abd gümrük vergisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan off_road Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,299

off_road

Hakan kurt
slm başlık biraz uyumsuz oldu ama kusura bakmayın.

Arkadaşım daha önce abde'den tanıdıgı bi arkadaşına bi kac kücük hediye gönderdi.Abd'deki kişide sen ne istersin diyince cep telefonu sizin orda ne kadar diye sormuş.Karşıdaki 500 dolar oldugunu söylemiş.Arkadaşım parayı gönderip kendisine telefon göndermesini rica etmiş.
1 hafta sonra telefonu sordum fiyatı 630 dolarmış diyince arkadaşım 130 dolar daha gönderdi.
abd'deki kişi telefonu aldı ama şimdi vergisi var diyor vergisi icin para istiyor.
Nerdeyse 45 gün oldu 2 hafta önce telefonu aldıgını söylüyordu ama hala kargoya vermedi.

Benim sormak istedigim telefonu kargoya verirken hediye ürün diye not düşecek bunun icin vergi kesilirmi,kesilirse ne kadar kesilir bu vergi parasını göndermemiz gerekirmi.
Ürünü teslim aldıgımızda kargo parasıyla beraber veremezmiyiz.

Eger telefon parasını kaptırdıysak hiç degilse üste para göndermeyelim.
Biz 130 dolar göndermeden önce ebaydan fiyatlara baktık söyledigi gibi aşagı yukarı 600 dolar civarı o yüzden gönderdi arkadaş.
Telefonu şimdiye kadar kargoya vermedigi icin şüphelendik bu konuda ne düşünüyorsunuz sormak istedim.
teşekürler.

Etiketler
Ynt: abd gümrük vergisi

nacizane bildiklerimi söyleyeyimde belki aydası olur size öncelikle yurt dışından 100 dolar veya 2 kg gecen herşeye vergi gelir hatta fiyata göre gümrüğede takılabilirki oda başlı başına ayrı sorun olur eskiden evet hediye denilip dünya kadar şey gönderiliyodu yurt dışından ama malesef bu işi o kadar abarttılarki en sonunda 1 kişi 50 kişiye hediye yollayınca normal olarak bu işinde suyu cıktı :smiley:)) bu arada yurt dışındaki cok güvendiğiniz birisiki 600 doları yollamışsınız muhtemelen en kötü ihtimal yurt dışından gelirken yanına alabilir telefonu ve parasını burda öderiz kargoyu burdan öderiz diyede bişe yok

Malesef 3 senelik sanal arkadaş.Reel tanışlık yok ortada.
Arkadaşım daha önce 10-15 tl degerindekücük aksesuar göndermişti hediye olarak karşıdaki arkadaşıda senin burdan bi ihtiyacın olursa söyle demişti.
Arkadaşımda yukarda anlattıgım gibi para gönderip telefon göndermesini rica etmiş.
Tabi 2 hafta telefonu alıp göndermemesi ister istemez şüphelendirdi bizi sorup danışmak istedik.
Yorumlarınız icin şimdiden tşkr ederim.

şahsen ben para yollamam cünki int üzerinden buna benzer milyonlarca dolandırıcılık işi var yanlış hatırlamıyosam bir arap ülkesinde bu iş resmen sektör olmuş şansen tanımıyosanız ve daha sonra arayıpda ailesine ulaşamayacağınız kimseye yurt dışında güvenmeyin derim nacizane fikrim bu

Selamlar
bildiğim kadarı ile (yanılmadığıma eminim gibi ama, bir pay bırakmak gerek) , posta/kargo yolu ile ülkeye "cep telefonu" sokmak yasak... Yani, vergisini ödeseniz bile gümrükten geçiremezsiniz. reha

adresinizi verin size buzu içinde bir bardak su yollayayım ;D geçmiş olsun arkadaşım.ben o suyu içeli çok oldu da tecrübeyle sabittir

Cevaplarınız icin tşkr ederim.
Arkadaşım parayı göndermeden önce ben arkadaşıma hediye göndermiştim oda bana ne istersin diye sorunca bende telefon fiyatını sordum demişti.
Ben güvenilirmi degilmi diye pek ses cıkarmadım,3 senelik arkadaşım dedi.
Sabah geldim elinde dekont 500 dolar gönderdim dedi.
Bize telefon gönderecek olan kişi mesajlara cevap veriyor hatta 10 gün önce hangi kargoya vereyim hızlı kargomu normal kargomu diye bi mesaj yazmıştı.
Ters tepmesinden cekinen arkadaşım karşı tarafı sıkıştırıp baskı yapmakta istemiyor.

Hatta sanada isteyelim dedi ben yok dedim senin telefonun gelsin sim free yada sorun cıkmazsa istetiriz diye konuştuk.
Telefonu aldıgı halde kargoya vermedi bide göndermek icin vergi ücreti diye bahsedince ister istemez şüphelendik o yüzden sizlerden tavsiye almak istedim.

