Ynt: 98 grant vitara radyatör
sozsarikaya' Alıntı:
Dostlar radyatörümü değiştirdim.Ne yaptım ise sızıntıyı durduramadım.Bende ANKARA dan radyatör getirttim.Eskişehirde servisten sordum 1200 tl gibi bir fiyat verdi bende 315 tl ye ankaradan aldım.
Hava alma musluğunu bulamadım biraz zorlandım hava alırken ama yinede hallettim.Herkeze vitaraları ile mutluluk.
hava alma musluğu yoktur..

illede alıçam derseniz kelebek bogazına ısıtma amaclı giren cıkan ince hortumlardan birini sökmeniz lazım..

radyatör alt ortada su boşaltma kelebegi var..aklıızda olsun..

lazım olursa..
radyatör yanındaki plastik su deposu devir daim yapmaz..sadece yedek su deposudur..aşırı hararet anında içine su yollar bazen..oraya antifiriz koyup motora gitmesini beklemeyin..derim ...(bilmeyenler için..)
suyunu antifirizini koyup calıştıracksınız termostat actığında havayı kendi alır halleder..bir müdedt suyu cekinceye kadar radyatör kapagını takmayın derim..bir kac gün sonra tekrar radyatöre bir göz atın kapaktan içeri motor..sogukken.. suyu eksilmiş olabilir..
bu işleri yaparken ihtiyar olan araclarımızın ayagı bacagı başlıyor kireclenmeye.. :

kalorifer radyatörü pasın pisliğin biriktiği yerdir..yerii motor içinde akünün yanı motorun arkasından kasaya 2 hortum girer onları söküp oto yıkamacıda altından üstünden su tutturup pası akıtaabilirseniz hoş olur..yada bu iş için yapılmış makinaya baglatıp tazzikli su ile yarım saat devir daim yaptırıp içini temizletin mutlaka..
antifiriz bidonu üsündeki minik yazılar söyle der..antifirizle beraber arıtılmış damıtılmış distile su koyun der.akü suyu..
en azından içme suyu koyalım..kuyu,yagmur,ceşmesuyu kullanmayalım..ileriki zamanlarda kireclenmesin başımız agrımasın..derim..