93 Suzuki Vitara Kapıdan İçeriye Toz Alıyor Yorumlarınız

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bigalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,211
Ynt: 93 Suzuki Vitara Kapıdan İçeriye Toz Alıyor Yorumlarınız

arkadaşlar genelde oto camcılarda bulunan dolgu fitili işinizi görür eğer fitilleriniz tamamen yırtık kesik çürümüş değilse .birde tozun nerden geldiği çok önemli gerçekten kapılardanmı geliyor çünkü kapıların toz alması için fitillerin aşırı derecede çürümüş deforme olmuş olması gerek yoksa kolay kolay kapılardan toz almıyo ha birde kapıa ayarlarına baktırın derim

Etiketler

Çağlar Bey, haklısınız kaucuk hortum malzeme olacak.
Konuyu sulandırmak istemiyorum ama eski günleri hatırladım sapan yapmak için serum lastiği arardık. Sapanı serum lastiğinden yapılanların ayrı bi prestiji olurdu :smiley:

Doğru,
Eczanelerden serum lastiği diye satın alırdık sapan yapmak için. Ama hatırladığım kadarıyla 30-40cm boylarda olurdu.
2 metreden uzun tek parça kauçuk bulabilir miyiz kolayca?
İçeriye lastik sürmek yerine bahsedilen siyah silikonu sıksak faydası olmaz mı?
Bu arada toz için geçici çözüm olarak camları kapayıp fanı açmak, böylelikle içerdeki basıncı dışarıya nazaran yüksek tutarak tozun girmesine mani olabilirsiniz.

msmt' Alıntı:
Çağlar Bey, haklısınız kaucuk hortum malzeme olacak.
Konuyu sulandırmak istemiyorum ama eski günleri hatırladım sapan yapmak için serum lastiği arardık. Sapanı serum lastiğinden yapılanların ayrı bi prestiji olurdu :smiley:

tekrar merhabalar.birde aracımı hava ile temizlerken şu dikkatimi çekti.bagaj içine hava tutarken haporler deliklerinin bulunduğu iki taraftaki plastik kaplamaları söktüm ve burayada hava tuttum.yani arka çamurluğun iç tarafı.inanılmaz toz çıktı birde nereden bu kadar toz gireceğini ararken yan arka küçük camların kenarındaki hava girişi benzeri yerlerden tozun çıktığını fark ettim.sanıyorum ki buralardan aracın içine toz giriyor.ben buralara sünger koymayı düşünüyorum.başka fikirleri olan varsa söylesin.

şenol hocam, siyah silikon fitil içinde donar taş gibi olur, onun için bu iyi bir çözüm değil, bu kauçuğu kutusuyla almştım 15 meter falandı yanlş hatırlamıyorsam.
hoparlörörün bulunduğu yer konusunda ise ; her aracın içinde kapılar kapatıldığında içeride oluşan hava basıncını tahliye etmesi için havalandırma kapakları vardır. Bizdede dediğiniz arka çamurluk içindedir ve dşarıda valf görevi yapan plastik bir kapak vardır. racn kapısını kapattığınızda içeride sıkışan hava basncı ile plastik kapak dışa açılır buradan dışarı içerideki hava çıkar. BU sebeple hava tahliye kapaklarının tıkanılması çok iyi olmaz ama yine hava akışını kesmeyecek şekilde sünger yada elyaf benzeri malzemeler tozu önlemek bakımından çözüm olabilir.

çağla bey selamlar.verdiğiniz bilgi için teşekkürler.böyle bir sistem olduğunu bilmiyordum.belkide iyi çalışmayan birşeyler varsa kendim tamir yoluna gidebilirim. ilk fısatta.

hudev' Alıntı:
tekrar merhabalar.birde aracımı hava ile temizlerken şu dikkatimi çekti.bagaj içine hava tutarken haporler deliklerinin bulunduğu iki taraftaki plastik kaplamaları söktüm ve burayada hava tuttum.yani arka çamurluğun iç tarafı.inanılmaz toz çıktı birde nereden bu kadar toz gireceğini ararken yan arka küçük camların kenarındaki hava girişi benzeri yerlerden tozun çıktığını fark ettim.sanıyorum ki buralardan aracın içine toz giriyor.ben buralara sünger koymayı düşünüyorum.başka fikirleri olan varsa söylesin.
------------------------------------------------------------------------------------------
evet arkadaşım aynı sorun bendede var, bayağı toz var ama cam kenarından gelmediği fikrindeyim, bu tozun bulunduğu bölümdeki çamurluklar üzerinde tahminim su tahliyesi için delikler var, tozlu yollarda giderken toz bu deliklerden içeri doluyor tahmin ediyorum, bu delikleri kapatsak, içeride oluşabilecek su birikintiside dışarı tahliye olmayacak, yani çürüme başlayabilir.
bence hiç uğraşmayın, toz çürümeden iyidir, diye düşünüyorum......başka fikirleri olan arkadaşlarda paylaşımda bulunurlarsa güzel olur. Hoşçakal, esen kalın.....

havalar biraz iyileşse ben titiz bir araştırmaya gireceğim.daha sonra sizinle paylaşırım.

4 L' Alıntı:
şenol hocam, siyah silikon fitil içinde donar taş gibi olur, onun için bu iyi bir çözüm değil, bu kauçuğu kutusuyla almştım 15 meter falandı yanlş hatırlamıyorsam.
hoparlörörün bulunduğu yer konusunda ise ; her aracın içinde kapılar kapatıldığında içeride oluşan hava basıncını tahliye etmesi için havalandırma kapakları vardır. Bizdede dediğiniz arka çamurluk içindedir ve dşarıda valf görevi yapan plastik bir kapak vardır. racn kapısını kapattığınızda içeride sıkışan hava basncı ile plastik kapak dışa açılır buradan dışarı içerideki hava çıkar. BU sebeple hava tahliye kapaklarının tıkanılması çok iyi olmaz ama yine hava akışını kesmeyecek şekilde sünger yada elyaf benzeri malzemeler tozu önlemek bakımından çözüm olabilir.
------------------------------------------
arkadaşım kaucuğu kutusu ile aldığını söylemişsiniz, ben araştırdım bu kaucuğun bir incesi birde kalını var, acaba sizin aldığınız kaucuk(turnike için kullanılan kauçuk) incemi veya kalınmı bende bunlardan birisini almayı düşünüyorum ,,
bilgi verirseniz menmun olurum, hoşçakalın....

Arkadaşlar

Vitara kapı fitili konusunda hangi noktadayız
-Orjinali kaç lira
-Bir arkadaş reno taktım demiş. Reno nun hangi modeli
-Bir arkadaş Aksaray a gidip bakacam demiş.

Konuyu bir toparlasaki daha somut bilgiler girsek

Selamlar
Bülent KOÇOĞLU
Ankara
92 JLX Tek KApı

Geçen hafta nissan X trail ' e orjinal fitil içine kauçuk uygulama yaptım. Çok başarılı oldu ses ve rüzgar alma sorunu vardı tamamen kesildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,049
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler