98 Xj ile Off-Road Yarışına Katılmak ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deredere53 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,239

deredere53

Kamp I
Yer
ARDEŞEN
selam arkadaşlar sıze yeni katıldım .artvin arhavide yarış düzenlendi benim aracım 98 xj standart yarışlara katılacam ama yeni olmam dan dolayı bıraz geride durmayı düşündüm sız ne dersınız tecrubeli arkadaşlar bana biraz taktık ögretebılırlermi saygilar yorumunuzu beklıyorum

Etiketler
Ynt: 98 Xj ile Off-Road Yarışına Katılmak ?..

deredere53' Alıntı:
selam arkadaşlar sıze yeni katıldım .artvin arhavide yarış düzenlendi benim aracım 98 xj standart yarışlara katılacam ama yeni olmam dan dolayı bıraz geride durmayı düşündüm sız ne dersınız tecrubeli arkadaşlar bana biraz taktık ögretebılırlermi saygilar yorumunuzu beklıyorum

ne tarz bir pistte yarış düzenlendi veya düzenlenecek ?
standart araçlar düzenlenecek olan yarışa katılabiliyorlarmı ?
yarış koşullarında güvenlik seviyesi en üst düzeyde tutulur bu resmi bir organizasyonmu ?
taktik tecrübe gerektiren birşeydir , tecrübesiz taktik ciddi sonuçlar doğurabilir .
size verebileceğimiz en büyük taktik şu anlık geride durmanızdır . off road merakınızı ve hevesinizi aracınızı fazla zorlamadan gezilerde giderebilirsiniz .

profosyoel bir yarış değil yani ? . tavsiyem standart aracınızı fazla hırpalamamınzdır .

Bu ilk sefer ise eğer; yarışları izlemenizi ve de yarışan araçları -yarış öncesi ve sonrası- incelemenizi öneririm.

slm aslnda araclar vitaralar ve cj 5 ler var parkur tamamen camur alt zemın saglam uzerıne camur attılar ve 70 cm su olan yerler var arac istop edermı nasıl bır taktık uygulamalıyım tecrubelı arkadaşlar yardım

su geçişinde far seviyesine kadar stop etmez. elektrik aksamına buji distribite vs silikon sprey sıkmanı öneririm.

parkuru iyi incelemek gerekir.

Sevgili dostum,

Off road zaten insani gaz getiren bir olay. Bir de isin icine rekabet girerse, adrenalin firlayabilir. Bu nedenle boyle durumlarin ustesinden gelecek tecrubeye ihtiyac duyulacaktir. Bir engele 10 km/sa hizla girmekle 20 km/sa hizla girmak arasinda araci kirmak ve kendine zarar vermek acisindan cok ciddi farklar olur. Engele hangi aciyla girilecegini kestirmek de hem tecrube hem de aracini iyi tanimakla mumkun.

Ben de incelemeni ve izlemeni oneririm. Ancak bu heyecani firsat varken tadacagim diyorsan, kontrollu olup siralma icin degil, sadece kisisel tatmin icin katil diyorum.

Aracin standart hali ile performansi hakkinmda, ve teknik olarak neler yapman gerektigi konusunda, bu araci cok yakindan bilen arkadaslart paylasima katilacaklardir eminim.

Selamlar.

deredere53' Alıntı:
....... ve 70 cm su olan yerler var arac istop edermı nasıl bır taktık uygulamalıyım tecrubelı arkadaşlar yardım

Bu araç, şnorkel olmadan 1 metre sudan da geçer ama, suya giriş ve su içinde sürüş deneyimi gerektirir. Bu deneyimin yoksa, araca çok büyük hasar verebilirsin.

Taktik meselesine gelince; Uzun soluklu geziler yapıp, bu gezilerde ve farklı etaplarda aracının performansını test ederek bu aracı tanıman ve onunla bütünleşmen gerekir.

Sana tavsiyem; Bu etkinliği yarış değil de bir oyun ya da gezi gibi düşünerek, kendini ve aracı riske atmadan sağlıklı bir şekilde bitirebilmeyi hedeflemen. Keyifli bir aktiviteye katılmış ve iyi bir deneyim kazanmış olursun.

Üstadlara ek olarak MT takılı değilse çamurda heleki tempolu bir sürüşe girmemek gerekir diye düşünüyorum ...

XJ standart hali+MT olarak arazide hayli kabiliyetli bir araç Ancak arazide tecrübe çok çok önemli . Aslında Parkurun fotoları falan olursa arkadaşlar daha rahat yorum yapabilir belki .

Son olarak merak ettim Ankaradan Kimler gelmiş biliyor musunuz ?

ufuk bey 3 yıl off-raod şampiyonu zemin sert zemin sadece camur atılmiş hangi videsi kullanıyım

arazide aracla gezinmek ve ya eglence amaclı off road yapmakla yarışmak arasında bazı farklar var dır yarış dendimi öncelik güvenlik önlemleridir sanırım sizin katılacagınız yöresel off road oyunları gibi amatör bir etkinlik eger standart ekipmanlı arcların katılımıyla yapılıyorsa cok kırıcı ve sart etaplardan oluşmaz size tafsiyem etap içinde heycanınıza yenilip bilincsiz gazlamayın öncelikle kendinizi ve aracınızı kolayın ve etaba sizden önce giren aracları iyi izleyin cözümleme yapın lastiginizin nerelerden gececegine ona göre karar verin ve yine tekrarlıyorum heycanlanıp gaz pedalına fazla yüklenmeyin önemli olan etabı sorunsuz bitire bilmek olmalı sizin için

araçların hepsi standart ise ve pist de buna göre hazırlandıysa aracınızı fazla zorlamadan, heyecanınıza yenik düşmeden deneyim edebilirsiniz, ancak öncelikle ssbman ın dediği gibi MT lastik takın mutlaka

deredere53' Alıntı:

maslağa yolun düşerse araç üzerinde anlatayım neler olup olmayacağını ( bu arada hangi ilden olduğunuzu yazmamısınız istanbuldaysanız uğrayın diye bu sebepten söyledim )

ulusotomotiv' Alıntı:
maslağa yolun düşerse araç üzerinde anlatayım neler olup olmayacağını ( bu arada hangi ilden olduğunuzu yazmamısınız istanbuldaysanız uğrayın diye bu sebepten söyledim )

Ünal selam dereder53 ün xj sini Ohannes ustada görmüştün birşeyler almıştım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR