Merhaba Arkadaşlar,
98 5k otomatik aracımda lastik ve ayna mahruti değişiliğini 2 ay önce gerçekleştirdim, bizzat tecrübelerimden;
27" lastik ve 5.125 ayna mahrutilerle
hız göstergesi 7mph düşük gösteriyordu. Yakıt tüketimi: 10lt/100km lgp idi, Son hız 140ı gördüm.
30" lastik ve 5.125 ayna mahrutiilerle
hız göstergesi 1mph yüksek gösteriyordu. Yakıt tüketimi 18lt/100km lpg oldu. Araç uzun yolda çok yoruluyor, hep tam gaz gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu şekilde 1400 km yol yaptım. Bezdirdi beni. Rampalarda 2.vitese kadar düştüğüm oldu. Otomatik araç nasıl manuel kullanılırmış öğrendim.
30" lastik ve 5.72 oranlı ayna mahruti ile
hız göstegesi 10mph düşük gösteriyor. Yakıt normale döndü 10lt/100km lpg çekiş arttı, Son hızımda 120 ye düştü. Fazlasını gitmiyor, bunda tabi aracın üstündeki fazlalıklarında çok etkisi var. Hesaplarıma göre 31" lastikle orjinal değerlerine gelecek. 31" üstü zaten bu hali ile uygun değil. Akslar ve difransiyelerin değişmesi gerekir. yoksa kırılıyor.
Görünen o ki, lastik büyütürken aracın oranlarını korumak gerekiyor. Aksi halde bu fazlalık bir yerden çıkıyor, ya yakıttan ya güç düşmesi yada malzemelerin kırılması şeklinde.
no: lpg tüketim değerleri şehir dışı içindir.