Acemi WJ Adayı Yardım Bekler...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insolente_jk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,005

insolente_jk

Gerçek Hayattır,Hayatta Beşiktaş ...
Yer
istanbul / 216
Öncelikle Herkese Merhaba ,Forumdaki ilk msj'ım bu yaklaşık 1-2 haftadır üye olmadan konuları takip ediyordum ve gerçekten sıcak samimi dosthane bi ortam olduğunu gördüm , bu sitede war olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum...
Kendimi kısaca özetlersem ,26 yaşında, iyi bir kurumda çalışan, doğduğundan beri istanbulda yaşayan, Bjk kongre üyesi ve Fanatik çArşı'lı eski profesyonel futbolcu şimdinin profesyonel halısaha oyuncusu:p bir türk genciyim...
Yaklaşık 4 senedir bmw e46 coupe sahibiyim , artık tek kapı bi araçtan 4 kapılı bi gemi'ye geçmek istiyorum :smiley: 2000-2003 arası bir wj bakarken , karşıma 99 model ama çok iyi durumda , 70bin mil'de 4.7 wj buldum ve açıkcası kaçırmak istemiyorum,fiyatıda gayet makul,şanslıyımki arabamla takas yapılmak isteniyo, üstüne alıcağım rakam benim için tatminkar , önümüzdeki hafta içi arabaları karşılıklı servislere götürüp baktırdıktan sonra %99 anlaşıcaz gibi bi durum var ortada...
Şimdi Siz Değerli Arkadaşlar'ın bu konudaki topiclerini ,değerlendirme ve görüşelrinin hemen hemen tamamına yakınını okumuş biri olarak bir kez de ben benzer sorular sormak istiyorum...
Sırasıyla Gidersek...,

- Alıcağım aracı Detaylı bi şekilde Gösterebileceğim Anadolu Yakasında Önerebileceğiniz Güvenilir Bir Servis Varmı..?_

- Bu Arabaların müzmin,kronik diye tabir edilen hem yürüyen aksamında hemde motor ve elektronik sisteminde bi arızası varmıdır ? Dikkat edilmesi gereken yerler neler?

- Araca 5 ay önce Atiker sıralı sistem Lpg takılmış,garantisi devam etmekte, tahmini k'mdeki yakıt performansı nedir güncel rakamlarla :smiley:

- Yedek parça fiyatları bmw ile aynı oranlardamıdır,dahamı pahalıdır,dahamı ucuzdur ?

sorularımın devamı gelicek... :p

+ olarak şimdiden araç için bi kaç değişiklik düşüncelerim var öncelikle 17 ve üstü jant düşünüyorum, jantlarla ilgili bi topic varmı ben göremedim'de :S

Etiketler
Ynt: Acemi WJ Adayı Yardım Bekler...

benim okuduklarimdan sende okumussundur mutlaka 99 larin bi ısıtma sorunu var bende yeni 2000 model aldim 140 bin km de hic lpg takilmamis simdi ben taktiriyorum uamrim aksam alicam lpg li olarak deneyecegim işin asli temizse zaten arac kendini icine bindinmi hissettiriyor benim arabanin icinden dashboard dan tık ses gelmiyor misal yuruyen aksaminda hic sorun yok denilebilir seninde oncelikle bunlara dikkat etmen gerekir diye dusunuyorum birde gordugum bi cok aracin km ile oynanmis gibi geliyor buna cok dikkat et dostum yani servis kayıtlari varmi diye ısrarla sormalisin aracin gecmisi cok onemli

Kıvanç Beye katılıyorum. Servis kayıtları cok ama cok önemli. Zira 2000 model bir aracı utanmasalar sıfır km diye çıkaracaklar:smiley:
bende bir ara niyetlenmiştim bu araçlara o zaman uzun zaman araştırıp okuyup öğrenmeye gayret etmiştim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47279.0
Buraya bakmanızı tavsiye ederim.

Selamalr,

Burak

Merhaba, şimdiden hayırlı olsun diyeyim, alırsınız inşallah.
Anadolu yakasında bildiğim servis yok ama Avrupa yakasında Master servis var.Çok ilgileniyor ve çok detaylı inceliyorlar.En ufak detayı bile öğreniyorsunuz.
Bende yeni WJ ciyim, ancak anladığım kadarıyla kronik büyük bir problemleri yok.Motor ve şanzumanları ustalar tarafından çok methediliyor.
Yakıt ile ilgili soruna gelince; Benim aracımda BRC var, memnunum, hiç bir sıkıntı yok.Km.de 35-40 kuruş arası yakıyor ortalama, performansı mükemmel.

Selamlar.

bence 99''cherokee gibi ufak kasa bi araca 4.7 lt motor çok büyük o küçük kasaya fazla yakıt sarfiyatına bence deymez.. onun yerine bence 98 model lincoln navigator tarzı bişe düşünsen lpg ile km de gc 400 yakıyosa navigator 450-490krş yakar ama değer piyasası 25-30 milyar civarı suv gibi suv a binersin gemi gibi 7 kişilik işlevsel çok daha keyifli zevki ve prestijli iyi forumlar dilerim....

kakyol' Alıntı:
benim okuduklarimdan sende okumussundur mutlaka 99 larin bi ısıtma sorunu var bende yeni 2000 model aldim 140 bin km de hic lpg takilmamis simdi ben taktiriyorum uamrim aksam alicam lpg li olarak deneyecegim işin asli temizse zaten arac kendini icine bindinmi hissettiriyor benim arabanin icinden dashboard dan tık ses gelmiyor misal yuruyen aksaminda hic sorun yok denilebilir seninde oncelikle bunlara dikkat etmen gerekir diye dusunuyorum birde gordugum bi cok aracin km ile oynanmis gibi geliyor buna cok dikkat et dostum yani servis kayıtlari varmi diye ısrarla sormalisin aracin gecmisi cok onemli

Teşekkür ederim , sizin aracınızda hayırlı olsun,kazasız belasız sorunsuz keyifle binersiniz inşallah,tecrübelerinizide paylaşmanızı rica ediyorum , mesela lpg yakıt performansınızı merakla bekliyorum :smiley:
Selamlar...

barbecue' Alıntı:
Kıvanç Beye katılıyorum. Servis kayıtları cok ama cok önemli. Zira 2000 model bir aracı utanmasalar sıfır km diye çıkaracaklar:smiley:
bende bir ara niyetlenmiştim bu araçlara o zaman uzun zaman araştırıp okuyup öğrenmeye gayret etmiştim.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47279.0
Buraya bakmanızı tavsiye ederim.

Selamalr,

Burak

Teşekkür ederim Burak bey verdiğiniz link'ide inceledim,yararlı oldu saolun, selamlar...

atikbey' Alıntı:
Merhaba, şimdiden hayırlı olsun diyeyim, alırsınız inşallah.
Anadolu yakasında bildiğim servis yok ama Avrupa yakasında Master servis var.Çok ilgileniyor ve çok detaylı inceliyorlar.En ufak detayı bile öğreniyorsunuz.
Bende yeni WJ ciyim, ancak anladığım kadarıyla kronik büyük bir problemleri yok.Motor ve şanzumanları ustalar tarafından çok methediliyor.
Yakıt ile ilgili soruna gelince; Benim aracımda BRC var, memnunum, hiç bir sıkıntı yok.Km.de 35-40 kuruş arası yakıyor ortalama, performansı mükemmel.

Selamlar.

Merhaba, teşekkür ederim , bu master servis avrupa yakasında nerede acaba , benimde duyumlarım sizinle paralel o yüzden WJ düşünüyorum, w8 hemi'nin seside gerekten beni çok cezbediyo, sağlam motorlarının olması çok çok önemli açıkcası kaporta boya'dan çok beni ilgilendiren kısım bu, ama en kötü ihtimallerde bile yedek parça konusunda bmw 'den daha makul fiyatlar gördüm, u.s.a den ithal komple sıfır motorlar bulmak bile mümkün hemde 3000-3500$ gibi paralara , buda beni biraz olsun rahatlatıyo , lpg performansınızda çok iyi , yüzümde gülümsemeye neden oldunuz teşekkürler selamlar :smiley:

h.i.d' Alıntı:
bence 99''cherokee gibi ufak kasa bi araca 4.7 lt motor çok büyük o küçük kasaya fazla yakıt sarfiyatına bence deymez.. onun yerine bence 98 model lincoln navigator tarzı bişe düşünsen lpg ile km de gc 400 yakıyosa navigator 450-490krş yakar ama değer piyasası 25-30 milyar civarı suv gibi suv a binersin gemi gibi 7 kişilik işlevsel çok daha keyifli zevki ve prestijli iyi forumlar dilerim....

