.
O.k.
Aceleniz de olduğundan konuya kısa ve hızlıca girersek...
Buzdolabınız olmadığı müddetçe tüketicilerinizi standart akü çözümleri dışında beslemeniz gayet akla uygun ve olanaklı. İsterseniz beraberce düşünelim.
* "Ipad, Iphone, vantilatör Powerbank ile çalışıyor" demişsiniz.
* Modemin de şarjlı 12 V modelleri var biliyorsunuz.
* Dalgıç pompayı da pille çalıştırmak asla sorun değil.
* Kulaklıkla dinlemek yerine mini ses sistemi araç aküsünü yorar (?) derseniz, ikinci bir powerbank çözüm sunmaz mı?
* Powerbank dolumu sırasında laptopunuzu da parelel bağlamanız zaten zaman kaybı değil. Dışarıda yemek yerken yada birşeyler içerken dolum sorun olmamalı ?
* Aydınlanma içinse portatif LED çözümleri her marketde var. Ucuz piller de cabası.
Diğer taraftan hedeflediğiniz çözüm onlarca misli daha pahalı, zaman alıcı ve karışık.
*Optima veya Exide akü ( Klasik sulu akü tavsiyeleri "ben yaptım oldu" sınıfında unutmayın )
*Ctek benzeri kalite şarj aletleri. ( Akünüzün uzun ömürlü olmasını istiyorsanız, en azından ayda 48 saat şebeke ceryanına bağlamanız lazım )
*Akü koruyucusu
*Akü ayırıcısı
*Kablo ve bağlantılar.
Eğer solar da düşünürseniz,
*Solar panel ve
*Solar şarj aleti.
Tüketiminiz fazla değil. Tekrar düşünün derim.
Tavsiyemden pratikte fayda görmezseniz, istediğiniz çözüme zaten herzaman
kayıpsız geçebilirsiniz.
Tersi ise mümkün değil.
Notlar
*Bonus tavsiye
Soğutucu olarak bir steropor kutusunu marketlerde bulacağınız buz torbasıyla neredeyse 3 güne kadar kullanmanız olanaklı. Biz 30 sene kadar evvel çocuklarla yaz aylarında 6 hafta boyunca ABD nin güney eyaletlerini böyle sıkıntısız gezmiştik. Bu günlerde de sorun olmamalı ?
* VW Transporter halen çalışma hayatında olanlar için benim favori çözümüm. Güle güle kullanın.
Eğer yeri müsaitse, araç akünüzü
daha büyük Ah değerli bir AGM aküyle değiştirmeniz mümkün mü ? Böylelikle oyun sahanız genişler de...
İyi tatiller.