Acemiye Yardım :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Urukain Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,537

Urukain

Yeni Üye
Yer
İzmir
merhaba gezenbilir ailesi;
son zamanlarda 4 çeker aşkım arkadaşımın wranglerına binip arazide baya bir gezdikten sonra tekrardan alevlendi öğrenci olmam motorunun küçük olması ve en önemlisi tipini çok sevdiğimden ötürü samurai almaya karar verdim:smiley:

Kafamda bir kaç proje var açıkçası sizin gibi tecrübeli abilerimden yol göstermenizi rica edecektim..
-Yanlış anlamadıysam g13b motorlu olanlar çok noktadan enjeksiyonlu ve 16v olanlar yani sıralı sistem lpg takılabilenler değilmi bir de makaslı olup çok noktadan enjeksiyonlular hani yıllarda çıkmıştı ?

-Tüvdeki motor numarasının okunamaması hafif kusur olarak değiştirildikten sonra sj410 alıp değişim motor kulaklarından getirtip şanzımana direkt olarak oturuyosa çok noktadan enjeksiyonlu 1.6 vitara motoru takmak mı,
yoksa sj413 alıp enjeksiyona çevirmekle mi başlamak gerekli ?
ilk olarak;

-Kafamda 4 inçlik bi yükseltme kiti uygulanır gibi düşünmüştüm 31 inçlik lastikler için yeterli değil mi kupa yükseltmesinede gerek var mı, birde bu ölçü lastik için ayna mahruti değişimi derekir mi aracı çok yormaması açısından (açıkçası son hızı çok önemsemiyorum maksimum 120 yapsın yeter), fren hortumlarından başka değişmesi gereken şeylerde var mı

ikinci olarak;
-Ön arka demir tampon ve öne gerek var mı bilmiyorum ama en azından arkaya lsd kilit.
-Soft toplı arabaya nasıl yapılır bilmiyorum ama üst tarafta 2 delici ve 2 yayıcı spot lamba (veya üste 3 delici alt tarafa 2 farın arasına 2 yayıcı lamba)

sonrasında baktık hala kaşınıyor olursam öne vinç düşünüyorum.

Sizce ne yapmalıyım sıralamam nasıl, eksik veya unuttuğum bişey var mı açıkçası aracı aldıktan hemen sonra varsa sorunlarını giderip kısmetse ilk aşamayı yapmayı düşünüyorumda ??

Biliyorum çok soru sordum kafam çok karışık biraz fazla heyecanlıyım mazur görün :smiley:
Şimdiden teşekkür ederim
Saygılarımla
Berkan

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler