ACİL YARDIM !!! Muayeneden geçemiyorum. 1993 Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan smtp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,580

smtp

ONE LIFE LIVE IT,GITMIYORSA IN IT
Yer
ANKARA
Yeni aldığım çekme belgeli Defenderimi muayeneye götürdüm ama koltuk sayısı problemi çıktı. 6 gözüküyor Tüvturk 5 olmalı ben öyle kabul ederim diyor araçta 11 koltuk var, Otokar dan istediğim uygunluk belgesinde 10+1 kişi kapasite yazıyor. Tüvturk 10+1 minübüs statüsüne giriyor diyor Ulaştırma bakanlığının talimatıymış bu durum. Şimdi ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Yoksa en arkadaki karşılıklı 3 er kişilik iki koltuğu söksem o zaman araç 5 kişilik olur öyle mi yapsam. Yardım arkadaşlar, sıkıntıdayım.

Etiketler

Ynt: ACİL YARDIM !!! Muayeneden geçemiyorum. 1993 Defender

4+1 e düşürün hususi yapabiliyorsanız hususi yapın aracı işi bilen bir takipci ve makine muhendisine gidin derim.

Aynı dert eşimin kardeşininde Defernder'ında olmuştu ama Ruhsat kısmında. Eğer ruhsatta kaç koltuk yazıyorsa o koltuğu TUV TURK onaylamak ve muayenesini yapmak durumunda bununla ilgili olarak trafik daire'sinden (ruhsatı veren yerde olur) bir yazı ses çıkaramıyorlar. ;) (diye biliyorum)

kardeşim kandine iyi bir takipci ve gerekirse plan proje için makine mühendisi bul.bu işlerle uğraşmak adamı cıldırtıyor.

Ne amaçla kullanacağınızı bilmiyorum ama, bence 10+1 de ısrar etmeyin. Çünkü o zaman aracınızın muayenesi 1 yıla düşüyor. Arkadaşımın aracında da muayene sırasında 10 + 1 yazıldı ve muayenesini 1 yıla düşürdüler. Her ne kadar özel amaçlı arazi taşıtı yazsa da 10+1 olunca senelik muayene oluyormuş. Kolay gelsin...

Hallettim, araç otokar 10+1 çıkışlı olsada arka karşılıklı koltukları sökerek aracı muayeneden 5 kişilik diye geçirip trafikteden 6 kişilik koltuk sayısını 5 kişilik tescil ettirdim. Problemim kalmadı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,958
Kayıtlı Üye Sayımız
166,718
Kaydolan Son Üyemiz
King Fisher

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR