Merhaba,
Benim anlastigim muhendislik firmasinin bana soyledigine göre mayis ayinda yönetmelik degismis ve Arac Kontrol Merkezi'nden onay alma zorunlulugu getirilmis, buna ek olarak aracin projesi yalnizca kontrolden gectigi sehrin tse müdürlügüne onaylatilabiliyormus. Yani önceden olsa Istanbul'da sikinti ciktiginda Ankara'dan onaylatma sansi varken simdi dönüp dolasip bir mühendisin (Istanbul'daysaniz genc ve tecrübesiz olma ihtimali yüksek) iki dudagi arasinda kaliyor projenizin kaderi.
Ben dün tse'yi arayip sikayetimi anlatarak akm basvuru no vasitasiyla projeme bakan mühendisi baglattim telefona. Kendisi benimle konusuyor olmaktan pek memnun olmadi tabii, yalnizca mühendislerle muhatap oluyormus normalde. 10 gündür projeyi bekletiyor olmasaydi ben de aramazdim kendisini zaten. Her neyse bu kapi meselesinde kararini dayandırdığı yönetmelik maddesinde "kapıların güvenliği ve giriş çıkışı aksatmayacak şekilde olması..." tarzı bir şey yazıyormuş. Mühendis bunu kafasına göre yorumlayıp kapının önünde hiçbir şey olmayacak diyor. Ben de bu kadar kücük bir alana bilimum yasam malzemesi ve esyayi (yatak, ocak, evye, oturma grubu, dolaplar vs.) sigdirabilmek icin 130 cm uzunlugundaki kapinin onune elbette bir seyler koymak gerektigini ve ocak ve evye bulunmayan araclarin zaten karavana cevrilemedigini söyledim. Tabii kendisi hic orali olmadi, ne de olsa onun problemi degil. Laf ebeligi yapip mühendisinizle muhatap olun deyip kapatmak istedi, ben de gerekeni yapacagim dedim.
Durum budur.