90-93 Arası JLX 3k alınır mı? Nelere dikkat etmem lazım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan malialp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,362

malialp

Ana Kamp
Yer
Mersin/Yenişehir
Arkadaşlar Merhaba
Otomobilimi satmak zorunda kaldım ve hem günlük kullanım hemde hafta sonu dağ bayır gezmek için arazi aracı düşünüyorum. Daha önceleri Daihatsu Terios sahibiydim ve gayet keyif alıyordum.
Şu an için bütçem 10-11 bin tl (biliyorum çok az ama !)Feroza, Niva, Vitara arasından birini seçip alıcam kısmetse.
Bana yardımcı olur musunuz lütfen 90-93 arası jlx ya da öteki modeller alınır mı alacak olsam nelere dikkat etmem lazım...
Teşekkürler

Etiketler
Ynt: 90-93 Arası JLX 3k alınır mı? Nelere dikkat etmem lazım?

bende aynı durumdayım yedek parça arıza tamir durumuna göre önerme yapabilirmisiniz takipteyim

malialp' Alıntı:
Arkadaşlar Merhaba
Otomobilimi satmak zorunda kaldım ve hem günlük kullanım hemde hafta sonu dağ bayır gezmek için arazi aracı düşünüyorum. Daha önceleri Daihatsu Terios sahibiydim ve gayet keyif alıyordum.
Şu an için bütçem 10-11 bin tl (biliyorum çok az ama !)Feroza, Niva, Vitara arasından birini seçip alıcam kısmetse.
Bana yardımcı olur musunuz lütfen 90-93 arası jlx ya da öteki modeller alınır mı alacak olsam nelere dikkat etmem lazım...
Teşekkürler
Bu modellerde 3 kapılar karburatörlüdür, enjeksiyonlu almanızı tavsiye ederim bunun için de 96 model ve üstü 3 kapı ya da dediğiniz modellerde 5 kapı almanız gerek.
Dikkat edilecek husus free hub'lar. Yani ön çekerlerin çalışıp çalışmadığı. Arazide test etme şansı olmazsa arka diferansiyelden krikoyla kaldırıp, dört çekerde önlerin çalışıp çalışmadığına bakın.
Dört çekerde teker turuna bağlı olarak ses geliyorsa arazi şanzımanı aşınmıştır.
100 km hıza çıkarak diferansiyelin ses yapıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz.
Yedek su deposunda su seviyesinin çok düşük olması veya çamurlu paslı olması aracın hararet görmüş olabileceğine işarettir.
Yağ çubuğuna bakıp köpürmeyi kontrol edebilirsiniz.
Rot balansçıda makineye bağlatıp şasede kayma olup olmadığına baktırabilirsiniz.

düzgününü yakalarsan gözünü kırpmadan al. 11 yıldır 93 jlx 3 k hard top karbürotorlu 8v kullanıyorum hiç masrafsız bir araç diyebilirim. yoksa bu kadar sene at gibi binmez satardım.

ilginize teşekkür ederim. Mersin de bulamadığım için internetten takip ediyorum bir haftadır. iki tane temiz görünümlü düştü nete, ben arayana kadar satıldı. Demek ki temiz olursa alıcılar kurt gibi kapıyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

SON KONULAR

Geri