Acil-yağmurlu Hava

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yalovalı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,535

yalovalı

Yeni Üye
İyi günler.Bir konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var.Dacia duster larute 4x4 aracım var. Gayet memnunum ,yanlız bugün yaşadığım sorun çok canımı sıktı.Belki bütün dusterlarda vardır,belki herhangi bir sebepten dolayı benim dusterımda olabilir.Sorun yağmurlu havada veya kuru havada fark etmez,yolda su birikintisi varsa ve onun içinden geçerseniz ön cam görülmeyecek kadar sudan kapanıyor.Hatta silecekler bile yetmiyor.Nasıl başarıyorsa bu işi direk suyu ön cama atıyor.Çamurluk taktırdım olmadı,çamurluklara dodik taktırdım gene olmadı,bu günde çok yağmurlu çok zorlandım.Aracımın lastikleride orjinal continental ms.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Bide bütün dusterlarda bu olay kronikmi,yoksa bizimkinemi has bi durum.

Ynt: Acil-yağmurlu Hava

Aracında bir problem yok , bence bu konuyu takıntı yapıp nerde derin su birikintisi görsen içine foş diye dalıyorsun
Derin su birikintilerine mersedeslede girsen ön cama su gelir
Tek bakacağın yer lastiklerin yönü yönlerde problem yoksa aracın normal demektir (iç dış olayı )
Spacer takmış olabilirsen ondanda olur herhalde spacer yoktur..

Özellikle girdiğim yok ,ama ana yolda biriken sular sıkıntı veriyor .Düşünsenize 100 km hızla giderken bu durum olunca insanı zor durumda bırakıyor.Birden görüş kayboluyor.

Dediğim gibi yöne bak başka bişeyden olmaz , yani aks aralığının diğerlerinden açık olacak hali yok aracı ikinciel aldıysan jantla disk arasında spacer denilen lastiği dışa açma parçası varmı ona bak belki senden önce kullanan vatandaş takmıştır ikinci el aldıysan tabi
İç dış olayınada orninal lastiklerde varmıydı emin değilim ama dış tarafta yani lastiğin gördüğün tarafında outsıde yazması lazım

Cevaplarınız için teşekür ederim.Aracımı sıfır aldım.Lastikleride hiç elletmedim ama gene bi kontrol edeyim.İnanın bugün çok zorlandım,çok yağmur yağıyor ve malum yollarımızın hali.Pei sizde böyle bi durum oluyormu.

Valla öyle anlattığınız gibi sıkıntılı bir durum yaşamadım , hava bugun yağmurlu su görürsem dalarım içine denerim :smiley:

Özellikle bi denerseniz sevinirim.Yanlız bilginiz olsun,bunu yaparken önünüzde bi araç olmasın ve hızınız 60-70 geçmesin.Çünkü acayip bişey oluyor silecekler yetmiyor,tamamen öncam su oluyor ,Allah muhafaza valla.

Yol kenarındaki ufak tefek su birikintilerinde 60 km ile denedim öyle birşey yok ama bu iki lastiğin birden derin suya girmesiyle aynı şey değil bahsertiğin su birikintisi öyle birşey herhalde
100 km ile de öyle bir suya girersen bırak cama su gelmesini araba altından çıkar gider belli bir hızdan sonra derin su birikintisinde araba kızaklar hakimiyet senden çıkar
Yeni dustermı bu araç ?

Sanayide satilan garip arabalarin on tamponun altina taktigi lip den alin camurlugun etrafina vidalayin o zaman o suyu keser :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Az önce yoğun yağmurda eve döndüm, sulara girdim çıktım cama falan su gelmiyor bende zaten kronik bir sorun olupta benim farketmemem zor , 2 senedir kullanıyorum

o zaman ben bi servise götüreyim. Bide lastik alayım diyorum,a/t lastik öneriniz ne olur.

Ben At lastik kullanmıyorum, ağırlaştırıyor aracı yanında yazılım ve pedal uygulaması yaparsan olabilir aldıklarını onlar sayesinde geri kazanabilirsin
Kışın kar lastiği yazın yaz lastiği kullanıyorum araziyle işim yok, kardada kar lastiği hepsinden daha iyi

Bence 100km hızla su birikintilerine girmekten vaz geçin... Çok daha ağır ve yol tutuşu çok daa iyi olan araçlarla bile 100km hızla su birikintisine girmek ancak intihara meyilli olanların yapacağı iştir...

AQUAPLANING NEDİR??
Aquaplaning olayı nasıl meydana geliyor? Lastik suyun içinde ilerledikçe, karşısına sudan küçük bir duvar çıkar. Araba ne kadar hızlı giderse, suyun derinliği ve lastikle yol arasındaki su miktarı da o kadar artar. Tekerleklerin altında meydana gelen sudan film tabakası, onların asfaltla olan irtibatını yok eder. Suyun derinliği aquaplaning'i kolaylaştırır. Hızla suya girince, suyun lastiklerin önünden kaçabilme zamanı azaldığı için, aquaplaning meydana gelir. Yepyeni bir lastik bilye 50 km hızla giderken, suya girince kısmi kontrolü kaybeder. Birde otoyolda son sürat gidildiğini düşünün, neler olmaz suya girince?

Bu tür tehlikelere girmemek için; mutlaka yağışlı havalarda kullanıma uygun lastikler satın alın (özellikle kış aylarında). Lastiklerin havasını gerektiği kadar basın ve sık sık kontrol edin. Yağışlı havalarda hızınızı düşürün. Gözünüze derin gelen su birikintilerine yavaşlayarak girin. Ani direksiyon kırmaları yapmayın. Öndeki araçla aranızda daha fazla fren mesafesi bırakın. Fren yaptığınızda tekerlekleri kilitlemeyin, ayağınızı fren pedalından çekin. Aquaplaning olayı başınıza gelirse, paniğe kapılmayın, direksiyonu ani olarak kırmayın, ayağınızı gaz pedalından çekip vites küçülterek hızınızı düşürün.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR