92 Model Defender'in Karbüratörü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kanatoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,357

kanatoglu

Ana Kamp
92 model defenderimde ambulansdan çıkma jikleyi ayagıyla beraber iptal etmişler ilk çalıştırırken sorun oluyor hararet 70 e gelmeden hareket etmiyor 70 den sonra düzeliyor karbüratörcüde temizlendi sorun düzelmedi usta jikleden diyor bu jikle ayagını nerden bulurum bulsam düzelirmi

Etiketler
Ynt: 92 Model Defender'in Karbüratörü?

Jikle sadece soguk motoru çalıştırırken zengin karışım için karbüratör bogazlarını klapelerle kapatıp havayı kısmak içindir,
hararet 70 gelmeden yürümüyor olmasının jiglenin haricinde başka bir sorundan kaynaklandıgını düşünüyorum,karbüratör alt üst parçalar egilmiş olabilir buda hava almasına sebeptir, kapış pompasında yırtık delik olabilir, şamandıra subabında takılma sebebi ile taşırma yapıyor olabilir,iki farklı noktada selenoid valf var bunlara elektirik saglıklı geliyormu bu valfler düzgün çalışıyormu (benim aracım ingiliz otokarların karbüratörlerinin aynı oldugunu düşünerek bunları yazıyorum)
muhtemelen karbüratörünüzün (venturi ve memelerinin düzgün oldugunu varsayarak söylüyorum) başka bir sorunu var,
jigle ayagı konusuna gelince lada samara mekanik jigleli fort tanus ve bazı kuş serilerinde benzer weber karbüratörler kullanılmıştır bunlardan parça uygunluguna göre temin edilebilir,
sonucu paylaşacagınızı umuyorum.

merhaba Cem bey ben aracımın pilatinli sistemini forumdan Alper beyin yardımlarıyla elektronik sistemle degiştirdim araçta çok düzelme oldu tabi havalarda ısndı bunlada alakalı olabilirmi ama sizin yazdıklarınızda çok önemli karbüratör bakımlarını bereçte bir karbüratörcüde yaptımıştım ama yine sorunluydu istanbulda sizin tavsiye edbileceginiz bir karbüratör ustanız varmı cevaplarınız için teşekkürler. erol

Teorik olarak mümkün her ikiside çift bogaz weber yalnız landın üstündekinde iki adat selonoid valf var lada samara karbüratörüde bir ihtimal,
(ben şu an bir amerikan sitesinde gördügüm karbüratörü komple iptal edip emme manifoldu üstüne çok noktalı enjektör montajı üzerine inceleme yapıyorum vaktim elverdigi ölçüde).

teşekkürler Cem bey bizim aracın karbüratörüyle çok oynanmış üstündeki memelerin birisi hiç yoktu nedendir bilmem sökmüşler çok aradım bulamadım sonrada bereçteki karbüretörcüye gittim reno 9 memesiyle aynı oldugunu sadece deligini büyüterek taktı ama yazdıgım sorunlar devam ediyor sizin üzerinde çalıştıgınız sistem inşallah olurda belki bizide kurtarırsınız Cem bey bizim karbüratöre çare olacak istanbulda tavsiye edebileceginiz bir usta varmı tekrar teşekkürler.

CEM50' Alıntı:
Teorik olarak mümkün her ikiside çift bogaz weber yalnız landın üstündekinde iki adat selonoid valf var lada samara karbüratörüde bir ihtimal,
(ben şu an bir amerikan sitesinde gördügüm karbüratörü komple iptal edip emme manifoldu üstüne çok noktalı enjektör montajı üzerine inceleme yapıyorum vaktim elverdigi ölçüde).

Cem abi merhabalar, biz o dediğiniz yapılabilir mi diye düşünmüştük arkadaşlarla kafa yormuştuk ama sıralı lpg nin her silindir için enjektörlerini çalıştıracağı zamanı beyni bizim arabanın neresinden referans alıp ayarlayacak diye soru işareti doğmuştu kafamızda :smiley:

Kanatoglu ben ankaradayım karbüratörlü araçla birlikte ne yazıkki yeni karbüratör yedek parça ve anlayan usta büyük bir hızla azalıyor,
hele tüv istasyonlarındaki egzos emisyon cihazları devreye girdiginde karbüratörlü ve katalizatörü iptal edilmiş araçlar için durum hiçte iç açıcı degil.

Özgür benim baktıgım sistemde manifoldun silindir kapagına yakın yerine enjektör yuvaları açılmış ve uygulama yapılan motorlar elektronik distribütörlü sistemi derinlemesine inceleme fırsatım olmadı ancak görünürde elekronik bir 0-1 anahtarlama var,
referans noktasına gelince krangın önü ve arkasına hangisi uygun olursa bir kasnak takıp grang sensörü ile okuma alına bilir,
biraz zihni sinir bir proce ama ;D ;D ;D buji kablolarına dışardan manyetik röle(dil kontakda deniyo) uygulanıp sinyal güçlendirilip enjektörler zaten pizzero gelen sinyalle aç kapa yaptırılır.

Mevcut sistem çalışıyor abi :smiley: ben belki ilerde elektronik ateşleme yaparım, onun haricinde sanırım orjinal tutmak en iyisi ..

Selamlar

Cem bey aracınıza megasquirt uygulamayı düşündünüzmü? Sanırım bu yurtdışında yapılıyor. arkadaşım 72 model vosvosuna kendisi uyguladı ,dediğiniz gibi krank üzerindeki kasnağa tornada bir parça hazırlayarak sensörün krank dönüşünü okumasını sağladı ve çok iyi sonuç aldı. Bu arada elektronik ateşlemeye geçişle ilgili yazı veya yazılar nerededir? Linkini verebilirmisiniz?

Bilbo defender elektronik ateşleme gibi bir başlıkla konu anlatılmıştı,
bahsettiginiz püskürtme sistemini inceledim ancak şu an araca ayıracak vakit ve nakit olmadıgından rafta duruyor ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR