Adalarda Kamp?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan behicefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 77,861

behicefe

Zirve
Yer
aydın-koçarlı
adalarda (büyükada.heybeliada,kınalıada ve burgazada da) kamp yapılabiliyormu? her hangi ayrılmış kamp için yer varmı? izin almak gerekiyormu ? gerekiyorsa nereden alnıcak.?

Etiketler

Ynt: Adalarda Kamp?

ayyaşa içki yasağını getirmişler şişesini bari göreyim demiş. peki sabah gidip çadır kurup çimlenip akşam dönmektemi yasak.?

yassah  :mad:  ;D ;D

şaka bir yana ben bu olayı 10-15 gün önce bayağı araştırdım. ama malesef. yasak. zaten sizi gemiden inince siz fark etmeden polis inceliyor. hiç bir yerden izin alma gibi bir şansınız yok. daha önce kamp kuran bir ekip yakın zamanda bir yangına sebep olmuş ada halkıda bu konuda çook duyarlı. ben ada belediyesi ve polisle görüştüm. ama malesef... :(

büyükadada parayla günlük kamp yapılan piknik alanı var. ben şimdiden aksesuarlarını aldım kamp çadırını ise şilede sizden öğrendiğim bilgileer doğrultuda alacaktım. kamp feneri ve termostan başladım.

Nisan ayında Heybeliada çamlık koyunda yeni aldığım çadırı denem amaçlı kurdum itfaiyenin dibinde gün boyunca devriye gezen itfaiye hiçbir şekilde karışmadı. Fakat akşam kalınması yasak diye biliyorum.

Akadaşlar, yanlış bilmiyorsam 3621 kıyı kanununa göre kamp yasağı muallakta bir konu, orman alanı yasakları hukuken bu kanunda geçen sahil şeridi (100 mt) gerisinde başlar. Ağaçlık veya değil, sahil şeridi bayındırlık ve iskan bakanlığının tasarrufundadır.

zaten benimde akşam kalmalı olmazsa isteğim bu doğrultuda esra o bile yeter bir kaş kamp kursak en azından kamp yapma nefsimizi köreltsek olmazmı sizcede?

esra sadece bir minübüs mesafesindeyim bostancıya dolayısıyla adalarada çok yakınım. fakat işyerimden hafta arası izin almam mümkün değil. yine bana sonrası fotoğraflara bakmak düşecek desene. :'(

canım benim haftasonu da gideriz. ama adalarda ne kadar rahat ederiz orası tartışılır. Bolu - Aladağlar ve Boğaz turunda alıştık şimdi bizbize olmaya. :smiley: Yeminle huzurluyum bu grubun içinde. Kalabalık yabancılar bizi bozmasın :D

öncelikle herkeze merhaba...evet adalarda kamp yapmak yasak.ama izinsiz kalmak problem yaratmıyor.ben her yıl temmuz ayında gider 1-2 gece konaklarım hatta gecen sene işi abartıp 11 gün geçirdim.polis bu işe sıcak bakmıyor ama razı etmek te mümkün yeterki kamp yeriniz fazla göz önünde olmasın.ben büyükada da eski halik plajına çıkan patikada büyük br düzlük var orda kuruluyorum :D hem denizede sıfır oluyor..balık tutmaya niyetinizde varsa harika oluyor..yanlız geceleri ateş yakmamak gerek...

Adalar okullar açılana kadar fazlasıyla kalabalık olur hele ki hafta sonları iğne atsanız yere düşmez. Fakat okullar açıldıktan sonra tenhalaşır yazlıkçılar evlerine döner. benim önerim eylül 8 den sonra gitmenizdir :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,946
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR