Ynt: Aizanoi Antik Kenti (Kütahya)
Hocam güzel bi gezi olomuş,
Müstakbel hatunun Kütahya'lı olmam sebebi ile Kütahya'da tabelasını görüp, internetten bir bakayım dedim, sonra gitmeye karar verdik
Ben de yazın sıcak bi zamanda gitmiştimve yine turist yoktu, Sinop plakalı (57) arabamız dikkat çekiyodu
abi 57 neresi falan diye sordu çocuklar,
spor kompleksi yeterince korunamamış, aslında her köşedeki koruma yetersizliği burada ayrı bi boyut kazanmış. Öyleki tiyaro sahnesi yakınındaki tarlalardan traktöre takılıp çıkan yapı kalıntıları ile büyük bir duvar örmüşler, biz orada iken tiyatroda temizlik yapılıyordu, pek gezemedik yukarıdan baktık resim çektik sadece,otları dikenleri falan temizliyorlardı,
tiyatro-spor kompleksi yolunda eski su bendinin oraılmış olarak var olduğu hala görülüyor,
köprünün altına indim ama kazları kovalamadım bak
tapınak ise öğrendiğimize göre anadolu daki en iyi korunmuş tapınak,
belediyenin görevlendirdiği güler yüzlü, yardımsever genç bi rehber bize yardımcı oldu,enformasyon bürosunun olduğu yerde de bölgeden çıkarılan ve önemli görülen taş eserler sıralanmış, işlemelerindeki simgeler farklı farklı, tabi anlamlarını bilene birşeyler smylüyorlar,
hemen tapınağın yakınında da dinlenecek bi salaş kafe de var.
sütünların ve yapıların bergama antik kentini ne kadar benzediğine hayret ettim bende,
köprünün üzerinde bulunduğu dere üzerinde bi de eski baraj varmış sordum ama yerliler bilmiyor,
tapınağın hemen dere tarafındaki evlerin önündeki tulumbadan su içtik oradaki kalıntılarda ayrı bi anlamlı, toprağın altında kimbilir daha neler var,
arkadaşın da dediği gibi yemek yiyecek bi yer ben de bulamadım, arabadaki kek bisküvi falan ile açlığımızı yatıştırdık,
Kütahya merkeze 60 km falan bi mesafede, yol bakımına denk geldik biz, anayoldan sonra pek asfalt göremedik
yurdumuzda malesef o kadar bilmediğimiz çok değer var ki, yüzlerce kilometre öteden gelenlerden öğrenmek acı kendi etrafımızdaki değerleri,
bir çok yere gitmeye niyetlenip gidemeyice gitmişken etrafı görmek daha bi akılcı oldu
kütahya da bi de evliya çelebinin evi varmış, bi sonraki sefere de oraya inşallah
selam ve sevgiler
,