Adım Adım Karavan'a Doğru

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 419
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,671

Camların yerine dıştan yapıştırmalı pleksi kullansanız nasıl olur acaba? Hem cama göre daha kolay işlenir (havalandırma açma gibi) hatta bunu yapan yerler var diye bılıyorum. Renk seçenekleride var, hemde daha estetik durur. Cama nazaran izolasyonu nasıl olur? Bilemedim.

 

Etiketler
.
Dedantörün sübobunu kısaltmak yerine somununda yeterli yer varsa fazladan conta koymak daha akıllıca olmaz mıydı ?



İlker karavan camları da pleksiglasdan. Fakat statik elektrik yüklü kehribar gibi toz çekip daha sonra çizilebiliyorlar. Gerçi çizik özel sıvı (seyreltilmiş kloroform ?) ile yok edilebilse de malzemenin hep ıslak ve mikro elyaflı bezle temizlenmesi gerekmekte. Bir de camsız kullanımda mükemmel UV geçirgenliği yüzünden güneş yanığına sebep olabiliyormuş. Belki renkli cinslerinde olmuyordur.

Uygulanması üzerine bilgin var mı ?
Eğer cam ile arasında aralık bırakılırsa mis gibi karavan camı oldu demektir ? Tahminime göre karavan camlarında vakum olmamalı ?
Ne dersin ?
 
Son düzenleme:

.
Dedantörün sübobunu kısaltmak yerine somununda yeterli yer varsa fazladan conta koymak daha akıllıca olmaz mıydı ?
Mest bey, Türkiye'ye gelen ithal karavanlar için çift conta kullanılması öneriliyordu. Ben amazon.de den aşağıdaki parçaları almıştım, henüz elime geçmediği için denemedim. Farklı tüpler için girişlerin hepsi var. Corona bitince yurtdışına çıkarım diyenlere faydalı olur almaları .
www.amazon.de/gp/product/B07JH9492K/

Onu almışken bir de gaz filtresi alınabinir 3 sistem kullanan cihazların uzun ömürü için ;
 


İlker bey merhaba,
Uygulamayı tam bilmiyorum , plexi karavan camları konusunu biraz incelemiştim.
Karavan camının kullanımında da farklı kazanımlar olduğu doğru. Oturma grubunun olduğu yerde tercih edeceğim tek sürgülü cam dışında değişim düşüncesi olsaydı bu tür camları tercih edebilirdim. Maliyetini hic düşünmesemde bizim icin fazla bir kazanım sağlamiyor. Aracin karavan görünümünden mümkün olduğunca uzak olmasını istiyoruz. Ayrıca karavanı şu anda tatil amaçlı kullanmıyoruz. Karavan içerisinde geçirdiğimiz zaman yol almak ve akşam yorgun bir şekilde döndükten sonra uyumak. İçerde oturnak , TV seyretmek, yemek yemek ( öncesinde dışarı çıkma fırsatını yakalayamadığımız yağışlı günler hariç ) durumu çok nadir oluyor. Dinlenme günümüz olan Pazar günlerin de hep arac dışın da oluyoruz. İsteğimiz kullandığımız T5 de eksikligini hissettiğimiz ilaveler dışında ilave uygulamalardan kaçınmak.
🖐🖐🖐
 



Bu konuyu soracaktım , hemen siparişimi geçiyorum.
🖐🖐🖐
 



Bu adapterler 14 yıldır karavanda gezerler. Bir defa kullanma fırsatım olmadı. Bunlar Almanya’da kullanılan gaz basınç regülatörlerini Almanya dışındaki gaz tüplerine takabilmek için uygun diye biliyorum.
 


Özel bir uygulama değil Mesut abi, sadece uygun ölçülerde, uygun mastikle dışarıdan yapıştırma. Ben aracın camını sökerek düşünmüştüm ama sökmeden uygulanabilirse sizin dediginiz gibi güzel bir izolasyon olur hemde camda terlemenin önüne geçer sanırım.
 







Bizde benzer yerleri keşfediyoruz..
Ben aracı yaparken gizli bir göz yaptım kimlik para her şey orada, olur da aracın anahtarını kaybederiz diyerek de yedek anahtarı da gizlediğim bir yer yaptım, şeytanın aklına gelmez diye düşünüyoruz ama hırsız bu, en azından kolay bulamayacak.
Siz de aracı yaparken böyle bir şey yapma imkanınız var, selamlar
 

Bir cok uygulamada diesel ısıtıcı on tekli yolcu koltuğu altına yerleştiriliyor. Bendeki tekli koltuk bir alt levha ile beraber yerlestirildigi için ikili koltuk ile değişim yapilacaginda ısıticinin.sokulmesi gerekiyor. Bunun icin uygun değil. İlk olarak ayakları orjinal ile aynı olan bir tekli koltuk bakacağım.
Alternatif ön ara geçişin bulunduğu yer veya sürücü koltuğu arkasındaki yarim duş sonrasi yerlesimi uygun olan 90litre buzdolabı altın da uygun bir bölme oluşturup bu kısma koymak. Buzdolabinida biraz yukseltmis oluruz. Fakat buzdolabi altinda bir ısıtıcı da bir taraftan anlamlı gelmiyor.
Değerlendirmeleri ve farklı uygulama bilgilerini öğrenmek isterim.
Bu arada aracda çalışmaya devam ettim, artik benim müdahele etmek istemedigim kaynak ile sabitlenmis kısımların sökümüne sıra geliyor.
🖐🖐🖐