Dün telefonu kargoya verip mesaj yazdı arakadaşımız.
Kargo takip numarasıda vermiş.
Verdiginiz bilgiler icin tşkrler.Umarım başka sıkıntıyla karşılaşmayız.

İyi dilekleriniz icin tşkr ler.Sanırım 10 gün icinde ulaşır bize.
Bu arada ben kendime aynı kişiden sipariş etmekten vazgectim.
Yurt dışından bi tanıdık geliyor 4 marta ondan istettim gelirken getirecek.Erken tarihte elden teslim almış olurum.

yurtdışından kacakcılık yapmadıgınız surece ( yolcu beraberınde getırmek harıc) ülkeye telefon sokamazssınız.. gecmıs olsun yazık olmuş kımbılır tasişte el altından kime satılacak...

Kargo takip numarasıyla baktığımızda istanbul (avp) torbalandı mesajı vardı sadece.
Bizimde gümrükte calışan bi arkadaşımız vardı onu aradık ptt sitesine bakıyoruz torbalandı mesajından başka mesaj yok dedik.
gümrükte calışan arkadaşımız sistemden kontrol etti istanbuldaki görevliler telefonu vana göndermiş.
Yanlış yere göndermişler yani van ptt telefonunu aradık dogal olarak kimse telefona cevap vermedi.
Zaten resmi bi kuruma telefon actıgınızda ya saatlerce aradıktan sonra cevap alabiliyoruz yada hiç cevap vermiyorlar.
Ürün vana ulaştıktan sonra ordaki adamlar adresin yanlış oldugunu anlarlarsa :smiley: istanbula geri gönderecekler istanbuldan tekrar bize gelecekmiş.

abd gümrük vergisi

yurtdışından telefon yolcu beraberi disinda ulkeye girmiyor .. hatta 2007 den beri boyle .. gumruge gittigimde halen daha telefon getirtenleri goruyorum hepsi gelen adreslere geri kargolaniyor ..
vergisinin 2 katini bile odemeyi kabul etseniz de o telefonu alamazsiniz ..
neler getirttim neler burada yazmaya kalksam .. mtb bisiklet , studyo ses kayit cihazi , enstruman .. 2007 oncesi cep telefonu ..
gumruk kurallarini cok iyi bilirim ...

o telefonu cok yakin bir tanidiginiz yok ise almaniz mumkun degil ...

Beklenen son telefon geri gönderildi.
İstanbuldan van'a gönderilen telefon,kacak telefon diye geri istanbula ordandan abd'ye postalandı.
Arkadaşım van'a kadar nasıl geliyo diye sorunca istanbuldakilerin gözünden kacmış alamazsınız dediler.
Eger ABDdeki arkadaş telefonu geri aide edebilirse yada satabilirse yerine diz üstü pc istemeyi düşünüyor arkadaşım.
Söyledigine göre pc girişinde sorun olmazmış.

Geçmiş olsun, keşke baştan gümrük mevzuatını aşatırsaydınız.Posta yoluyla hiçbir şekilde ülkeye telefon girişine izin verilmiyor.Gerçi bizimkilerde çare yok değil.

Zamanında eleman postane yurt dışı gümrükleme servisindeki posta memuruyla anlaşmış tezgahı kurmuşlar.Adam toplu miktarda telefon getiriyor.Gümrük memuru muayeneye geliyor ve telefonların iadesine karar veriyor.Daha sonra elemanlar piyasadan topladıkları hurda telefonlarla kutu içerisindeki yeni telefonları değiştirerek iade ediyorlar.Bu birkaç parti böyle yapılıyor durum daha sonra anlaşılınca ikisi de hapislik oluyor tabii.

Eğer getirttiğiniz telefon iphone ise, telefonu ipad kutusuna koyup, gümrük bildirimini de mp3 çalar olarak işaretlerseniz, gümrük memuru da YERSE bir ihtimal %20 vergisini ödeyerek geçirebilirsiniz.

Geçirseniz bile telefonun IMEI'si Türkiyede kayıtlı olmayacağı için telefon 1 hafta sonra kilitlenecektir.Ya son 2 ay içerisinde yurtdışı çıkışı yapmış birinin pasaportuna imei yi kaydettireceksiniz ya da kayıtlı eski bir telefonun imeisini telefona çakacaksınız ki bu da yasal bir işlem değildir.

Sonuç olarak yukarda anlattıklarımdan birini yapmadığınız durumda yurtdışından posta yoluyla telefon getirtemezsiniz :smiley:)

Gelelim laptopa, gümrük bildirimini gift olarak işaretleseniz bile gümrük memuru gelen eşyaya bir değer biçecektir (kafasına göre) iyi ihtimalle biçilen değerin %20 vergisini öder alırsınız (1500 euro altında ise) kötü ihtimalle ise size ithalat beyannamesi açtırırlar ki bunun da masrafı 1.000 TL'ye yaklaşır.

İyisi mi zararın neresinden dönülse kardır.Siz yol yakından kalan paranızı geri alın.Hiç başınızı sıkıntıya sokmayın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,067
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler