Ynt: Abant, Yedigöller ve Samandere Şelalesi çadır kampı notları
Yola çıkmadan önce internette bayağı bir araştırma yapmıştım. İnternette Yedigöller'deki kamp alanının göl kenarında olduğunu görmüştüm. Abant'taki kamp alanında güzel yerlerin kapılmış olmasından dolayı Yedigöller'e doğru yola çıktık.
Yedigöller'e ulaşım konusunda sıkıntılar olduğunu okumuştum. Yaklaşık 25 - 30 km'lik bir yolun stabilize olduğu söyleniyordu. Milli Park'a giden bir yol ne kadar kötü olabilir ki diye düşünüyordum. Ancak gerçekten de söylenenden daha kötü bir yol mevcut.
Maalesef şimdilik ;D bir arazi aracım olmadığından ulaşım için kendi arabamın bu yolda sıkıntı çıkartabileceğini düşünüyordum. İyi ki de bendeki arabayla gitmemişim. Gitmeyi düşünenlere kıyaslaması için söyleyeyim 2009 model hatcback Honda Civic'im var ve bu yolda kesinlikle arabanın altını haşat ederdim. Gittiğimiz araba Volkswagen Polo'ydu. Benim arabama kıyasla amortisörleri kat kat daha yumuşak bu nedenle daha rahat gittik.
Yolu daha net anlat bir yazı bulamadığımdan bundan sonra gitmeyi düşünenlere detaylı olarak anlatayım:
Yoldaki taş parçaları kesinlikle çakıl taşı tarzında değil, yol kenarındaki kayalardan kopan parçalar. Taşların büyüklüğü de sıklıkla karşılabileceğiniz yumruk büyüklüğüne ulaşabiliyor. Yolun kısa bir bölümünde taşların yuvarlanabileceği bir alan var. Biz geçerken hatrı sayılır büyüklükteki taşlar yolun kenarına yuvarlanmıştı. Üzeri henüz toz, toprakla kaplı olmadığından yeni olduğu söylenebilir. Çok büyük bir tehlike arz etmiyor ama yinede dikkat edilmesi gereken bir nokta. Kesinlikle hızlı gitmemek gerekiyor ki zaten gitmek zor olur. Öyle ki bir süre bu yolda ilerledikten sonra durduğunuzda başınızda titreşim hissediyorsunuz. ;D
Çok abartıyor gibi görüneceğim ama ulaşımı engelleyek bir durum tabiki yok. Virajlı toprak bir yol olduğundan dikkatli gitmeniz gerekiyor. Kısacası arabanız alçaksa, sert amortisörleri varsa veya arabanıza kıyamıyorsanız
Yedigöller'e gitmeyi bir kez daha düşünün çünkü yol gerçekten çok bozuk.
Abant Gölü'nün hemen bitişiğinde başlayan ormanlık alanda gördüğümüz çöpleri de belirtmeden geçemeyeceğim. Çimento çuvallarından, araba lastiğine, salça kutularına kadar bir çok çöp var. Bu fotoğraflardan da paylaşarak Abant'tan Yedigöller'e devam edeceğim.