Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun
BamBina' Alıntı:
İkinci paketi bitirmiyorum ama, bir paket de yetmiyor. Malesef...
Yani demek istediğim vergidir şudur budur bir sonuç getirmezdi. Kendimi örnek alıyorum, hiç bir şey yapmadan 10 günde 100 TL cebimde kalabilir ama, kalmıyor.
Emine, benim de söylediğim 1-2 örnekti zaten. Alanım olmadığı için derin yorum yapmak istemiyorum ama bana daha iyi cevaplar bulunabilir gibi geliyor. Hatta bak arttırayım;
_ Sigaranın zararları konusunda aileler ve öğrencilere eğitimler versek (tabi, o saçma/ciddi, "sigara içmeyin haaa" tarzı bir sunum değil de, daha gençlere yönelik bir anlatım yapılabilir.)
_Ailelerin bunun doğru olmadığı konusunda eğitimlerini tamamlasak
_Sigara içilen yerlere değil de, ilkokul çocuklarına, liseli gençlere "tek dal" satanlara "dükkan kapama" cezası versek?
_"Tek dal" zaten çok pahalı olsa
_Sigaranın psikolojik ihtiyaç yönünü iyi incelesek de, uzmanlar bununla ilgili alternatifler üretse, insanlara bunu sunsak.
Alternatifleri varken ve ulaşılabilir durumdayken, çocuk yaşta başlamamışken, aileden görmemişken, çok pahalıyken, herkes birbirinin hakkına saygı göstermesi gerektiğini biliyor ve dikkat ediyorken vs. kim sigara içer ki zaten?
(Bak, bana bu sorunu da çözdürttün Emine, ya. Offf ;D Bunu da çözecek kadar maaş vermiyorlar bana. Bunun için maaş alanlar çözseydi şunu ya ;D Bak istemiyorum diyorum, yine bana ülke sorunlarını çözdürüyorsunuz ;D ;D ;D ;D )