93 GC ZJ 5.2 Tüm Sıvılar Değişti, Katkı Gerekli Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,193
Sayın GC aşıkları, iyi akşamlar.

Cumartesi günü aracımın (93 GC ZJ 5.2)tüm sıvıları değişti. Şu anda piyasadaki normal yağlar arasında en iyisi olduğu konusunda bana baskı yaptıkları için yağları MOBIL aldık ve aşağıdaki tabloda bulunan yağları koyduk.

Bu yağ değişiminden önce 80 - 90 km'yi geçince araçtan çok hafif, uçak sesi gibi bir uğultu geliyordu (şunu da belirtmeliyim ki aslında bu ses çok rahatsız edici bir ses değil, aslında hoş bile denilebilir ama yine de çıkmamasını tercih ederim). Bu forumda okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla bu ses genellikle fonksiyonunu yitirmiş difransiyel yağı yüzünden çıkıyor. Bu yüzden özellikle ön difransiyalin kutusunu açıp, içini iyice temizledik ve aşağıdaki MOBIL yağı koyduk (arka difransiyel yağı henüz kirlenmemiş olduğu için kutuyu açmadık ve değiştirmedik). Bu temizlik ve değişimden sonra bu sesin kesileceğini tahmin ediyordum ancak geçmedi.

Acaba yağa ek olarak başka bir katkı koymalı mıydım? Soruyu genelleştireyim. Aşağıdaki yağları uyguladıktan sonra önereceğiniz katkılar var mı?

Çok teşekkür ederim, hayırıl haftalar...
(Son soru : Benim aracım balatalı difransiyelli mi?)

Model
Grand Cherokee 5.2 V8

Motor
P

Yıl
1993-1995

Uygulama Tavsiye Kapasite (litre)
Motor (P) Mobil 1 New Life 0W-40 (a) 4.7
Otomatik transfer Mobil ATF 320 (b) 3.8 (c)
Diferansiyel Mobilube 1 SHC 75W-90 (d, e, f) 1.5
Soğutucu (50%) Mobil Antifreeze Advanced 14.0
Fren yağı MOBIL BRAKE FLUID DOT 3
Gresörlükler Mobilgrease XHP 222
Servo direksiyon Mobil ATF 320
Yardımcı Vites Kutusu Mobil ATF 320 1.2

Yağ / Kapasite Notları
a. 2001 model öncesi (Viper hariç) benzinli motorlar için yağ viskozite tavsiyeleri 10W-40*/15W-40; -12°C'nin altı: 5W-30/10W-30. 2001 modelden sonrası: -29°C'nin altı ile 38°C arası, 5W-30; -18°C ile 38°C arası, 10W-30
b. Ayrıca uygundur, yalnızca ekleme, Mobil ATF 320
c. Boşaltma/doldurma kapasitesi
d. Ön ve arka diferansiyeller
e. Balatalı diferansiyeller için, 4 oz (118 ml) Chrysler Limited Slip katkısı ekleyin
f. Ağır çalışma koşulları/römork çekme: MOBILUBE SHC 75W-140

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR