<div class="bbWrapper">Serkan bey , ben Antalya Döşemealtından Berkhan . Karavan ve kampçılıkla ilgili geçmişim 40 yılı geçmiştir . İki yıldır motorkaravan , ondan önceki iki yıl pino çeki karavan , daha önceleri kendi yaptığım VW BUS karavan ve bolca çadır deneyimim var . Karavan seçimi için kullanma amacının belirlenmesi gerekir . Anladığım kadarı ile sizin seçiminiz mobil yaşamdan yana . Bunu seçtiğiniz tekerlekli ( mobil ) evden anlıyorum . Bu mobil küçük ev ( Tiny House ) dünyada örnekleri çok olan , bizde de memnuniyetle üretildiğini gördüğüm , link'ini gönderdiğiniz tekerlekli evdir . Bu tekerlekli evi sürekli kalacağınız , anlaşma yaptığınız bir kamp alanına çekerek götürüp konuşlandırabilirsiniz , alacağınız veyahut kiralayacağınız bir arsaya koyabilirsiniz ancak hiç bir zaman kendi aracınızın arkasında 50 km/saat hızıyla kullanamazsınız . Mobil yaşam için elverişli ancak seyahat için elverişli değildir . Seyahat ederek yaşamak amacınızsa , hızlı seyahat için teardrop ( gözyaşı modeli ) bir karavan çok uygun olur ve Gezenbilir forumlarında bu konuda birçok bilgi bulabilirsiniz . Biraz daha konforlu ve süratli seyahat alternatifi 3.25 m / 4.20 m aralığındaki çeki karavanlardır . Bu karavanlar da hafiflikleri ve pratiklikleri ve 750 kg altında iseler vergi açısından tercih ediliyor . 750 kg üstünde çeki karavana plaka çıkarmak gerekiyor . Gezenbilir Forumları bu konuda fazlasıyla bilgi barındırıyor . Daha üst modeller 4.20 m - 8 m aralığında olanlar ( 1150 kg ve üstü ) trafikte büyüklüklerine göre hantal olabiliyorlar ve ağırlıklarına göre çeki aracının motor gücü ve ağırlığı önem taşıyor . Çeki karavan çeken aracın karavanın ağırlığından en az %40 fazla olması idealdir . Sebebi ise özellikle yokuş aşağı inerken arkadan çektiğiniz çeki karavanın çeken araca itme ve virajlarda döndürme etkisidir . Bu konuda da Gezenbilir forumlarında çok sayıda bilgi bulmak mümkün . Çeki karavan arzunuz olduğu için motorkaravanlarla ilgili fazla bir şey söylemeyeceğim .<br />
Link'ini gönderdiğiniz evlere bayıldım . Motorkaravan kullanmama rağmen içimden küçük bir arazi edinip , mesela denizkenarı bir sit alanı olabilir , bu mobil küçük evden koyup yaşamak geldi .<br />
Karavan serüveninizde herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim .<br />
<br />
Berkhan</div>