96 Model Grand Cherokee ile İlgili Sorunlarım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ozanozan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,449

Ozanozan

Ana Kamp
Yer
istanbul
Merhaba öncelikle herkese,;

Aracımın kalkışta bir sorunu var bu sorun yüzünden 2-3 usta gezdim kalkarken oldukça zorlanıyor buna otomatik şansızman hatası denildi bostancıda 2 usta tarafından ama avrupa yakasında gösterdim bir kaç usta ise bunun olmadığını sadece şanzıman dağıtıp para kazanmak için bunu söylediklerini öne sürdü.
Aracım tartarini lpg takılı olup kalkışta zorlanıyor bunu benzinde denediğimde aksine hata vermiyor bir diğer sorunumda aracın radyatöründe sağ taragından su kaybetmsi küçük bir delik var bundan ötürü radyatörden yol bilgisayarında ikaz lambası yanıyor alt ekran göstergesinde.
Bana önerebileceğiniz radyatör ustası varmı istanbul içinde yada yedek parça sağlayaibleceğim güvenilir yerler izlemem gereken yol nedir sizlere göre bu yaşadıklarım karşısında ?

Şimdiden tşk ederim sizlere
iyi günler

Etiketler
Ynt: 96 Model Grand Cherokee ile İlgili Sorunlarım Var

ozan bey merhaba,
lpg de kalkışta sorun varsa ve benzinde yoksa muhtemelen lpgden kaynaklı bir sorundur. lpg niz kaç yıllık en son bakım ne zaman yaptınız regulatör ve enjektörleri ne durumda baktırdınız mı hiç. lpg sistemi ömrünü doldurmuş olabilir veya ayarları kaçmıştır.... istanbulda hangi yakada usta arıyorsunuz bilmiyorum ama bostancıda jeep için çok iyi ustalar var diye biliyorum o tarafta oturanlar tavsiye edeceklerdir mutlaka jeep garage vardı hatırladığım diğer 2 tanesi aklıma gelmiyor şimdi. maslak tarafına da geçiyorsanız orda da tavsiye edebileceğim işinin ehli tok ustalar vardır. yeni üye olduğunuz için özel mesaj atamıyor ve alamıyorsunuz 20 mesajı tamamlamak gerekiyor. yardımcı olabileceğim bir konu olursa mail adresim mertbirincioglu@hotmail.com reklam olması burdan usta ismi vermeyeyim yanlış anlaşılabilir bende ilk aldığımda tavsiye üzerine bi ustaya gitmiştim ama sıkıntılar yaşadım.

Ozan bey aracınız benzinde ,dediğiniz arızayı yapmıyorsa ,nasıl olur da şanzuman arızası denilebilr.Sevgili mert arkadaşımızında dediği gibi olay tamamen lpg ayarıyla ilgili olabilir.Kalkışta pusma olayı , büyük bir olasılıkla ayar bozukluğundan kaynaklanabilir.En iyisi tartarini servisine baktırmanız.

mertbirincioglu' Alıntı:
ozan bey var mı gelişme nedir son durum?

Ozan beyin işı bitti...! ;D Forumun birçok konusunda böyle oluyor :( Çok fazla üye olunca böyle oluyor herhalde...!

yok hemen ön yargılı davranmayalım
kendisi sorusunu 07 eylülde saat 13 gibi sormuş ve siteye son girişini aynı gün saat 15'de yapmış
ancak soruya ilk cevap 8 eylül saat 01.30 sıralarında verilmiş.
hüküm; suçsuzdur ;D

mertbirincioglu' Alıntı:
ozan bey merhaba,
lpg de kalkışta sorun varsa ve benzinde yoksa muhtemelen lpgden kaynaklı bir sorundur. lpg niz kaç yıllık en son bakım ne zaman yaptınız regulatör ve enjektörleri ne durumda baktırdınız mı hiç. lpg sistemi ömrünü doldurmuş olabilir veya ayarları kaçmıştır.... istanbulda hangi yakada usta arıyorsunuz bilmiyorum ama bostancıda jeep için çok iyi ustalar var diye biliyorum o tarafta oturanlar tavsiye edeceklerdir mutlaka jeep garage vardı hatırladığım diğer 2 tanesi aklıma gelmiyor şimdi. maslak tarafına da geçiyorsanız orda da tavsiye edebileceğim işinin ehli tok ustalar vardır. yeni üye olduğunuz için özel mesaj atamıyor ve alamıyorsunuz 20 mesajı tamamlamak gerekiyor. yardımcı olabileceğim bir konu olursa mail adresim mertbirincioglu@hotmail.com reklam olması burdan usta ismi vermeyeyim yanlış anlaşılabilir bende ilk aldığımda tavsiye üzerine bi ustaya gitmiştim ama sıkıntılar yaşadım.
Öncelikle çok tşk ederim verdiğiniz cevaplardan ötürü ilgi gösterip bilgilendirmeniz çok dostane bir hareket.

Mert bey Jeep garage çıkışlı aracım ama inanın verdiği fiyatlar oldukça uçuk bir defa götürdüm oraya ama hiç memnun olmadım ve 2000 tl para verdim yok canımdan yani sonrasında lpg içinde esenlerde tartarini servisine gittim tüm lpg bakımını yaptırdım enjektörleri temizlettim değişti içindeki filitrelerde takım halinde kısacası.
Maslakta bir otomatik şanz. ustasına gittim geçen hafta arabayı alıp kendisi ile test sürüşüne çıktık beraber serenoit bantları denen şanz. içindeki sorun yaratabilir dedi ama açmadan birşey diyemem dedi diğer ustalar gibi.Sorunun burdan mı kaynaklandığını inanın anlamadım.Bu iştende anlamadığım için herkes ayrı bir fiyat veriyor.
Misal yokuşlarda manuel 1 aldığımda kalkışta hiç bir problem yok bu lpg dede olsa sorun yok ama D ile kalkışta araba çok zorlanıyor bağırıyor resmen bu yüzden ne yapacağımı bilmiorum inanın herkes ayrı bir fiyat söylüyor rakamları yukarı çekiyor bu konuda acemiliğimi sezip bana olmadık bir iş açacaklar diye güvenim yok kısacası :smiley:

Ayrıca Sayın;

mertbirincioglu
moab
ilkakdeniz

Burda bu sitede kalıcı olmayı düşünüyorum bazı işlerimden ötürü uzak kaldım forumdan ama uzun bir süre (epey uzun bir süre ) umarım burda olucam sizleri tanımak ayrı bir zevktir şahsım adına Teşekkürü borç bilirim.

İyi günler

foruma hoşgeldiniz
umarım sıkıntınızı sıkıntısız bir şekilde çözersiniz.

kendinizi tanışma köşesinde tanıtır ve nickinizin altına adınızı yazarsanız biz de sizi tanımış ve ismen hitap etme şansını yakalamış oluruz.

selamlar

Ozanozan' Alıntı:
Öncelikle çok tşk ederim verdiğiniz cevaplardan ötürü ilgi gösterip bilgilendirmeniz çok dostane bir hareket.

Mert bey Jeep garage çıkışlı aracım ama inanın verdiği fiyatlar oldukça uçuk bir defa götürdüm oraya ama hiç memnun olmadım ve 2000 tl para verdim yok canımdan yani sonrasında lpg içinde esenlerde tartarini servisine gittim tüm lpg bakımını yaptırdım enjektörleri temizlettim değişti içindeki filitrelerde takım halinde kısacası.
Maslakta bir otomatik şanz. ustasına gittim geçen hafta arabayı alıp kendisi ile test sürüşüne çıktık beraber serenoit bantları denen şanz. içindeki sorun yaratabilir dedi ama açmadan birşey diyemem dedi diğer ustalar gibi.Sorunun burdan mı kaynaklandığını inanın anlamadım.Bu iştende anlamadığım için herkes ayrı bir fiyat veriyor.
Misal yokuşlarda manuel 1 aldığımda kalkışta hiç bir problem yok bu lpg dede olsa sorun yok ama D ile kalkışta araba çok zorlanıyor bağırıyor resmen bu yüzden ne yapacağımı bilmiorum inanın herkes ayrı bir fiyat söylüyor rakamları yukarı çekiyor bu konuda acemiliğimi sezip bana olmadık bir iş açacaklar diye güvenim yok kısacası :smiley:

Ayrıca Sayın;

mertbirincioglu
moab
ilkakdeniz

Burda bu sitede kalıcı olmayı düşünüyorum bazı işlerimden ötürü uzak kaldım forumdan ama uzun bir süre (epey uzun bir süre ) umarım burda olucam sizleri tanımak ayrı bir zevktir şahsım adına Teşekkürü borç bilirim.

İyi günler

ozan merhaba..mert demeni tercih ederim diğer türlü resmi oluyor...d ye aldığında çekiş düşüyorsa şanzımandan olma ihtimali yüksek allah yardımcın olsun. lmekanikten anlamayınca ustaların eline düşüyorsun ne derse kabul etmek zorunda kalıyorsun. şanzımancı istersen maslakta güvendiğim dürüst tokgözlü tecrübeli bir usta var. yetiştirdiği bir çok usta istanbulun çeşitli sanayilerinde dükkan açmış ama hala bu ustayı arayıp telefonla destek alırlar. istersen özelden numarasını verebilirim. reklam olmasın. ama ne kadar tavsiye de olsa şans da işin içine giriyor. bende maslakta birine tavsiye üzerine gitmiştim ama memnun kalmadım. Senin sorunun şu anda teşhisin konamamış olması zor bir durum. yine maslakta 4x4 ler için güzel bir insan var mekanik için tavsiye edebilirim. ben bakım için onda gidiyorum 96 ZJ var bendede. yardımcı olabileceğim birşey olursa numaram 0533 282 31 47. mert@onlinesigorta.com.tr
görüşmek üzere...

Ozanozan arkadaşım benimde aynı senin sorununa benzeyen bir sorunum vardı benim makina xj ancak otomatik şanzıman hep aynı düzenek olduğu için farketmez zaten ya japon şanzımandır yada amerikan o nedenle otomatikçi iyi oldumu hiç farketmiyor benimkinde beyin problemi ve balata problemi varmış tabii açınca ister istemez her şeyini yeniledik ancak beyini çıkma aldım fakat tamircim hem otomatik şanzımancı hemde mekanik ustaları zaten eski amerikancı olduklarından hiç bir problem yaşanmıyor ve oldukçada makul fiyatlara bu işi yapıyorlar ikitelli bağcılar-güngören sanayii sitesindeler özelden mesaj atarım ama yeni üyesiniz tel verirseniz arar yardımcı olmaya çalışırım benide bir amerikancı arkadaşım oraya götürdü onunda türbün sorunu vardı halletmişler anlayacağın bir göster derim....

Şebnem hanım ve mert cevaplarınız ve ilginizden ötürü tşk ederim arabayı göztepe sanayide bir dostumun aracılığı ile amerikancı bir ustaya verdim şimdi araç onda kendisi bu hafta içinde bana teslim edicek insallah sabırsızlıkla bekliyorum ona göre sizleri bilgilendiricem tekrar çok tşk ederim sağolun negatif yada pozitif bir durumla karşılaşırsamda sizlerle paylaşıcam buradan :smiley:

Ozanozan' Alıntı:
Şebnem hanım ve mert cevaplarınız ve ilginizden ötürü tşk ederim arabayı göztepe sanayide bir dostumun aracılığı ile amerikancı bir ustaya verdim şimdi araç onda kendisi bu hafta içinde bana teslim edicek insallah sabırsızlıkla bekliyorum ona göre sizleri bilgilendiricem tekrar çok tşk ederim sağolun negatif yada pozitif bir durumla karşılaşırsamda sizlerle paylaşıcam buradan :smiley:
merhaba benim bir önceki aracım olan jeep 5.9 dada aynı sorun vardı şanzuman sensörü degişince düzeldi umarım ondandır

Aykut Bey şanzuman sensörü demek, peki ne kadar zamanda değişti ve sorması ayıp olucak belki ama ne kadar bir fiyat tuttu bu konularda hiç bir bilgim olmadığı için yavaş yavaş öğreniyorum,
Şuan benim araç ustada şanzuman seronit bantlarımı ( yazılışı doğrumu bilmiyorum) onlara kadar dağıtmış ve onlarla alakası olabilir dedi arabayı bugün yarın vericek beklemedeyim :smiley:

Onlarin adi Selenoid Valve dir. :D

Sanzuman icinde ki yag basinci ondecen belirlenmis basinca ulasinca TCU tarafindan gonderilen sinyal ile acip yada kapatarak bir ust vitese yada bir alt vitese gecmesini saglar.

Genelde sanzuman temizligi duzgun yapilmamis yada yagi degistirilmemis araclarda mikro partikullerden dolayi tikanma yapar ve calismaz hale gelir.

Ozanozan' Alıntı:
ozanozan arkadaşım öncelikle geçmiş olsun inşallah kısa vadede ucuz atlatacak şekilde sorununu hallederler.Benim merak ettiğim göztepe sanayi de hangi amerikancıya
verdiğin tarifini yapabilirmisin adres isim gibi...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri