9 Ay ve 40.000 km Sürecek Türk Mührü Projesi 1 Mart'ta Başlıyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdalyaman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,719

erdalyaman

2003 Jeep GC. WJ 2.7 Crd
Yer
İSTANBUL
Arkadaşlar İzmirden 3 arkadaşımız Ortalama 40.000 km ve 9 ay sürecek yolculuğa Land Rover Defender110 aracı ile 01 Mart 2008 günü çıkıyor. İnternetten de online olarak izlenebilecek olan bu ilginç gezi hakkında www.fotogezgin.com sitesinde ayrıntılı bilgi edinilebilir. Sizlerin de ilgisini çekebileceğini düşünerek paylaşmak istedim. Aşağıda gezini amacı ile ilgili ön bilgi var.
Sevgiler
Erdal Yaman

"Asya kıtasının doğu ucundan (Çin Denizi) başlayarak tüm Orta Asya Cumhuriyetlerini içine alarak bugünkü Türkiye topraklarında Ege denizine kadar uzanan büyük bir imparatorluk kurmuş olan Türk-Moğol soyundan gelen Cengiz Han’ın izlediği rotayı aşarak, Türk kavimlerinin bugünkü yaşamları, kültürleri, gelenekleri, inançları, ezilmişlikleri ve bugünkü bildiğimiz Türklük kavramının gerçek maneviyatını bulmak için bu yolculuğu planlamaktayız. Eski tarihlerden beri Türklerin anayurdunun bir parçası olarak bilinen ve bugünkü Moğolistan-Çin Türk kavramının doğduğu topraklar olarak anılmaktadır.

Türklük kavramı nereden gelmekteydi ve bugünkü Moğolistan ve Çin topraklarında doğan bu kavram Anadolu topraklarına kadar nasıl taşınmıştı. İşte bu bakımdan Türk-Moğol kültürü, Türk tarihini yakından ilgilendirmektedir. Birçok tarihçi, araştırmacı, sosyologlar bu konular hakkında araştırma yapmış günümüze kadar bilgileri taşımışlardır. Fakat Türk halkının günlük yaşamları ve Türklük kavramları tam olarak yansıtılamamış kanısında olduğumuzdan, şimdi bu kavramın derinliklerine kadar inip hiçbir sınırlama olmadan Türklük kavramının gerçeği yansıtılmak üzere bu rota hazırlanmıştır..... " devamı için ilgili siteye bakabilirsiniz.

Etiketler
Ynt: 9 Ay ve 40.000 km sürecek Türk Mührü projesi 1 Martta başlıyor

ve biz de 13 Matr 2008 Çarşamba günü Ankara Gar ' da akşam yemeğinde bu arkadaşlarımızla buluşuyoruz ;)

Ynt: 9 Ay ve 40.000 km Sürecek Türk Mührü Projesi 1 Mart'ta Başlıyor

Bu projeyi bir başka okumuş ve çok beğenmiştim. Gerçekten yola çıkacak arkadaşlara imreniyorum. Başarılar dilerim.

Dün akşam yani 13 Mart 2008 de tarihi Ankara Gar'ında yemek salonunda Türk Mührü Ekibi ile bir araya geldik.
Türk Mührü Ekibi sevgili Melih Eriş ve Ali Adnan Akgündüz ' den oluşuyor . Onları ve amaçlarını daha yakından tanımak isterseniz size aşağıda ki linki tıklamanızı öneriyorum :smiley:

http://www.fotogezgin.com/turkmuhru/

Yemek ile ilgili fotoları daha sonra yükleyeceğim

Süper bir etkinlik.

Zerrin'in vermiş olduğu linkten Projede kullanılan aracın fotosunu ilginize sunuyorum.

Arkadaşlarımıza başarılar.

arac3.jpg

Öz Murat ,

ceranus' Alıntı:
:smiley: Yaşar , yaklaşık olarak bir yıl izin kullanabilecekmisin ?

Neden kullanmasın .?

Hemen bir proje çalışması hazırlar , Uçak ile ekibe yetişir.
:smiley:

bu proje biraz daha geniş olarak doktoraya başladığım sene bir lada samara ile (orta asya cumhuriyetlerinde parça sorunu olmaz diye düşündüğümüzden) planlanmıştı ama yapamamıştık hala içimde ukdedir bir gün yapılacak kesinlikle.

işyerinden izin konusu kolay 10 yılımı tamamladım ücretsiz izin alırım (üstelik şu an bizim fakültede izin işlerine de ben bakıyorum kolay da olur) ama içişleri bakanından (kendisi aynı zamanda bizim evde cumhurbaşkanlığa da vekalet ediyor) izin almak sorun olur (daha doğrusu şu an izin alıp evden uzun süre uzaklaşacak durumda değilim). önümüzdeki 5 yıllık planlamada bir lada niva ile (belki o zamana kadar ben de defender alırım defenderle olur) yapılır diye düşünüyorum.

hayali bile cihan değer ama ben hayal olarak kalmayacağı inancındayım

Umarım senin için de hayal olarak kalmaz Yaşar :smiley: Türk Mührü ekibi de önce hayal etmişlerdi , şimdi yollardalar :smiley:

yasarergun' Alıntı:
bu proje biraz daha geniş olarak doktoraya başladığım sene bir lada samara ile (orta asya cumhuriyetlerinde parça sorunu olmaz diye düşündüğümüzden) planlanmıştı ama yapamamıştık hala içimde ukdedir bir gün yapılacak kesinlikle.

işyerinden izin konusu kolay 10 yılımı tamamladım ücretsiz izin alırım (üstelik şu an bizim fakültede izin işlerine de ben bakıyorum kolay da olur) ama içişleri bakanından (kendisi aynı zamanda bizim evde cumhurbaşkanlığa da vekalet ediyor) izin almak sorun olur (daha doğrusu şu an izin alıp evden uzun süre uzaklaşacak durumda değilim). önümüzdeki 5 yıllık planlamada bir lada niva ile (belki o zamana kadar ben de defender alırım defenderle olur) yapılır diye düşünüyorum.

hayali bile cihan değer ama ben hayal olarak kalmayacağı inancındayım

O gün Türk Mührü ekibini uğurladığımız gruptan bir görüntü

zerrin.jpg

ve türk Mührü ekibinin aracı

zerrin3.jpg

ZERRN2.jpg

ZERRN1.jpg

evet yolunuz açık olsun arkadaşlar ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Geri