Merhaba sizede, ama sölediklerinize hiç katılmıyorum ,bu biraz zevk meselesi,herkesin görüşünede saygım var ama Lincoln navigator hiç düşünmedim,ne tipini seviyorum,nede markayı seviyorum ;)
Selamlar..

Bildiğim kadarı ile yazacağım,
Jeep serisi araclar cok uzun yıllardır Türkiye'de bulunmalarından dolayı hem yedek parça bolluğu, hemde ustaların yetişmişliği olarak diğer markalardan bri kaç adım ondeler.
Ben bir Blazer kullanıcısı olarak bunu açık yüreklilikle soyleyebiliyorum.
Benim aracım için gerekli olan bir parça, yedek parçacının rafında yokken, WJ, XJ veya KJ serisi araçların ECU larından tutun, çeşit çeşit amartisörlerine kadar rafta bulmak mümkün.
Bunun örneklerini arttırmak mumkun.

Selamlar,
Burak

barbecue' Alıntı:
Kolaylık olması açısından;
Master Service ile ilgili link.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13180.0

Selamlar,

Burak

Yardımlarınız için teşekkür ederim , randevu aldım önümüzeki hafta içi için ama fiyatı 120 tl + kdv dediler, fiyat makulmudur bana biraz pahalı geldide böle bi işlem için ::smiley:

insolente_jk' Alıntı:
Yardımlarınız için teşekkür ederim , randevu aldım önümüzeki hafta içi için ama fiyatı 120 tl + kdv dediler, fiyat makulmudur bana biraz pahalı geldide böle bi işlem için ::smiley:

gayet makul yetkili servise expertiz bedelini telefonla sorarsan rakamin makulk oldugunu hatta %50 ucuz oldugunu goreceksin :smiley:

kakyol' Alıntı:
gayet makul yetkili servise expertiz bedelini telefonla sorarsan rakamin makulk oldugunu hatta %50 ucuz oldugunu goreceksin :smiley:

Hmmm :smiley: Ya bunlara alışmam gerekicek bizim bmw camiasında tanıdık çok usta servis v.s olduğu için bu gibi durumlarda ustaya bi sigara alırsın yada 3-5 bişey atarsın şeklinde yürüdüğü için, acemi olduğum içinde sorim dedim kazıklanmayalım diye, teşekkürler :p

Hocam,
Ekspertiz servis dahilinde neler yapılacağına bakarsanız pek ucuk bir fiyat olmadığını görebilirsiniz.
Genede service gitiğinizde, Gezenbilir grubu üyesi olduğunuzu soylemenzi durumunda belki bir ikramları olabilir.

Selamlar,
Burak

dostum.. benim sana tavsiyem bostancı oto sanayide jeep control servis var aşkın jeep inde kendi servisidir aracı mutlak oraya götür bence masterde falan hiç paranı harcama.... neden dersen işi bilen anadolu ve avrupa yakasında mehmet ustayı tanımayan yoktur istanbuldaki en iyi amerikancıdır fiyatları çok uçuktur fakat expertizi ücretsiz yapıyor... bende bi zamanlar voyager vardı ne kadar lüx ve iyi denen servis varsa götürdüm baya bi para harcadım sorun çözülemedi mehmet usta 5dk da halletti ki bu deil konu amerikan araçlarını a dan z ye tanır amerikan sahipleri araçlarını ona götürür kısaca üşenmezsen kesin olarak ona uğramanı tavsiye ederim ...

h.i.d' Alıntı:
dostum benim sana tavsiyem bostancı oto sanayide jeep control servis var aşkın jeep inde kendi servisidir aracı mutlak oraya götür bence masterde falan hiç paranı harcama.... neden dersen işi bilen anadolu ve avrupa yakasında mehmet ustayı tanımayan yoktur istanbuldaki en iyi amerikancıdır fiyatları çok uçuktur fakat expertizi ücretsiz yapıyor... bende bi zamanlar voyager vardı ne kadar lüx ve iyi denen servis varsa götürdüm baya bi para harcadım sorun çözülemedi mehmet usta 5dk da halletti ki bu deil konu amerikan araçlarını a dan z ye tanır amerikan sahipleri araçlarını ona götürür kısaca üşenmezsen kesin olarak ona uğramanı tavsiye ederim ...

Eyvallah süper oldu bu çünkü ben bostancıda oturuyorum , warmı telefonu falan yoksa google'danmı arim :smiley: Maslaka sabah 9 da götürmek gözümde büyüdü biraz,eğer aynı işlemi yapabilcek anadolu yakasında hemde bostancıda varsa benim açımdan çok çok iyi olur, ustasıda diosun tamamdır o zaman ::smiley:

Gerçekten çok iyi bi yer'e benziyo web sitelerini inceledim biraz, çok tatmin oldum , nerde olduğunuda biliyorum tekrar tşekkürler ;)

jeepcontrol.com'dan ;

2. el araç satın almadan önce yapılması gereken ekspertiz raporudur.

ÖNEMLİ NOT
BU EXPERTİZ RAPORU YAŞANAN SIKINTILARDAN YOLA ÇIKILARAK 4 UZMAN BİLİR KİŞİ İLE BİLİNÇLİ HAZIRLANMIŞTIR.

EXPERTİZ RAPORUNUN EN ÖNEMLİ NOKTASI ARACIN GEÇMİŞİNİ GÖREBİLMEKTİR.BU KONTROLÜ ÇOK İYİ ALT YAPISI OLAN SERVİS UZMANIMIZ EKREM TOPALLI YAPMAKTADIR. EKREM TOPALLI 1991 YILINDA AŞKIN JEEP İN KURUCULARIN DAN OLUP 1991 DEN BU YANA 10.000 CİVARLARINDA ARACA EXPERTİZ YAPMIŞ,ALMIŞ VE SATMIŞTIR(BU ARAÇLARIN HEMEN HEMEN HEPSİ ARAZİ TAŞITIDIR.)

GÖRSEL KONTROLLER

* Periodik bakım
* Fren balataları (ön ve arka)
* Komple elektrik aksamı(bütün ampuller,cam motorları,göstergeler,koltuk hafızaları,silecekler,radyo teyp ve CD kontrolu,klima,kalorifer üflemesini yönlendiren aparat,SRS
* Motor yağ yakması,yağ eksiltmesi ve gaz yemesi
* Motora bağlı keçelerden yağ kaçakları
* Aracın daha önce hararetten dolayı silindir kapağının açılıp açılmadığı ve su koyulan plastik deponun etrafında hararetten kalma paslı su kalıntılarının kontrolü (bu kontrol çok önemlidir)
* Silindir kapağından su kaçakları
* Egzost patlakları,manifold kaçakları ve contaları
* Radyatör veya hortumlardan su kaçakları
* Varsa sunroof motorunun kontrolleri
* Araç dizel ise;enjektörlerin tıkalı veya kötü mazot nedeni ile geç çalışma ve gaz yememe gibi kontrolleri
* Araç benzinli ise;tekleyerek çalışıyorsa silindir kapaklarının çatlak olma olasılığının olduğu
* Motor su radyatorüne kaçak testi.(Radyatör kaçak testi aparatı ile)
* Direksiyon pompası,hortumların kontrolleri ve bıçaklarında arıza,inleme sesleri
* Sadece Cadillac escalade ler için arka ve ön amortisörler(amortisörler Türkiye yollarında sürekli patlayabiliyor)sunroof ayakları,gergi bilyeleri
* Direksiyon kutusu boşlukları ve yağ kaçakları
* Varsa havalı süspansiyonları(EAS Motoru)körüklerdeki hava kaçakları,seviye tespit switcleri
* Sadece Hummer H2 için takoz lastikleri,arazi şanzumanı,deve boynu rotu,lastikler,hidrolik elektronik amortisörler,vites kolu,foryalar
* Sadece Dodge Nitro,Jeep Cherokee Liberty ve Voyager 2.8 dizel ler için tansiyoner gergi,motor kulakları,arka diferansiyel rotu,sürgülü kapı otomatikleri,mazot filtre üst kapak(geç çalışma için)arazi şanzumanı,devir daim,silindir kapakları.
* Sadece Grand cherokee ler için diferansiyel sesleri
* Sadece Grand cherokee dizeller için geç çalışma sebebi olan pompa,mazot filtre üst kapak,mazot hortumları,enjektör patlamaları
* Diferansiyel yağ kaçakları
* Fren hattı kaçakları/Esnek hortumları
* Sadece Lincoln Navigator için süspansiyonlar komple,iç koltuk ısıtma ve soğutmalar,otomatik basamaklar,bagaj ototik kumanda ile açılması,test sürüşünde şanzıman titremesi,bobin titremeleri
* Ön takım kontrolleri
* Rotlar,burçlar, akslar,viraj çubukları,amortisörlerde yağ kaçağı,ön takımdan darbe alıp almadığı,jantlarda eğrilik
* Şanzuman testleri
* Araç otomatik ise:Balataların yanık olup olmadığı,vites doldurması,şanzumanın daha önceden açılıp açılmadığı
* Araç manuel ise:Vites senkromençleri,debriyaj baskı balataları
* Lastiklerin durumu
* Ön arka ve yan camlarda çatlak
* Takla,yan yatma,alttan darbeler,şaselerde kaynak veya düzeltme ve genel boya durumu

Ekspertiz Test Sürüşünde Yapılan Kontroller

* Diferansiyel Kontrolleri;U dönüşlarinde ön diferansiyel ve aks tıkırtıları
* Difransiyen bilye ve ayna mahrutisi sürtünme sesleri
* Araç otomatik ise şanzıman vites geçişleri
* Araç otomatik ise roketlemesi
* Araç otomatik ise vites doldurması
* Şaft balanslar
* Diferansiyel ve mafsallarda boşluklar
* Rot balans ayarları
* Vites geçişlerinde senkromençlerde dişli sürtünmeleri
* Frene basıldığında fren diskleri titremesi
* Motor kompresorü
* Cruise control
* Direksiyon ve millerde boşlukları
* Arazi şanzumanı performansı ve arızaları
* ABS fren sisteminin kontrolü

jeep control ekrem topallı ,mehmet mercan tel -- 577 21 00 -- gsm 0532 640 40 00, adres: değirmen yolu E5 yan yol no:25/A gülseren üçüncü iş merkezi bostancı sanayi sitesi .. arkadaşım bostancı sanayiye girdikden sora dümdüz aşağı in yolun sonunda yol sola kıvrılır orayı dön 20 metre ilerde jeep contol tabelasını görüceksin... sölediğim gibi jeep konusunda jeep control istanbul ve tr de tekdir oraya götür ücretsiz aracını garantiye almış olursun.....

h.i.d' Alıntı:
dostum.. benim sana tavsiyem bostancı oto sanayide jeep control servis var aşkın jeep inde kendi servisidir aracı mutlak oraya götür bence masterde falan hiç paranı harcama.... neden dersen işi bilen anadolu ve avrupa yakasında mehmet ustayı tanımayan yoktur istanbuldaki en iyi amerikancıdır fiyatları çok uçuktur fakat expertizi ücretsiz yapıyor... bende bi zamanlar voyager vardı ne kadar lüx ve iyi denen servis varsa götürdüm baya bi para harcadım sorun çözülemedi mehmet usta 5dk da halletti ki bu deil konu amerikan araçlarını a dan z ye tanır amerikan sahipleri araçlarını ona götürür kısaca üşenmezsen kesin olarak ona uğramanı tavsiye ederim ...

bencede aracı jeep controle götür gerçekten detaylı expert yapıyorlar bende aracı aldığımda oraya götürmüştüm...yanlız bir durum var onuda özelden atayım....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR