94 Zj'ye Sunroof Uygulaması Yapılabilirmi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan marif01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,355

marif01

Kimdi baktığım aynalarda bana benzeyen....!!!!
Yer
adana
merhaba arkadaşlar. 94 model bir zj ye sunroof uygulaması yapılabilirmi? yapılabilirse bunun maliyeti ortalama ne olur sizce?? ve ne kadar mantıklı ?? :smiley:
ikinci olarakda merak ettiğim bir nokta daha var. 94zj lerde arka bagaj camı açılmıyor bunun için ne yapılabilir? açılan modellerin bagajı ile değişim mümkün olabilirmi ölçüleri boyutları aynımıdır? yada orjinal açılmayan camı açılır hale getirebilmek mümkünmüdür????

Etiketler
Ynt: 94 Zj'ye Sunroof Uygulaması Yapılabilirmi?

Ben orjinal olmayan sunroof uygulamasına karşıyım . Bence çarpma ve takla güvenliğini azaltıyor diye düşünüyorum . Birde sonradan yapma bu tür işler çok çok iyi değilse birkaç seeye sorun çıkarma ihtimali çok yüksek ...

Cam açılmış açılmamış beni çok etkilemiyor ama sonuçta araç aynı araç bir miktar parça değişimi ile uygulanır ama gereksiz maliyette olabilir . Tam bilmiyorum ama çok basit birşey olacağını sanmıyorum .

Bunlar senin için önemli etkenlerse direk 96 üzeri tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır .

aslında sadece makyajlı kasalar hoşuma gidiyor 97 üzerinde yoğunlaşmıştım ama vergisi beni zorlar diye düşünüyorum. 94 95 lerde vergi düşük ama biraz daha makyaj olsa daha iyi olurdu açıkçası. bununla beraber şuan en mantıklı 96 model kafama yattı. bu yılın vergisinden yırttıkmı geriye kalıyor sadece bir yıl :smiley: sonrasıda düşük vergi

benim aklıma takılan sunroof uygulaması yapılınca içerideki tavanda ön camdan arkaya doğru uzayan gözlük kabıdır yakıt-ısı gösteren ekrandır vs olan ve araç kabinine bence çok şık bi hava katan o siyah aparata ne yapıyolar? hadi kabinde tavan boş olsa bi derece sunroof işine girişilebilir belki ama sonradan sunroof taktırıp zaten aracın orjinalliğini bozuyoken bi de içeriyi baltalamak yazık bence.
çok seviyorum ben o aparatı :D (birine güneş gözlüğü sığmıyo gerçi ama diğerine sigara koyuyorum sora push a basıp alıyorum fln eğleniyorum)

hocam bir de ankara şaşmaz sanayinde yaklaşık 2000 ytl ye sunroof uygulaması yapan yerler var bildiğim kadarıyla ama kalitesi ne olur, işçilik taktırdığına değer mi bilmiyorum, bence hiç gerek yok

yok üstat vazgeçtim zaten o işten. 96 alırım yoluma bakarım diye düşünüyorum. ayrıca sigara ve eğlence olayı süperdi :D sunroofa 2000 lira bayılacağıma komple panaromik tavan yaparım valla :smiley: hemde tavandaki göstergeyi ellemeden bitiminden başlayarak :smiley: panaromik tavan düşünmüyor değilim ama jeepime yazık olur kıyamam :D

Marif sen bence bir doktora gözük. Bi guatr testi yapsınlar. Baksana daral geliyor sana. Arabada ne kadar açılabilme ihtimali olan yer varsa açmaya uğraşıyorsun. Kapalı alan daraltıyor seni. Git sen git bi doktara :smiley:

Yakında işte dünya'daki tek üstü açık ZJ diye resimler atacaksın diye korkuyorum ;D

Abi kapalı yerde daralıyorsa maarif , cj alacak yaz-kış efil efil ;D

cj bozar beni abi. ne doktorlara gittimde çarem olmadı :D en iyisimi sunrooflu araba almak olacak heralde :smiley: elektronik benim tek hastalığım özellikle prof. oto ses ve görüntü sistemleri :smiley: Her konuda yardımcı olunur ilgilenen arkadaşlara duyuralım :D

alpaslanepli' Alıntı:
Marif sen bence bir doktora gözük. Bi guatr testi yapsınlar. Baksana daral geliyor sana. Arabada ne kadar açılabilme ihtimali olan yer varsa açmaya uğraşıyorsun. Kapalı alan daraltıyor seni. Git sen git bi doktara :smiley:

Yakında işte dünya'daki tek üstü açık ZJ diye resimler atacaksın diye korkuyorum ;D

hocam yok yaa benim derdim 94-95 falan alırsam sunroofsuz yapamam diye sormuştum. ama vazgeçtim allaha şükür :D :D
sizde şimdi ''allahtan vazgeçtin'' diyosunuzdur tabi :smiley::smiley::smiley::D aslında üstü açık zj hiç fena fikir değil :D

marif01' Alıntı:
cj bozar beni abi. ne doktorlara gittimde çarem olmadı :D en iyisimi sunrooflu araba almak olacak heralde :smiley: elektronik benim tek hastalığım özellikle prof. oto ses ve görüntü sistemleri :smiley: Her konuda yardımcı olunur ilgilenen arkadaşlara duyuralım :D

O hastalık kursağımızda kaldı be marif.. Ben lcd lerle baslarla midlerle koca koca anfilerle şimdi kurmaya kalksan sıfırlarıyla 6500-7000 liralık tesisat kurdum. Renkli gece görüşlü R ye taktığında otomatik devreye giren kamerasına kadar. Ama gel gelelim 2 ay dayandı. Gündüz gözü hırsızlar ne var ne yok götürdü. Çaldıkları bir kenara arabamı arabalıktan çıkaracak kadar kırıp döktüler. Ön konsol orta konsol klima ünitesi VİC ekranı v.s v.s
Hala öyle duruyor. Amerikadan parça gelmesini bekliyoruz. Bu bahsettiğim yani çalmadıkları ama parçalıklarının sıfır fiyatlarıda yaklaşık 3000 lira. Var gerisini sen hesap et.

Evet teknoloji güzel şey ama bu memlekette değil. Adamın kursağına tıkıyorlar. Bide en gıcık olduğum şeyde sende kurmasaydın böyle tesisat diyorlar. Yani hırsızın kabahati yok. Tüm suç bende :smiley: Kal sağlıcakla...

doğrusun hocam gerçekten öyle ama benim memlekette hırsızlık olayı zor. daha doğrusu benim muhitimde zor bulunduğum ve gece aracın kaldığı yer güvenlikli iş yerim yine aynı keza. ses sisteminde sınır yok 100liradan başlar 100bine kadar gider geçerde. bende hastalık derecesinde daha önceki şirket aracıma bile yaptım. en son 55cm 2 adet bass koymuştum ve görüntü sistemleri ama araba gitti yenilendi mazemeler evde yatıyor :D

bu arada büyük geçmiş olsun üzüldüm gerçekten çok kötü birşey yaa malın gitmesi bi yana adamlar teyip çıkaracam diye göğüsü paramparça ediyorlar anfi alacam diye bagajı patlatıyolar. büyük geçmiş olsun.

marif01' Alıntı:
doğrusun hocam gerçekten öyle ama benim memlekette hırsızlık olayı zor. daha doğrusu benim muhitimde zor bulunduğum ve gece aracın kaldığı yer güvenlikli iş yerim yine aynı keza. ses sisteminde sınır yok 100liradan başlar 100bine kadar gider geçerde. bende hastalık derecesinde daha önceki şirket aracıma bile yaptım. en son 55cm 2 adet bass koymuştum ve görüntü sistemleri ama araba gitti yenilendi mazemeler evde yatıyor :D

Valla geceleri benimkide garajda duruyor. Gündüzleride iş yerinde gözümün önünde duruyor. Ama bir saattliğine iş yerinin önünde yer buladığım bir anda ana caddeye bıraktım. Herifler 2 aydır bu anı kolluyormuş gibi daldılar. Sadece 1 saatliğine farklı bir yerde durdu araç düşün. Hemde ana cadde ve gündüz vakti. Hani gece kapının önüne sokağa falan bıraksam kaşındım diyecem... Yani soğudum o işten. Yoksa kaliteli sesi çok önemserim. Yüksek sesten ziyade ''TINI'' önemlidir benim için bu yüzden kablolarına kadar en iyisini kullanmıştım. Neyse konu açıldı yine daraldım :smiley:

Neyse asıl konuya dönersek. Sonradan yapılma sunroof'lu Zj baktım ben araç arayan bir arkadaş için. İşçilk çok önemli bu hususta. Berbat bir işçilik vardı kesilen yerlerden pas başlamıştı, açma kapama düğmesi şahinlerde kullanılan on-off düğmesi idi. Öyle olackasa olmasın daha iyi. Kışın içine alacağı kesin olan suyu söylemiyorum bile. Sonra tavandan silikon basıp gezmek zorunda kalırsın. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.