Abant Gölü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan richiard Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,566

richiard

Yeni Üye
Yıllardır ismini duyduğum abant gölüne geçtiğimiz bayram tatilinde gittik. istanbuldan sabah saat 7 de çıktık ve bol bol mola vererek devam ettirdiğimiz yolculuğumuz 3,5 saat sürdü. normalde 290 km. (arabanın km. göstergesidir.)

yalnız bolu da yeni tünelden değilde eski bolu dağından çıkarsanız, tam tırmanışta yol kenarındaki mekanlarda dağ havasında kahvaltı etme şansı bulursunuz. yörenin ürünü müthis bal ve tereyağı köy ekmeği istemeyi unutmayın. tabi birde tereyağında sucuk yumurta.

bolu dağından sonra abanta doğru çıkş veriyor yol. 20-25 km. sonra bu yol sizi doğruca abant gölüne götürüyor.
göl çevresindeki göle iskele vermiş bir kaç restaurantın iskelesinde mutlaka çayınızı yudumlayın. biz yapamadık çünkü yağmur vardı. ayrıca göl çevresinde romantik bir yürüyüş yapabilir; bir kaç kişi iseniz keyifli zaman geçirmek için faytonlara binebilirsiniz. ormanlık alan, temiz hava ve gölün buluşması yağmurda bile güzeldi. kar yağdığında ve de baharda ayrı bir keyif olacağına eminim.

gölün çevresindeki bir kaç otelin geceliği 400 tl. kişi başı olarak başlıyor. fakat göle gelmeden 5-7 km. önce dereceören köyü tabelalarını gördüğünüzde yol kenarında pansiyonlar var. ayrıca ısıtma sistemi döşenmiş bungalov evlerde var. ben orada kalmadım ama kar yağdığında ve baharda o evlerde mutlaka 1-2 gün kalmak istiyorum. bugünlerde gidecek olanlara Doğa Köşkü Pansiyon bungalov evleri tavsiye edebilirim. geceliği kişi başı 40-50 civarında. gayet şık döşenmiş ve temiz küçücük odalar. bizse hemen bu bahsettiğim pansiyonun yanında oranın köylüsü bi abinin ahşapla kapladığı dubleks evde kaldık. dubleks giriş kat tamamen bir salon; hepsi o kadar. ikinci kattada yine merdivenlerden çıkınca bir salon. her iki kattada yataklar var. ayrıca birinci katta sobada mevcut. burada giderken yanınıza almanız durumunda kestne közleyebilirsiniz. çünkü orada yok.

ama baharda mutlaka gideceğim. bu pansiyonların bahçeleri harika. kışın tadını çıkaramadık.

Etiketler
Ynt: Abant Gölü

Paylasiminiz icin cok tesekkürler. Kücük capli arastirmama yardimci olabilecegini düsünüyorum. Size bir sorum olacak gerci yazinizi paylasali uzun zaman olmus ama, daha sonra Doğa Köşkü Pansiyon bungalov evlerinde kalma imkaninizin oldu mu? Birde Abantevleri hakkinda bilginiz var mi? Esim askerde ve kismetse Ocak ayinda gelicek. Marmara bölgesi veya civari doga ile ic ice birkac gün kalabilecegimiz, göl kenari, otel disi konaklama yapabilecegimiz bir yer arastiriyorum. Fiyatida uygun olmali tabii:smiley: Birde kisin ortasi, bu tip bungalow larda isinma problemi olurmu diye de düsünmeden edemiyorum.

Bu konuda siz yada diger gezgin arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.

Ynt: Abant Gölü

doğa köşkünde ısıtma sistemi var diye hatırlıyorum. telefon açarak sorabilirsiniz. zaten web de ararsanız doğa köşkü için linkide bulabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,892
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR