Aks Körüğü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baki Ö. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,994

Baki Ö.

Kamp II
Yer
KONYA-BOZKIR
Merhaba 2007 model aracımın aks körüklerinin yırtılmış olduğunu fark ettim. İlk fırsatta değiştireceğim. Sizlerden öğrenmek istediğim:
- Bu değiştirme işlemi diğer araçlarda olduğu standarttamıdır yoksa otomatik hub sistemi gibi farklılıklarından dolayı, işi bu araçlarda tecrübe sahibi olmuş birinemi yaptırmalıyım.
- Difransiyeldeki yağ boşalması gerekiyormu, boşalması durumunda kaç numara ve ne cins bir yağ (hipoidli,yarım-tam sentetik gibi) kullanmalıyım.
- Bu konuyla ilgili sizinde belirtmek istediğiniz bir püf noktası varmıdır.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler.

Etiketler
Ynt: Aks Körüğü

Selamlar

Cevap veremiycem çünki bilmiyorum. Haddim olmayarak bir tavsiye vericem.
Bence böyle bir sorunun cevabını 1 defa aracı servise götür seyret gör ve kullanılan gres yagımı yada kullanılıyorsa yag numarasına kadar öğren bence en ucuz ve en hesaplı yol bu.
Bu işlemi şahsi servisi olanlar hariç burda yapmış olan yoktur çünki krikoda yapılacak bir iş gibi durmuyor en azından bir lift lazım ve sonra kullanılacak aletler ve değişecek yedek parçalar gerekiyor. eger yürüyen aksam sökülüp takılırsa bir de rot ayarı gerekecek belkide bu olayı şahsen yapan ve servis sahibi yada yakını olmayan biri varmıdır bende merak ettim. Belkide çok basit bir yolu vardır takip edicem Kolay gelsin.

Saygılar

Elinizde gerekli malzeme varsa eliniz bu işlere yatkınsa kensinizde değiştirebilirsiniz.

Kendi aracımın aks körüklerini değiştirdim.
Parçaların orjinalini yurtdışında yaşayan arkadaştan istedim gönderdi. Giriştim değişim işine.
İlk denemede aracın rotillerini sökemeden kullandığım lokma takımının T kolu yamuldu. Lokma takımını yenileyip başladım işe. Lift olmadığı için çok zorladı özellikle rotilleri sökmek çok zorladı bitirdi beni:smiley: Benim uğraşmak hoşuma gittiği için uğraşıyorum gerekli malzemeniz yoksa hiç kalkışmayın.

Körükleri değiştirirken dikkat edeceğiniz bir husus ver aksların tekerleğe bağlan kısım ile dif. bağlanan kısımdaki gres yağları farklıdır onlara dikkat edin. Orjinal körük takımı olırsanız bu yağlar yanında verilecektir.

Servisten fiat aldım tek bir aks körüğü 225 tl (yanlış okumadınız aksın kendisi değil, işçilik yok tuvalet pompası gibi birşey) neyseki bir arkadaşta kazalı bir kia dan sökülme varmış bire bir uyuyor bilginize. Hafta sonu sanayide değiştirecem.

çok pahalı yanlız orjinallerinin hamuru çok farklıdır.
benim toyota için sanayide araştırdım körük büyük olduğu için fazla seçeneğim olmadığından tek bir adet buldum ama hamuru yüzünden uygulamadım.

arkadaşa takım olarak orjinalini 200 TL ye gönderttim. Hamurları karşılaştırınca dağlar kadar fark anlaşılıyor.

Selamlar

Benim aracında sol ön aks körüğü yağ kaçırıyordu rot balansta ortaya çıktı o haliyle geziye katıldım çamurlara battım dün aracı servise götürdüm 325 Tl küsur işçilik dahil. ellerinde parça yoktu temsa ya sipariş verdiler. pazartesi takılacak. servisle samimiyim konuştuk öyle basit bir parça değil, yan sanayisi bile kullanılmamalı bence büyük dert açabilecek bir parça. bence çıkma parçayı hiç düşünmeyin orjinaliyle değiştirin

Saygılar

Merhaba
İlginize teşekkür ederim. Benim aracın her iki aksın iç tarafındaki körükler değişecek yani fiyat ikiye katlanmış olacak. Değiştirmek istediğim körükler ise yüksek modelli ve üst segment perte çıkmış bir aracın gayet iyi durumdaki parçası. Bakalım inşallah sorun çıkarmaz.
İyi günler.

Selamlar

Pazartesi benim sol körük değişecek kolay hasar alan bir parça değil zaten servis stoğunda yoktu temsa ya sipariş verdiler pazartesi gelicek ve takılacak ben körük patlak olduğu halde aracı çamurada soktum suyada geziyi incelediyseniz görmüşsünüzdür.durumu inceler yazarım çünki körük basit olarak suyu engellemek için önemli olan içindeki yağ yada bir birinden farklı yağlar inceleyip yazıcam çünki aks kesmeye varacak kadar sıkıntılı durumlar olabilir. acele etmeyin bence.

Saygılar.

Selamlar

Bu gün aks körüğü değişti alt ve üst körük için ayrı yağ geliyor koyu mavi gres gibi bir şey neyse uzatmıym
tavsiyem servise gidin sonuç ağır olabilir.

saygılar

Merhaba
Valla cumartesi tornacı teknik bilgisi iyi olan bir arkadaşla körükleri değiştirdik körükler daha önce bahsettiğim parçalar ve durumu oldukça iyi, Hatta diyebilirimki et kalınlığı ve bir boğum fazla oluşu bana orjinalinden daha sağlam gibi geldi. Bir tarafını 2 saatte diğer tarafını tecrübe kazandığımız için 45 dakikada değiştirdik fren hortumları ve ABS okuyucunun kabloları biraz uğraştırdı. Yağ konusunda arkadaşın malzeme bilgisi oldukça iyi onun tavsiyesi doğrultusunda özel bir gres kullandık. İnşallah uzun vadede bir sorun çıkartmaz aksi takdirde olan aks başlarına olur.
Serviste değiştirmek konusunda işçilik vede malzeme konusunda size kesinlikle katılıyorum fakat iki körüğün değişimi için 650 tl ücret istenmesi benim zoruma gitti. Haa değer bir durum vardır helal hoş olsun. Bu yüzden böyle bir yol seçtim.
İyi günler

Selamlar

Hayırlı olsun iyi künlerde kullanın. parça fiat işçilik konusunda çok haklısınız.

saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.