alan 42 multi yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan areklim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,035

areklim

Kamp II
Yer
istanbul
bir kaç gün önce alan midland 42 multi model bir el telsizi aldım. Fakat şimdiye kadar hiç görüşme yapamadım görüşmeleri de yakalayamıyorum acaba yapmam gereken bir ayar mı eksik kalıyor şu an için antenim yok üzerindeki antenle kullanmaya çalışıyorum...

Etiketler
Ynt: alan 42 multi yardım

Araç anteni ile telsiz uzak muharebelerini dinleyebilmeniz için propagasyon olmalı.(yani anten den çıkan ses frekans sinyallerini yayılımı için uygun hava koşulları.)
Aksi taktirde arazi durumuda düşünülürse 5 watt ile 10-15 km dağlık bölgelerde daha az mesafeler ile görüşme yaparsınız.
Mobil araçlarda görüşme anten gücü düşük olması sebebi ile merkez cb istasyonlarına göre daha sınırlıdır.
Propagasyon u yakalarsanız suriye-belçika bulgaristan italya rusya gibi ülkeler e kadar sesinizi duyurabilir onları duyabilirsiniz.Ülke içerisinde de görüşme yapabileceğiniz pek çok istasyon bulacaksınız genel buluşma frekansı fm 21.kanal 27215 frekansıdır.
Anten ve cihazı araca uygun bir yere monte edip sabit sabitlediğinizde swr ayarını mutlaka yapmalısınız.
Anten aracın kaportasında direk kaporta dan şase alacak şekilde bağlanmalıdır.Aksi takdirde iş yapmaz.Yani tavana ,şaseye plastiksiz bağlanan tavan sepetlerine,şaseye bağlanan demir tamponlara,bagaja gibi....
Belki bu şartlar olmadığı için kimseyi duyamıyorsunuzdur.
Kolay gelsin.

ilginiz için teşekkür ederim seçenekler arasında frekans tablosu seçimi diye bir seçenek var ülkeler ve kodları acaba onlardan hangisini seçmem gerekecek bir bilginiz var mı ( türkide de görüşmek için ) ...

telsizi zaten Ozan beyden aldım :D sağ olsun çok yardımcı oldu fakat kendisini sürekli arayıp sorularımla bezdirmek istemediğim için forumdaki deneyimli arkadaşların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum ...

areklim' Alıntı:
telsizi zaten Ozan beyden aldım :D sağ olsun çok yardımcı oldu fakat kendisini sürekli arayıp sorularımla bezdirmek istemediğim için forumdaki deneyimli arkadaşların bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak istiyorum ...

selamlar bende aynı telsizden kullanıyorum bahsi geçen sorunlar yok

Turkiye seçimini yapmanız gerek , bende ne seçili bakmadım ama kullanma klavuzu yakınınızda ise orda nasıl yapmanız gerektiği de yazıyor ...

saygılar ....

band seçimi hakkında yazanları aynen aktarıyorum

FREKANS BANDI SEÇİMİ

1- Cihazı kapatın

2- '' A/F-LCR'' ve ''SC'' butonlarına basılı tutarak açınız.

3- Aşağı ve yukarı butonuna basarak istenenfrekans bandını seçiniz. (aşağıdaki kanal tablosuna bakınız)

4- Seçiminizi onaylayarak sabitlemeniz için ''A/F-LCR'' düğmesine basınız.

I - İtalya 40 kanal AM/FM 4Watt
I2 - İtalya 34 kanal AM/FM 4 Watt
D - Almanya 80 kanal FM 4 Watt / 12 CH AM 1 Watt
D2 - Almanya 40 kanal FM 4 Watt / 12 CH AM 1 Watt
EU - Avrupa 40 kanal FM 4 Watt / 12 CH AM 1 Watt
EC - CEPT 40 kanal FM 4 Watt
E - İspanya 40 kanal AM/FM 4 Watt
F - Fransa 40 kanal FM 4 Watt / 40 CH AM 1 Watt
UK - İnglitere 40 kanal FM 4 Watt ingiiz frekansları + Avrupa 40 40 kanal FM 4 Watt CEPT frekansları

bant değişimi ile ildili yazırın tümünü yazdım

hatırladığım kadarı ile E seçmen gerek bakıp yazıcam daha sonra

ben 40 kanal AM - 40 kanal FM kullanıyorum

saygılar ....

mevkiniz çok yüksek bir mevki yada açıklık tabir ettiğimiz mevki olmalı ki el telsizi ile görüşme dinleyin yada görüşme yapabilin. el telsizleri bir sabit antenli cihazın dinlediği keyfi kesinlikle vermez. en azından çatı antenine bağlamalısınız, o zaman da el telsizi sınıfından çıkar. iyi günler

1 sene önceki konuyu hortlatmış olacağım için affınıza sığınıyorum.
Ben CB sahibi değilim. Cihazı tanımam etmem ama CB'den yetişip gelen radyo amatörlerinden bildiğim kadarıyla "E" seçiminin "İspanya" olduğunu duymuştum.
"EU" yani "Avrupa seçimi" Türkiye için daha ideal diye düşünüyorum.
Ayrıca Türkiye'nin üyesi olduğu "Avrupa posta ve telekomünikasyon idareleri birliği" telsizlerde "EC" olarak geçer.
Yazının başında da belirttiğim üzere CB telsizler konusunda bilgimin yetersiz olduğu görüşündeyim. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.
Ben kişisel görüşümü belirttim. Lütfen iyi araştırmadan "E" yerine "EU" seçimini tercih etmeyin.
Avrupa bandı "EU" dur. Alışılagelmiş olarak "E" tercihi çoğunlukta olabilir.
Saygılarımla...

merhaba alan 42 telsizini satmayı düşünen var mı acaba ? almak istiyorum. marmaris te taksiciyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,002
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

SON KONULAR

Geri