90 xj marş sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirgümüş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,406
9o mod xj aracım çok nadir yaptıyı bir arızası ,marş basmıyor biraz bekliyorum hiç birşey yokmuş gibi marş basıyor .bu sorum beni tedirgin ediyor bir yere gideriken aracı stop etmeye korkuyorum.lutfen yardım.teşekkürler.

Etiketler
Ynt: 90 xj marş sorunu

Bekir bey selamlar.
bendede benzer sıkıntı vardı
1) aracınız otomatikse parka aldığınızda altındaki switch tam oturmuyor olabilir ( ben söküp temizledim )
2) marşı söktürüp otomatiği kontrol ettirin.( benimkini söktürdüm marş otomatiği kömür ve dişli değiştirip yeniden taktılar toplam 180 tl ödedim )
umarım bunlardan başka sorun çıkmaz.
Kolaylıklar dilerim..

COMODOREE' Alıntı:
Bekir bey selamlar.
bendede benzer sıkıntı vardı
1) aracınız otomatikse parka aldığınızda altındaki switch tam oturmuyor olabilir ( ben söküp temizledim )
2) marşı söktürüp otomatiği kontrol ettirin.( benimkini söktürdüm marş otomatiği kömür ve dişli değiştirip yeniden taktılar toplam 180 tl ödedim )
umarım bunlardan başka sorun çıkmaz.
Kolaylıklar dilerim..
merhaba hüseyin bey aracım otomatik marş motorunu yeni deyiştirdim belki dediyiniz gibi parkswitchinden olabilir bi baktırırım inşallah ondandır çok nadir yapıyo yola çıktıyımda tedirgin ediyor beni gerçi sonuçta bi sigaralık aradan sonra çalışıyor .tekrar teşekkür ederim .

Marş motorunu değiştirdiyseniz kesin ondandır.çalışmadığı zaman vitesi bi gezdirip tekrar parka alın sorun yaşatmaz sanırım.

Bende de 90 xj var aynı sorununları ben de yasadım,bazen basıyor bazen basmıyordu,sonun da elektirikçiye marş motorunu söktürdüm ve elektirikçi otomatiğnde değişmesi gerktiğini söyledi.50 tl ye otomatiği aldık,sökme takma bakım 30 verdim 80 tl ye sorunu halletik.Eski otomatiği dağıtarak problemin neden kaynaklandığını elektirikcimiz gösterdi. Sizinde sorununuz büyük bir ihtimalle marş motorunun otomatiği,değiştirdiğiniz takdirde sorununuzun çözüleceğini umuyorum.. ilk önce marş dinamosundan başlayın sonra diğer çözümlere bakarsınız.Kolay gelsin.

bkelebek' Alıntı:
Bende de 90 xj var aynı sorununları ben de yasadım,bazen basıyor bazen basmıyordu,sonun da elektirikçiye marş motorunu söktürdüm ve elektirikçi otomatiğnde değişmesi gerktiğini söyledi.50 tl ye otomatiği aldık,sökme takma bakım 30 verdim 80 tl ye sorunu halletik.Eski otomatiği dağıtarak problemin neden kaynaklandığını elektirikcimiz gösterdi. Sizinde sorununuz büyük bir ihtimalle marş motorunun otomatiği,değiştirdiğiniz takdirde sorununuzun çözüleceğini umuyorum.. ilk önce marş dinamosundan başlayın sonra diğer çözümlere bakarsınız.Kolay gelsin.
alaknıza teşekkürler .marş dinoması şarj dinoması bunları yaptırdım ama otomatiyine baktırdımmı bilmiyorum ustamı bi ararım sorarım ,çok teşekkürler

şimdi ustama sordum otomatik deyişmiş yanlız benim araçta marşa bastıyımda hiç hareket yok sanki araçta eletrik yok gibi hiç ses yok . direksiyon altında bir şalter olduyunu söyledi ondan olabilir dedi bi ona baktırcam inşallah çözeriz

Abi parça parça baktırırsan zor bi yığın parça var hiç uğraşma elektirikçiye git bölüm bölüm elektirik ölçümleri yaptır değişicekse parça öle değişsin
ölçme yapmayı bilen bi elektirikçiye git marş motorunun geliş uçklarına baksın kontak açıkkende düşük gerilim olabilir
switch uçlarına baksın sen vitesle oyna temassızlık varmı diye baksın
sigortasına baktır ayakarında temassızlık varmı yada dibinden atmıs olabilir sigorta titresimde iletime geçiyordur

benim aracın distribütörü bozulmustu bobini bozuk dediler beyni bozuk dediler dişli kırmıstır dediler götürdüm ustaya konusulana bakma dedi harbisinden bi usta marsa basınca tek tek ölçtü distribütörün manyetizması bozuk çıktı :D

burdaki abilerim aracın arıza çıkarabilecek en temel yerleri sölemiş onların ölçümlerini yaptır ama sök tak masrafı ettirme sağlam seyi bozuk derler fuzuliden masraf edersin .

kolay gelsin .

saygılarımla .

Hiç elektirik yoksa direksiyonun altında kontak anahtarının salteri var.oksitlenmeden dolayı kontak cevrildiğinde temas saglamıyor,ona baktır.mekanik bir parça,kontak ve direksiyonun içinden geçen bir mil ve onun ucunda mekanik bir şartel.yaşadığm problemden dolayı söylüyorum.açtırıp temizlettim ve ince zımparayla oksitlenmeleri giderdikten sonra bir senedir bir problem yaşamıyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR