97 Discovery V8 Rölanti Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkansalah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,899
Ynt: 97 Discovery V8 Rölanti Problemi

ayt07' Alıntı:
Merhaba,

Herkese cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerçekten insan forumda kendini yalnız hissetmiyor bu da forumun başka bir güzelliiği ...
Gerekli parçanın yada parçaların değişiminden sonra LPG kullanımında yine sıkıntı yaşar mıyım ? Hayat şartları nedeniyle araca benzinle binebilmemin imkanı yok :smiley: bu sıkıntılar LPG olduğu sürece tekrarlar mı ? dejavu yaşamak istemem... saygılarımla, murat

Ben discoda 7 aydir atiker otogaz donusumu kullaniyorum, bu sure icinde yaklasik 11-12000 km yol yaptim, hicbir sorun yasamadim. Eger LPG donusumu iyi bir usta tarafindan duzgunce uygulanirsa sizinde bir sorun yasamamaniz gerekir.

Etiketler

valla murat bey hemen hiç birimizin benznle binmeye cesareti yok diyebilirim. LPG bu araçları biraz daha katlanılabilir kılıyor
en azından benim için bu geçerli

serkansalah' Alıntı:
Tekrardan Merhabalar,

Benim araçtaki problemin akışmetreden değil ERR5199 kod numaralı stepper motor dan (rölantiyi düzenleyen parça) kaynaklı olduğu anlaşıldı. LPG tüpünü söktürünce de bu parça kendiliğinden düzeldi ve problem kalmadı, yani LPG bu parçayı olumsuz olarak etkiliyormuş bir şekilde. Daha önceki aracım Range Classic te ise diğer katılımcılarında bahsettiği gibi akışmetreden kaynaklı rölanti problemi çekmiştim.Yani sonuç olarak ezbere akışmetre satın almak yerine önce çalışan birtanesini kendi aracınızda test edip daha sonra paranızı harcayın derim, aynı önerim stepper motor içinde geçerli. Aşağıdaki linkteki firmadan epeyce alışveriş yaptım. Sorunsuzca malzeme yollayabiliyorlar, hatta gerekirse düşük meblalı fatura kesebiliriz demişlerdi bana mailleşirken, böylece gümrük problemi aşılabilir. Benim kullanacak durumum olmadı ama bunun için e-maille irtibata geçebilirsiniz.Bu firmanın stepper motorla ilgili linki aşağıda:

http://www.brit-car.co.uk/product.php?xProd=85085

Kolay Gelsin,
Serkan S.

Merhabalar,

Benim 3.5 Range Rover Classic aracımda da benzer sorun var. Bazen lpg'de ayar kaçıyor ve araç sallanmaya başlıyor. Sizin arızanızın stepper'dan olduğunu nasıl anladınız acaba. Bir diğer sorum ise, aracımın karbon değerleri çok yüksek ve ayar yapılsa da tutmuyor. Bunun sebebi ne olabilir. Kimi akışmetre, kimi ecu diyor. Sebebini nasıl bulabiliriz acaba?

Teşekkürler

fclef' Alıntı:
Merhabalar,

Benim 3.5 Range Rover Classic aracımda da benzer sorun var. Bazen lpg'de ayar kaçıyor ve araç sallanmaya başlıyor. Sizin arızanızın stepper'dan olduğunu nasıl anladınız acaba. Bir diğer sorum ise, aracımın karbon değerleri çok yüksek ve ayar yapılsa da tutmuyor. Bunun sebebi ne olabilir. Kimi akışmetre, kimi ecu diyor. Sebebini nasıl bulabiliriz acaba?

Teşekkürler

Önce hem akışmetrenin hem de stepper in doğru çalışanlarından buldum,sırayla değiştirdim,akışmatrede fark olmadı ,stepperi değiştirince rölanti düzeldi.Fakat sağlam stepper benim olmadığı için kendiminkini geri taktım. Yurtdışından yeni stepper arayışına girdim,sonrasında,tesadüfen,şöyle bir durum oldu: Zaten aracı ilk aldığımda üzerinde takılı olan LPG sorunluydu, bu yüzden komple söktürdüm. LPG sistemini çıkarır çıkarmaz aracın rölantisi düzeldi,stabil hale geldi.Yeni stepper alim diye hazırlanırken, bozuk sandığım kendi stepperim düzeldi.
Aslında garip bir durum.Deneme amaçlı taktığım stepper yeniydi.Büyük ihtimalle bu yüzden denemek için taktığımda,LPG olmasına rağmen, rölantiyi düzeltti,benimki eski olduğu için LPG'de düzensiz çalışıyordu,LPG sökülünce kendine geldi...
Serkan S.

Arkadaşlar selam,

Acaba 95-98 modellerdeki 3,9 V8 akışmetrenin (eğer hepsi aynı ise), rover kodunu yada lucas kodunu bilen varmı ? Ebaydan parça siparişinde bu çok gerekli olucak. yardımlarınız için teşekkürler murat

aynı surnu bende yaşadım akışmetre değişimi ile sorun ortadan kalktı ;D ;D ;D

ayt07' Alıntı:
Ebaydan mı aldınız Barbaros Bey ? murat
evet murat cım hala karşılaşamadık senle de ;D ;D ;D cihanın bahsettiği parça o 2 günde pırıl pırıl geldi ;D ;D

Walla nasip, bende görüşüp tanışmayı çok istiyorum sizle,
Pazartesi günü Durali ustanın yanına bırakıcam arabayı sibopları değişecek, kapak taşlanacak motorunda yapılacak işler var, hayırlısıyla gelin gibi olcak disco inşallah ;D ;D Dedim madem binecez hamama giren terler misali ufak tefeğine de katlanmak lazım dimi abi ;D saygılar murat

ayt07' Alıntı:
Walla nasip, bende görüşüp tanışmayı çok istiyorum sizle,
Pazartesi günü Durali ustanın yanına bırakıcam arabayı sibopları değişecek, kapak taşlanacak motorunda yapılacak işler var, hayırlısıyla gelin gibi olcak disco inşallah ;D ;D Dedim madem binecez hamama giren terler misali ufak tefeğine de katlanmak lazım dimi abi ;D saygılar murat
;D ;D ;D ;D ;D vaktim olursa uğrarım hem araçları bi resimleriz yan yana bakalım nasıl duracaklar ;D ;D ;D

İnşallah uğrarsanız görüşürüz Barbaros abi ;D benimki biraz sönük kalacak yanında, fotoshop falan ayarlamak lazım fotoğrafa ;D ;)

ayt07' Alıntı:
İnşallah uğrarsanız görüşürüz Barbaros abi ;D benimki biraz sönük kalacak yanında, fotoshop falan ayarlamak lazım fotoğrafa ;D ;)
benimki hormonlu disco ;D ;D ;D ;D

Pazartesi inşallah Antalya yeni sanayi de LR'cı Durali ustanın ( Ahmet ustanın) yerinde. Ben fotoğraf makinasıyla gidicem kesin ;D

SLM sanırım bu sorunlar oldukca fazla sıkıntılar veriyo ve aynı sorun benim aracımdada oluıştu aracı yaklaşık bir ay önce aldım ve motoru yıkattıktan sonra aracım dengesiz çalışmaya başladı ve ekzozundan çıkan duman aşırı göz yakıyordu ve yakıt kokusu çok fazlalaştı ve tabiki ykıtta iki katına çıktı bujileri ve buji kablolarını yeni taktım ve tesisatı yeniden elden geçirdik sorun çözülmedi ve denk gele aracı çalıştırdıktan sonra akışmetre fişini söküp yeniden takınca sorun tamamen düzeldi fakat aracı her çalıştırıldığında soketi söküp takmak gerekiyo bu yüzden akışmetre araştırdım ve ülkemizde malesef aşırı pahallı olduğu için ebay dan aldım yakında gelecek taktıktan sonra durum ne gösterir bilmiyorum ama inşallah düzelir iyi bayramlar dilerim saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR