Akü Seçimi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan duman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,081

Etiketler
Dünyada daha iyisi yok, Incirlik civarında bulunduğunu biliyorum.. ithalatçısı var mı bilmem...

http://www.optimabatteries.com/publish/optima/americas0/en/config/product_info/automotive/starter.html

Ynt: Akü Seçimi?

dün gece akü problemi yüzünden kadıköy moda sinemasına çıkan o dar yolu tıkadım.aracım grand cherokee 5,2 ltd.ne almam konusunda bilgisi ve tecrübesi olan varsa paylaşmak isterim.orkun bey önemli bir konu olduğundan mağazaya girip almak ve çıkmak sorunu çözmek istiyorum.istanbul içi çözmek işime gelecek

Mümkün olduğunca yüksek amperli (akü yuvasına sığdırabildiğiniz kadarıyla) bir akü almanızı tavsiye ederim. Marka soracak olursanız Ortadoğu, Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük akü üreticisi Mutlu Akü olabilir derim...

bende adı sanı belirsiz Bulgar malı bir akü var, inanılmaz dayanıklı bir akü, 4 ay yatmaya, günde 15-20 vinçlemeye ve zorlu offroad koşullarına dayandı, ama şu an alacak olsam Bosch alırdım

inci calcium calcium plus formul A, tavsiye ederim , optima nin en yakin rakibi exide ile inci ortak uretiyorlar normal bir akuye gore 10 ila30 kata kadar daha guclu.

optima gibi hezonik elementlileride var (exide maxxima deep cycle) ama Turkiye pazarina ne hikmetse verilmiyor.

Vinc ile kullanacaksaniz vincin kullanim klavuzundan min cca (cold cranking amper) degerinin uzerinde bir aku almanizi ozellikle tavsiye ederim.

Selamlar

Bosch var bende. Memnunum. Şarj dinamosu bitik olduğu halde (sonradan uyandık mevzuya) 5 gün boyunca yol tepti lakin yolda bırakmadı..

Benim aracta kocaman simsiyah bir akü var..Ama üzerinde hiç yazı yok...ne marka ne amper ne volt sanki no name....

Deep' Alıntı:
bende adı sanı belirsiz Bulgar malı bir akü var, inanılmaz dayanıklı bir akü, 4 ay yatmaya, günde 15-20 vinçlemeye ve zorlu offroad koşullarına dayandı, ama şu an alacak olsam Bosch alırdım

Monbat olmasın o? Bosch ile ilgili fazla şikayet yok, oldukça sağlam aküler, garanti işlemlerinin Bosch Car servislerde yapılmasıda bir avantaj.

Vinçleme ve sis farı uygulamaları için özellikle Disco'da çift akü uygulamaları iyi olabilir.
Teknelerde kullanılan bir starter aküye bağlı servis aküsü süper olur. Ama tabi yine vakti, nakiti ve ihtiyacı olanlar için....

Bosch alırdım bende TR'de ama optima tüm off-road forumlarında uzak ara birinci..

Defender 110 kuLLAnıYorum. akü koLtuk aLtında değil motor kısmında. oyuzzden büyük akü koyabildim.. 110 amper muTLu "kuru" akü aldım daha birkaç aylık.. AsLında şimdiye kadar teRcihim yine kuru akü dELphi 'ydi. (bölemi yazılıo bilmiorm )

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR