Bu sayede camların hızlı bir şekilde inip kalkmasını sağladık..
2. Daha sonra tüm kapı pimlerini yeniledik. ve kırılan 2 tane kapı gergisini tamir ettik ve taktık..
3. Tüm kapıları toz ve sesten arındırmak için yoğunluğu olan bir şilte ile kapladık...

Tüm uygulamaları şaşmaz 35.sokakta ki Ersen oto kilitte yaptık.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

100_5338.jpg

100_5336.jpg

100_5337.jpg

100_5340.jpg

100_5339.jpg

yavuz-çelikel' Alıntı:
kolay gelsin.motora ne yapacaksınız?

Teşekkürler yavuz bey...
Motarda şükür bir sıkıntı yok üst kapakta keçeden bir yağ kaçağı var. Bu nedenle keçeyi değiştireceğiz. Birde rolentide çalışırken, dip gaz yapınca araç önce belli belirsiz bir tekleme yapıyor, sonra devri yükseliyor.
Bu nedenle enjektörleri ve boğaz kelebeğini temizleyeceğiz.
Buna ek olarak klasik bakımını yapıcaz. (büji hava filitresi yağ şanzuman yağı vb.) ve frenlerini konrol edeceğiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR