öncelikle hoşgeldin
uzun zamandır defender ve series kullanıyorum nacizane önerim aracı TSK dan almak yerine orta karar bir araç alıp bunun üzerine devam etmendir...
örnek olarak tsk dan 7000 Tl ye bir arac cıkardığını duşun aldısı verdisi çekicisi aracın hurdasan kapısına çıkış fiyatı 10.000 e gelecek ve hersey karakutu motor şanzuman yürüyen elektrik tesisat herşek karakutu ve şansına kalmış durumda böyle bir araç alınca yürüyenine 2000-3000 motoruna 2000-3000 şanzumana 1000-2000 arası harcayacaksın uzerine 2000 tl kaporta ve boya işçiliği ondan sonra madem toplatıyorum su elektrik tesisatı değişşin diceksin 1200-1600 TL lastik alacaksın 1500-3000 arası tanışmadığın bir usta ile çalışırken hepsi olmasada bir kısımı seni kucaklayacak hacı olacaksın ( bu tabir amiyane gelebilir ama zamanla dediğimi anlarsın )
bunun yerine benim sana tavsiyem orta karar boyası fena olmayan kaportası alüminyum olan ( bakmaya gittiğinde yanında mıknatıs götür ) bir araç bulman böyle bir araç bulursan sahibi kesin düzgün bir adamdır sureklı dışarıda karşılaşma ihtimalin olduğundan mutlaka sana doğruyu söyleyecektir aracın eksigini gediğini tam olarak öğrenirsin ona görede toplarsın zaten tüv den yeni vize alıp cıkmış bir araç alırsan rotlar değişmiş frenboruları yenilenmiş harcı borcu olmayan temiz bir araç almış olursun geriye ihtiyaç halinde motor rektefesi vs kalmış olur sende aracın bütün sorunlarını bildiğinden kafan rahat yapacakların planlı olur...
aracı aldıktan sonra mümkün mertebe aracın aksesuarlarını kendin yapmaya çalış inan bana yarı parasına mal etmiş olursun elinden böyle işler gelmiyorsa yapabilen defenderci arkadaşlar edin pazar günü sokak arasında bile sana yardımcı olacak arkadaşlar vardır...
izmir de olsan sana her konuda destek sağlardım ancak istanbul bana biraz uzak bu nedenle faceden beni eklersen ozntan diye aratırsan sana gerekli bilgi ve desteği seve seve veririm simdiden bol gezili çamurlu sırılsıklam günler dilerim...