Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 133
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,391

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Şu yemek bölümü açsak artık arkadaşlar
Bir kaç konu var ama kendi konu bölümlerinde değil
Yönetim duy sesimiziiii ;D
 


Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Bence o bölüm için biraz daha bekleyelim ve yiyecek içecekle ilgili yazıları artıralım. Yani gurme yerine belki yörelerimiz tatlarımız diye bir bölüm açılabilir. Ama bunu doldurmak için envai çeşit görsel fotoğraf (Sedat ve benim içinde olmadığımız ;D ) ve tarif gerekecek.
 

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Her yöreden ana yemek,ara sıcak,tatlı,tuzlu..vs olcak ee tabi resimlerde sırf sizin için Hatta yemek kitabı falan da yayınlayabilirz belki
 



Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Biri yemekmi dedi?
 



Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

yemek konusu açıldımı?Ben hiç rastlamadımda.Artı yöresel türküler ve kültürde olabilir.
 

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Bir gurme bölümü açılması şart oldu Yöresel türküler ve kültürleri "Gezginin Dünyası" başlığı altında paylaşabiliriz.
 



Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Bir yerden başlamak lazım.Niğde Tava nın tarifini veriyorum.Beş kişilik.
250, 300 gr yeşil biber doğranmış acı tercih
2 baş sarımsak ayıklanmış ,değisede ayıklayın
1 kgr erkek koyunun bel etinden doğranmış kemikli kuşbaşı et
1 kgr domates doğranmış
yarım mt genişliğinde 4 parmak derinliğinde tepsi
Bir adet kara fırın-yani kara düzen taş fırın, odun ateşi kullanan
Domatesler bol sulu olacak Niğde yerlisi diye bilinen Sazala domatesi tavsiye edilir.Et Niğde'nin yaylalarında kekik yiyerek yayılmış 1 yaşını geçmemiş erkek koyun eti olacak.Nerden bulacağız derseniz Niğde'ye geleceksiniz.
Doğranmış yeşil biberi tavanın tabanına yayacaksınız.Arkasından domates en üstede kemikli kuş başı et.sarımsaklarda etin üstüne.Kara Fırında o et sarımsak domates ve biberle ağır ağır pişecek.Fırıncı arasıra pişen malzemeyi kaşıkla alt üst edecek.Yaklaşık bir birbuçuk saat duruma göre.Afiyet olsun.Elektirikli fırındada pişirebilirsiniz ama o tadı vermez etler kavrulur.Soğan yada başka malzeme katılmaz toprak tencerede olmaz.Olursa ismi o zaman ÇANAK olur o zaman başka malzemede katılır onun tarifi farklı.Çatal yada kaşık kullanılmaz.Mahalle fırınından alınan pideyle yada somunla yenir keyfe keder.Enteresan olanda bu yemeği kadınlar yapmaz.Bilmezlerde.yapılırsa yerler.Niğde'de Eve öğle yemeği yemeye gitmeyen çarşı esnafının yarattığı yemek türüdür.EMİN SELAMOĞLU NİĞDE HABER GAZETESİ
 

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Ehehe emin hocam sen tarifi verdin tamam ama olmaz. Şimdi hem bekar hem gezen hemde bilir arkadaşlar çok bu sitede, birgün Niğde'ye davet edip, tattırman lazım
 

Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

bu tarif aynı zamanda davetti.Ocağıma incir ağacı dikmezsiniz inşallah.Niğdeli teklifi değil
 


Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

Sedat e sende artık aç bi Yiyenbilir köşesi daha neler vardır sır olarak bekleyen yemek tarifleri ve yemek davetleri
 



Ynt: Açılmasını İstediğiniz Kategori Veya Başlıklar

bu gurubun toplam üye sayısı nedirde? beni korkutuyorsunuz.Varmı yörük kesesinden kurban kesmek olayın hacmini bilelim.Niğde tava tarifi mutfak dergisinde benim imzamla yayınlandı bende daha başka tariflerde var.