Acıl Yardım Cj5

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nivankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,051

nivankara

Yeni Üye
Oncelikle butun gezenbilir.com forum uyelerine merhaba. Ben 21 yasinda universite ogrencisiyim bundan once binek anlamda bir kac araba deneyimim oldu ve hepsi de husranla sonuclandi. Yani bu 2.el araba isinden cok zarar ettim ogrenci halimle fakat hala da etrafimda "al bir palio,accent keyfine bak be kardesim!" Tarzinda mahalle baskilarina gelemiyorum ve heyecan ariyorum biliyorum ama gercekten araba isi ihtiyactan ziyade zevk,hobi olayina donustu bende. Yani 40ima gelip meslek sahibi olduktan sonra elbette bu tarz bir araci 2.arac olarak kullanip zevkine varirim fakat insan genclik yillarinda istiyor boyle bir aracla gezmeyi haliyle anlayacaginiz uzre. Her neyse lafi uzatmayim uzun zamandir arazi araclarina merakim oldugunun farkindayim ve yaklasik 1senedir niva samurai sj ve cj serisi arasinda arastirmalar yapip duruyorum daha dogrusu daha mantikli gibi gozuken niva ve samurai uzerine yogunlasmis vaziyetteydim ve trabzon ordu kirikkale kutahya vs. Bir suru il gezdim bu araclardan dogrusunu alabilmek adina gonul ister ki bastan toplayim zevkime gore ama ona da maddiyat izin vermiyor. Dedigim gibi bu 2 arac ustune yogunlasmistim ta ki bu tasarim harikasi cjlerle tanisana kadar. Biraz dertlesme modunda oldu farkindayim ama kusura bakmayin arac konusunda baya magdur ve doluyum:smiley:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-4x4-de-faal-problemsiz-1967-model-masrafsiz-cj5-137004561/detay

Bu ilandaki araci sormak icin rahatsiz ettim. Bahsettigim niva,samurai gibi araclar hakkinda bilgi sahibiyim bayagi piyasasiydi arizasiydi parcasiydi vs. fakat bu araclar hakkinda simdilik pek bir fikrim yok. Sizce bu arac alinir mi? Araci otobanda gunluk okula giderken 70 80 hizlari arasinda faal kullancam. Sormak istedigim su: bu aracin ankarada ustasi var midir guvenebilecegimiz parca durumu falan nedir muazzam derecede pahali midir? Yillik 1000tl gibi bir ayirim yapabilirim bu araca bakim masrsflari icin. Bu arac beni zorlar mi bu arabanun ederi bu mudur? Fazla mi ucuz yani. Burda arastirdigim kadariyla her parcasinin jeep olmasina gerek yok tofasti fordtu uydurulabiliyor. Yani bana derdimi tam anlayip durumu ozet gecebilecek abiler kardesler araniyor yardimci olursaniz gercekten cok sevincem. Bu arada mobilden girebiliyorum yazim icin kusura bakmayin tekrar. Saygilar.

Etiketler
Ynt: Acıl Yardım Cj5

Cj jeepler ogrenci isi deyil size tavsiyem dizel 206 bulun kucuk arac olsun az yaksin okulunu bitir calismaya basla istediyin cj aracini al bu tavsiye.. Cj araclarina gelinçe 1977 den dusuk olanlari almani tavsiye etmem yaptigin tum masraflarda bosa gider sonra satmaya kalkarsan para etmez..cj ler zevk aracidir ikinci aractir genelde gunluk kullanizmaz illada almak isterseniz bu gun gordum bir cj 1977 ucuz gayette donanimli onu bkabilirsiniz resimde gozuktugu gibiyse frenleri bile diks ti sadece diks fren yaptirmaya kalkarsan2000 tl nin ustunde cj alisran projen. Hic bitmez

Merhaba,
Öğrenci olduğun için bu arabaları tavsiye etmem. Bu araçlar artık ikinci araç olarak kullanılan sınıfına girdiler. Masrafları ağır (özellikle yakıt konusunda) olur. Günlük kullanıma uygun değillerdir. Birde yaşın itibari ile bu araca şunu yaptırayım, bunu ilave edeyim gibi birçok proje aklına gelecek ve uygulamaya geçeceksin. Her aklına gelen masraf olarak sana dönecek ve bu işin sonu olmayacak. Çünkü bu araçlar birer tasarım harikasıdır. Birçok değişikliğe ve ilaveye uyum sağlarlar. Başka hiçbir araç, jeep'ler kadar değişikliğe uygun değildir. Maddi yönü seni sarsmayacak ve günlük kullanım rahatlığı seni yormayacak (şehir içinde biraz kullandıktan sonra muhakkak seni zorlayacak) ise bu tarz araçlardan alabilirsin. İlandaki aracı çok fazla incelemedim çünkü üzerinde değişiklikler var. Ben bu tarz oynanmış jeep'leri pek sevmem. O yüzden bu araç hakkında yorum yapmıyorum. Yukarıdaki tavsiyelerimi dikkate al.

merhaba, öğrenciyken CJ kullanabilenlerdenim. bakım ve diğer tüm masraflar babama ait olmasına rağmen gaz ve LPG fiyatları o zamanlar çok daha uygun olmasına rağmen yakıt olarak bile öğrenciyi geriyordu. o yüzden bu araç öğrenci işi değil 2. araç olarak hobi aracıdır. ama illaki ben CJ alacağım dersen en azından 75 (olabiliyorsa 78) model üstü almanı tavsiye ederim. üzerinde abuk subuk şeyler yapılmamış mekanik olarak orjinale yakın bir araç almalısın. dip soruna cevap Ankara da CJ ustaları mevcut. Abin olarak kabul edip tavsiye istersen de samurai ile başlaman daha doğru olur. yakıt, vergi masrafları çok düşük, japon sağlamlığı da artısı. bütçeni biraz daha arttırabilirsen tek kapı vitara daha da süper olur.

selamlar

İzmirde üniversite öğrencisi iken aynı zamanda çalışıyordum, ve 95 yılında cj5 satın almıştım, neredeyse 20 sene olmuş. cj ilk aracımdı, ve hala aynı aracı kullanıyorum. gerçekten masraflı ve meşakatli bir iştir, ama bu işe linkte verdiğin araçla başlayacaksan hiç başlama derim.

Herkese yorumlari icin tesekkur ediyorum bu araclar hakkinda arastirmalarim hala devam ediyor. Chala abim ankaradaysan 05436061810 bana ulasman mumkun mudur?

Abi yapmayın nolur ya... Benzer fiyata daha iyileri olur. Sadece o kapıyı değiştirmek sana 1000 tl ye patlar. Dikkatli seç

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR