94 ZJ 5,2 Hakkında 3 sorum olacak.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drbuzadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,255

drbuzadam

Yeni Üye
1993 yılında mezun olupda ilk maaşlı çalıştığımda patron ZJ ye biniyordu.Ah deyip imrenip bakakalmıştım.ZJ sahibi olmak bu günlere nasipmiş.Şehir içinde yoğun iş temposunda 95 Clio Dizel kullanıyorum.Onun dışında ailem ile gezeceğim zaman ZJ tercihim.Yeni ZJ ci oldum sayılır.Çok memnunum.

SORU 1 : Benim aracımda hız göstergesinde ön kısımda Mil altında ise daha küçük olarak km. ibresi var.Geçen aynı bir zj gördüm.Sahibiyle konuştum oda 94 modelmiş.Ama onun hız göstergesinde KM ön sırada,mil bir arka sırada gözüküyor.Bu nedir? modeller arası bir farklılıkmı?Üretim yerlerimi farklı? hangisi daha makbul vs.vs. yorumlarınızı bekliyorum.

SORU 2: Yazlıkta oğlan sağ olsun yan koltukta atlı karınca gibi oynadı.İleri-geri-yukarı-aşağı oydadı ha oynadı.Şimdi ileri-geri hareket etmiyor.DIY projelerden hoşlanırım.Varmı bunu servise götürmeden kendi kendimize halletme çaresi.Belki küçük bi yerinden çıpası falan çıkmıştır.

SORU 3 : ZJ lerde sık yaşanan bir problem olduğunu düşündüğüm sarkan tavan döşemesi için kendi kendimize yapabileceğimiz bişey varmı? Parasından pulundan değil bu tip şeyleri kendim yapmak daha hoşuma gidiyor.

Etiketler
Ynt: 94 ZJ 5,2 Hakkında 3 sorum olacak.

drbuzadam' Alıntı:
1993 yılında mezun olupda ilk maaşlı çalıştığımda patron ZJ ye biniyordu.Ah deyip imrenip bakakalmıştım.ZJ sahibi olmak bu günlere nasipmiş.Şehir içinde yoğun iş temposunda 95 Clio Dizel kullanıyorum.Onun dışında ailem ile gezeceğim zaman ZJ tercihim.Yeni ZJ ci oldum sayılır.Çok memnunum.

SORU 1 : Benim aracımda hız göstergesinde ön kısımda Mil altında ise daha küçük olarak km. ibresi var.Geçen aynı bir zj gördüm.Sahibiyle konuştum oda 94 modelmiş.Ama onun hız göstergesinde KM ön sırada,mil bir arka sırada gözüküyor.Bu nedir? modeller arası bir farklılıkmı?Üretim yerlerimi farklı? hangisi daha makbul vs.vs. yorumlarınızı bekliyorum.

SORU 2: Yazlıkta oğlan sağ olsun yan koltukta atlı karınca gibi oynadı.İleri-geri-yukarı-aşağı oydadı ha oynadı.Şimdi ileri-geri hareket etmiyor.DIY projelerden hoşlanırım.Varmı bunu servise götürmeden kendi kendimize halletme çaresi.Belki küçük bi yerinden çıpası falan çıkmıştır.

SORU 3 : ZJ lerde sık yaşanan bir problem olduğunu düşündüğüm sarkan tavan döşemesi için kendi kendimize yapabileceğimiz bişey varmı? Parasından pulundan değil bu tip şeyleri kendim yapmak daha hoşuma gidiyor.

Sayın drbuzadam,bu sitede bir yerlerde grand cherokee ile ilgili bir tamir kitabı kılavuzu dosyası var.Yaklaşık bin sayfa gibi bi şey. ::smiley:Fakat çok faydalı,bizim gibi DIY.ciler için biçilmiş kaftan.Mutlaka bulup incelemenizi öneririm.Özellikle koltuk sorununuzu kolayca çözebileceksiniz.
Aramıza hoş geldiniz.

1.sorunuzla ilgili olarak kulaktan duyma bilgi olarak duyduğum bu araçlar Amerika,Kanada ve Avrupada farklı versiyonlarda üretilmiş. Bu duyumdan yola çıkarak Mil ön planda olan Amerikan versiyonudur herhalde.

Mil oncelikli olanlar Amerikan versiyon, radyolari turkiyede kusurati cift sayi ile biten radyolari cekmez (100.2, 96.2, 98.4 gibi) ama 94.5 gibi tek sayi ile bitenleri ceker.. Onun disinda da bir farklari yok diye biliyorum Avrupa versiyonlariyla..

tavan döşemesi içinde sana önerebilceğim benimde aynı sorun vardı bir usta buldum,200 tl ye yaptırdım orjinalden farkı yok.....
istersen telefonumu verebilirim. kendim yapayım dedim olmuyor......en iyisi usta ya yaptırmak selamlar

drbuzadam' Alıntı:

Sn: drbuzadam (burda ismen hitap edilir genelde ama yazmadığınız için size ismen hitap edemedim kusura bakmayın)
cevaplar 1: sizin aracınız amerikan versiyonudur...diğeri ise avrupa versiyonudur....muhtemelen sizin aracınızda arka defransiyelde lsd kilit yoktur, ama avrupa versiyonlarının büyükçoğunluğunda mevcuttur...

2: koltuğu en üste alınca altta motorlar görünüyor yada kızağı 4 vidayla alabilirsinizde motora harici elektrik verin motormu bozuk tuş mu ona göre tamir şekliniz değişir...

3: praktiker koçtaş gibi yerlerde sprey olarak yapıştırıcılar var sarkma az ise bi müddet idare eder, (küçük bir kenardan sıkıp elle yapıştırabilirsiniz) döşemeciler için basit bi olay 100-200 tl arası yapıyor çoğu....

aracınız hayırlı uğurlu olsun...saygılar....

Tüm cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.Bende biraz Ö ...z lük var.Arada gelip cevapları okuyorum.Bi teşekkür etmedim.Ve de gerçekten problemleri bu cevaplardan birkaç ay evvel çözdüm.
1- Şöför mahallinin yanındaki koltuğu saygıdeğer arkadaşımın dediği şekilde yukarı kaldırdım.Soketleri sök-tak yaptım.Ve sonuç şakır şakır koltuk çalıştı.
2- Sarkan tavana lokal yapıştıcı sıktım.Biraz pütürlü oldu ama olsun.Orjinal döşemesi yine yukarda.
Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

KAZAKJR' Alıntı:
Sayın drbuzadam,bu sitede bir yerlerde grand cherokee ile ilgili bir tamir kitabı kılavuzu dosyası var.Yaklaşık bin sayfa gibi bi şey. ::smiley:Fakat çok faydalı,bizim gibi DIY.ciler için biçilmiş kaftan.Mutlaka bulup incelemenizi öneririm.Özellikle koltuk sorununuzu kolayca çözebileceksiniz.
Aramıza hoş geldiniz.

Hakan Bey;

Bu tamir kitabı kılavuzu dosyasını arattım ama bulamadım farklı bir başlık altındanmı geçiyor acaba ?

Ozanozan' Alıntı:
Hakan Bey;

Bu tamir kitabı kılavuzu dosyasını arattım ama bulamadım farklı bir başlık altındanmı geçiyor acaba ?

Hagi başlık altında olduğunu bende hatırlamıyorum.Ama müsait bir zamanımda arayıp size gönderebilirim.Belki bu gün olmayabilir.Fakat en kısa zamada...

Sayın Sina Ataman Teşekkür ederim yardımınızdan ötürü.
Ayrıca hakan bey verdiğiniz link sorun var, yani yükleme linki vermişsiniz dosyanın paylaşım linki değil yinede teşekkür ederim :smiley:

Ozanozan' Alıntı:
Sayın Sina Ataman Teşekkür ederim yardımınızdan ötürü.
Ayrıca hakan bey verdiğiniz link sorun var, yani yükleme linki vermişsiniz dosyanın paylaşım linki değil yinede teşekkür ederim :smiley:

ne demek, benim çok işime yaramıştı, sizin de işinize yarar umarım :smiley:

hakan abi sen de burayı kaydet bence, diğerine bakmaktan daha pratik oluyor..

sinaa' Alıntı:
ne demek, benim çok işime yaramıştı, sizin de işinize yarar umarım :smiley:

hakan abi sen de burayı kaydet bence, diğerine bakmaktan daha pratik oluyor..

hani ?nerede,hangisi??? ben bakacak ,kaydedecek bir şey bulamadım....???

Tamam Sina,şimdi buldum ama maalesef İngilizce...Bende Türkçesi var.Fakat nereden indirdiğimi bulamıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR