93 vitara direksiyon hidrolik yağı kaçırıyor. Sorun ne olabilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MİCOMİCO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,743

MİCOMİCO

93 VİTARA JLX 3K HARDTOP - 2009 HYUNDAİ TUCSON
Yer
İZMİR
Bayramın 1. günü 93 jlx 3K hardtop aracımla yaklaşık 200 km yol yaptıktan sonra Mola verdim. Daha sonra aracın başına geldiğimde aracın altında taze akmış yağ gördüm. Kaputu kaldırdığımda yağın direksiyon hidrolik kutusunun en altından geldiğini gördüm. Gece olduğu için yola devam ettim . 50-60 km sonra benziklike durup direksiyonu bir kaç defa tam tur yaptığımda biraz sıkılık farkeetim ve çokta anlamadığım halde bir çalışanın tavsiyesiyle ATF kırmızı hidrolik yağı alarak üstte bulunan hazneden boşalttık. Bu arada hazne doldu ambalaj yarıya indi. Şu anda her parkımda birkaç damla yağ eksiliyor.Bir daha o kadar yoğun yağda boşalmadı. Bagajda yedek yağla geziyorum. bayram sonrası tamir ettireceğim ama pompanın komple bozulmuş olmasından filan korkuyorum. . Umarım tamir takımıyla filan olur. Sizce bu yağ nicin akar. Sebepleri konusunda fikirlerinizi alabilirmiyim?

Etiketler
Ynt: 93 vitara direksiyon hidrolik yağı kaçırıyor. Sorun ne olabilir?

Heralde kimsenin bu konuda tecrübesi yok ??? ??? ???

Yagi tamamladiginiz muddetce problem yok ama bu devamli oyle gezebilirsiniz demek degil.
Bayramdan sonra bir baktirin akitma nereden geliyor.
Pompadan mi yoksa pompa besleme hortumlarindan mi?
Her halukarda conta veya hortum yenileme ile hallolacak gibi anliyorum.
Pompa dislilerinde problem olsa saga sola donuslerde ses yapardi.
Yine de tamirciniz inceleyip sorunu size bildirecektir.
Duruma gore sizde tamiri yada degisimi konusunda karar verirsiniz.
Gecmis olsun iyi gunlerde kullanin.

ttogan' Alıntı:
Yagi tamamladiginiz muddetce problem yok ama bu devamli oyle gezebilirsiniz demek degil.
Bayramdan sonra bir baktirin akitma nereden geliyor.
Pompadan mi yoksa pompa besleme hortumlarindan mi?
Her halukarda conta veya hortum yenileme ile hallolacak gibi anliyorum.
Pompa dislilerinde problem olsa saga sola donuslerde ses yapardi.
Yine de tamirciniz inceleyip sorunu size bildirecektir.
Duruma gore sizde tamiri yada degisimi konusunda karar verirsiniz.
Gecmis olsun iyi gunlerde kullanin.
ilginize teşekkurler. Akıtma pompanın en altından azar azar geliyor. Ama hiçbirzaman o günkü kadar yağ kaçırmadı. parkettiğim noktaya araç sanki kusmuştu.

O gunku basinc ve isi bir daha olusmadigi icin o kadar yag bir daha akmamistir.
Bu yine de daha sonraki zamanlarda akma olmayacak demek degildir.
Yine de pompa conta seti veya tamir takimi ile hallolacak bir sorun olabilir.
Tamirciniz sizi seviyorsa sorun miniciktir.Sevmiyorsa yenisi fiyatina tamirli bir pompaniz olur.
Acil degil ama arazide zorlaninca akitma artabilir diye uygun zamanda baktirin derim.
İyi gunlerde kullanmanizi dilerim.

beni rahatlattınız. bütcem bugünlerde zayıf. yağ ekleyip biraz gezeceğiz gibi benim ihtiyarla.

Araciniza ihtiyar demeyin gucenmesin,piyasada ne ihtiyarlar var hala tas gibi.
Sizinki de arazisi iyi olanlardan,merak etmeyin daha cok tasir sizi.
Bunlar tatli telas tamirlerdir bence.

ttogan' Alıntı:
Araciniza ihtiyar demeyin gucenmesin,piyasada ne ihtiyarlar var hala tas gibi.
Sizinki de arazisi iyi olanlardan,merak etmeyin daha cok tasir sizi.
Bunlar tatli telas tamirlerdir bence.

11 sene önce kendime doğumgünü hediyesi olarak almıştım. Böyle şeyler yapmazdı gençliğinde :D arızasına pek alışkın değilimde :D

Dreksiyon pompasının en altında boynuz tabir edilen yerde keçe var . Büyük ihtimalle onu değiştirince problem ortadan kalkacaktır. Keçe (conta) 10 tl işçilik ustaya bağlı 50 70 tl kolay gelsin.

ozzy22' Alıntı:
Dreksiyon pompasının en altında boynuz tabir edilen yerde keçe var . Büyük ihtimalle onu değiştirince problem ortadan kalkacaktır. Keçe (conta) 10 tl işçilik ustaya bağlı 50 70 tl kolay gelsin.

tespitin doğru olabilir. çünkü en alttan kaçırıyor yağı.

gecenlerde bornovada tesadüf bi tamirciye gösterdim. aracın altına hafifce eğildi tornadan filan bahsetti. arkama bakmadan kaçtım oradan. yağ sızıntısıyla tornanın ne alakası var ki? ayrıca daha ne olduğunu tam anlamadan tornacı 150 tl. ister dedi . şimdilik kırmızı yağ ekleye ekleye biniyoz bakalım. arabanın altı iyice yağ olmaya başladı. bütçede zayıf. yaptıramıcaz gibi bugünlerde ya hayırlısı bakalım. Tanrı bizi kasaplardan korusun.....

Ynt: 93 Vitara Direksiyon Hidrolik Yağı Kaçırıyor. Sorun Ne Olabilir?

yaklaşık 6 ay önce yaptırdım. hiç problemim kalmadı. . neredeyse 1,5 sene olmuş arıza başlayalı. Bu süreçte herhalde 2-3 lt hidrolik yağı tamamlamışımdır.. direkson kutusunu söktük gönsderdik tornacıya. Benim tamirci hariç 150 tl tamir takımı dahil tornacı aldı. Artık damla yağ eksiltme yok. Altım kuru içim rahat !'...

Geçmiş olsun.Anlayamadığım yağ kaçıran ve tamir edilen pompa mı direksiyon kutusu mu.

teknik olarak fazla bilgim olmasasda resimdede görüldüğü gibi aşağıdaki parça yağ akıtıyordu. yukarıdaki yağ deposuna sürekli atf kırmızı hidrolık eklemek zorunda kalıyordum. yardımcı olamadıysam birkaç foto daha var.

kk3wc.jpg

Teşekkürler. Yeterli oldu. Direksiyon kutusundan kaçtığı görülüyor.Benim vitaranın direksiyon kutusunda az boşluk var onun için söktüreceğimde merakım o yüzden.

benim araç ihtiyar olduğundan zor söküldü. bir noktası kaynamıştı ısıtarak açtılar. çok uğraştırdı. Tornacının tamirde kullandığı malzeme dahil (hidrolik yağı hariç) ücretini yukarıda belirttim. önceden pazarlık yapmanızda fayda var. umarım siz bu sorunu yaşamazsınız...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR