Alaçam Dombayçukuru Yaylası Kampı-Kestel/Bursa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdenbay Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 87
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,985

erdenbay

Kamp III
Yer
Bursa
Hafta sonunu değerlendirmek yönünden Bursa'ya 40Km mesafedeki Uludağ eteğindeki 920 M rakımda olan Bursa-Kesteldeki Alaçam köyünün Dombayçukuru yaylasına Bursa karavan grubu olarak çıkarma yaptık. (İlhan,Haldun "misafirleri" ,ben ve eşlerimiz)

Alaçam köyü aynı zamanda Uludağ'ın zirvesinde bulunan göllere çıkılan alternatif yolardan birinin üzerinde. Uludağ zirvedeki göllere ise ancak 4x4 ler,ATV ler ,motorsiklet ya da traktörler çıkabiliyor.

Ulaşım: Bursa çıkışından Ankara yönüne doğru 30.Km deki Kestel kavşağına gelindiğinde hemen sağa dönülerek, asfalt yol ve tabelaları izliyerek yaylaya ulaşılıyor.(Kestel kavşağı yayla arası 11Km) Yaylaya kadar yol asfalt ve güvenli.
Ocak ve Şubat aylarındaki yoğun kar sebebiyle, bu aylar dışında yaylaya ulaşım mümkün.
Koordinatlar:
Enlem: 40.12587
Boylam: 29.29195

Su buz gibi ve içme suyu .Erikli içme suyu buradan dolduruyormuş. Tuvalet bay,bayan ayrı temiz ve bakımlı. Alaçam kooperatifi yayla bakımını yapıyor. Hafta sonları ve kalabalık olduğu günler,giriş olarak araç başından 10L alınıyor. Ramazan dolayısıyla kimse olmadığından, ücret alacak kimseye rastlamadık.

Yaylada,doğal ortamı bozmadan yapılmış, alabalık ve et üzerine güzel bir restaurant ta var. .
Restaurant bir aile işletmesi (Nazo Ablanın Yeri). Ahmet bey eşi ve çocukları ile işlettiği bu restaurantta , aynı zamanda çevrede bulunan (Alaçam şelalesi,Düğedağ mağarası, Uludağ zirve göllerine ve diğer yürüyüş parkurları için, araçları ve ATV si ile hizmet te veriyor.

Ahmet bey köyün yerlisi ,uzun seneler İstanbulda yaşamış ticaret yapmış,sonrasında huzuru bulmak için köyüne dönüp tesis açmış. Çok cana yakın ve her konuda yardımcı olan bir arkadaş.

Nazo Ablanın Yeri: Ahmet bey & Nazo abla Tel: 0224 381 22 97 Gsm: 0532 661 87 66

Bir aya kadar da tesiste elektrik olacak.
Yayla, dağ. sakinlik ve huzur arıyanlar için manzarası ve doğasıyla mükemmel bir yer.

Yayladan ve kamp yaptığımız yerden genel görüntüler.

Alaçam GENEL1.jpg

Alaçam GENEL2.jpg

Alaçam GENEL3.jpg

Alaçam GENEL4.jpg

Alaçam GENEL5.jpg

Etiketler
Ynt: Alaçam Dombayçukuru Yaylası Kampı-Kestel/Bursa

Yayladan genel görüntülere devam...

Fotoğraflar hem benim hem de İlhan'la beraber çektiklerimizdir.
Ayrıca bu güzel fotoğraflar için İlhan'a da teşekkür ederim. İlhan'dan da başka fotoğraflar bekliyoruz.

Alaçam GENEL6.jpg

Alaçam GENEL7.jpg

Alaçam GENEL8.jpg

Alaçam GENEL9.jpg

Alaçam GENEL10.jpg

Kestel Çimento Fab. dönüşün de buluşup, yaylalar, yaylalar...

Suları da güzelmiş depoya da yakışır.

Yayla yolu Böğürtlen, Ahududu...Armut'lu,olunca toplanmış bahçelerin ziyareti (göz hakkı) oluyor.

Yerleşim de havanın durumunu görünce, gün dönümü, güz geldi sandım.

DSCF3363_800x600.JPG

DSCF3366_800x600.JPG

DSCF3379_800x600.JPG

Ertesi gün meşhur Alaçam şelalesini görmek için yürüyüşe çıktık. Nazo Abla Restaurantın sahibi Ahmet bey eksik olmasın şelale yürüyüşünde bize rehberlik yaptı.
Gerçi şelalenin yerini gördük ama ,oluşturduğu zeminde az bir su birikintisinden başka ( suların azaldığı bu aylarda ) ne yazık ki şelalede akan tek damla su bile yoktu.
Şelaleye dağ yamacı ve tepelerden çıktığımız için, görüntülediğimiz muhteşem manzaralar,şelaleyi kuru görmemizden oluşan üzüntümüzü biraz olsun hafifletti. Şelale için Mart,Nisan ve Mayıs ayları dahil ,kışın gelmek gerekliymiş.
Ayrıca şelaleye Alaçam köyünün içinden daha kestirme bir yolla ulaşılıyor. Ama bu kez de tepelerden genel manzara fotoğrafları çekilemiyor.

Şelale yürüyüşü için, grup hareket önceside...

Yürüyüş başlangÄÃ

elaleye yürüyüş1.jpg

elaleye yürüyüş4.jpg

elaleye yürüyüş6.jpg

elaleye yürüyüş5.jpg

Şelaleye ulaşmak için orman içi yürüyüşüne devam....

Şelaleye yürüyüş7.jpg

Şelaleye yürüyüş8.jpg

Şelaleye yürüyüş9.jpg

Yürüyüş tepelerinde hatır

Şelaleye yürüyüş11.jpg

Alaçam yolu yakın ve kolayca ulaşılan bir yer...

Biz oradayken zift ve mıcır döktüler, toz toprak olayı bitti böylece...

Manzarası şahane, yeşilin her tonunu görüyorsunuz, sanki Kanada ormanlarını seyreder gibisiniz, örneğin bu derece şahane bir görüntü Kocayayla da yok...

Tek karavan kalmak riskli, tavsiye etmem, 2 ve üzeri araçla mantıklı...

Çevre yörelerden salt erkeklerin doluştuğu çok sayıda şahin-doblo, kamyonet tarzı araçlar ortama gelebiliyor ve nedense bu arkadaşlar mermi yakmaya çok yatkınlar, saydırdıkça saydırıyorlar hava kararınca...

Odun bol, sadece taşımak az sıkıntılı...

Çevrede gezecek patika çok ancak sağlam yokuş eğer yukarı tırmanmayı seçerseniz, doğal olarak bu rotanın manzarası da müthiş...

Erden abi göller bölgesine motorlar çıkar demiş ama cidden zor, yapılı arazi taşıtları dışında çok kırıcı bir yoldu orası, değişti mi bilemiyorum, denemeden önce en azından bilgi alsanız iyi olur...

Geceleri sağlam soğuk oluyor, Kocayayla veya İnönüden daha yüksek rakımlı olduğundan...

2 ve üzeri karavan için enfes bir seçim Alaçam, lakin tek takılacaksanız Kocayayla çok daha güvenli, çünkü hem Keles e çok yakın, hem yaylada kalan var ve hemde Jandarma sürekli tur atıyor orada... Oysa Alaçam cidden ıssız...

An itibariyle Bursa çevresinde kısa mesafede 2 yayla cepte... (Kocayayla ve Alaçam)

Az daha mesafeyi göze alırsak Delmece ve İnönü yaylaları emrimize amade...

Daha Meramşah yaylası var sırada... Akabinde göletler...

Kısaca şunu diyebiliriz ki, Bursa tayfası Poyrazların çekim alanından kurtulup kendi diyarlarında huzura erecek gibi görünüyor... :D

Yaylalar, yaylalar...
Bursa çok güzel bir il, hem denize hem goğal güzelliğe sahip. Kıymetini bilen de biliyor hani ;) ;) ;)
Bize de keyifle izlemek düşüyor. Bu geziyi bizimle paylaştığnız için sizlere çok çok çok teşekkür ederim, elinize sağlık :smiley: :smiley: :smiley:

Sizi grup olarak kıskanıyorum, beraberliğiniz ve kamplarınız daim olsun, biz şimdilik sizi izleyerek evi bekliyoruz....

atiladi' Alıntı:
Sizi grup olarak kıskanıyorum, beraberliğiniz ve kamplarınız daim olsun, biz şimdilik sizi izleyerek evi bekliyoruz....

Teşekkürler arkadaşlar, grup ne der bilmem ama ben şahsım adına kar kapıya dayanmadan 2 değişik yayla daha yapmaya niyetliyim, ayrıca 1 de kış kampı düşünüyorum.

berkcantp' Alıntı:
Teşekkürler arkadaşlar, grup ne der bilmem ama ben şahsım adına kar kapıya dayanmadan 2 değişik yayla daha yapmaya niyetliyim, ayrıca 1 de kış kampı düşünüyorum.

2 yi gördüm, 3 artırıyorum, 5 yayla gezisi... :D

Görsel ziyafet için teşekkürler!...
Daha çoğunu yazmak gelmedi içimden; karnım ağrıyor... :D

Cavid Sezen

Ve nihayet şelaleye ulaştık. Ama bu kadarını beklemiyorduk. :'(
Neyse suyun bol olduğu bahar aylarında tekrar geliriz tesellisi ve çektiğimiz diğer kuş bakışı manzaralarla avunup, dönüş yolculuğunu daha çok yorulmamak açısından rehberimiz ve restorantın "Nazo Ablanın Yeri" işleticisi Ahmet beyin, güzergahın diğer tarafında bekliyen aracıyla dönerek gerçekleştirdik.

Alaçam şelalesi1.jpg

İlhan tepelerde manzara çekiminde.jpg

Tepelerden fotoğraf çekimi5.jpg

Tepelerden fotoğraf çekimi1.jpg

Tepelerden fotoğraf çekimi4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR