BamBina
Zirve
<div class="bbWrapper">Sigaranın yasak olmadığı bir yer kalmadı sanırım. Açık havada içilir derseniz, o da yasak gibi geliyor. <br />
Dışarda sigara yaktığınızda, sanki herkes size bakıyormuş gibi bir hava esiyor şu 19 Temmuz kanunundan sonra.<br />
<br />
Evet, itiraf ediyorum, ben de içenlerdenim.<br />
<br />
Hiç olmazsa evdeki kanunları hala kendimiz koyabiliyoruz. Bunu da, sigara konusunda, iyi bir şeymiş gibi yazdığımın farkındayım.<br />
<br />
Elimle yüzümü kapatıp, bir an için utanıyorum!..<br />
<br />
Kendimi evde hala zehirleyebildiğim için seviniyorum. Ne acaip bir şey yahu...<br />
<br />
Herşeyin suçlusu kahve ve şu laptop. (İlla bir bahane buluyoruz ya sigaraya...)<br />
<br />
Kahveyi çok severim, sigarasız kahve de olmuyor... İkisi bir arada anca o doyumsuz keyfi veriyor. <br />
Sanırım... Çünkü uzun zamandır sigarasız kahve içmedim.<br />
<br />
Ve sanmayın ki bununla gurur duyuyorum. <br />
Bırakmak kolaymış, sigarayı sevdiğin sadece bahaneymiş, keyif alman da yalanmış...<br />
<br />
Ah, bahanelerle dolu yalanlar içinde yaşıyorum.<br />
<br />
Ve suçum bu olsun.<br />
<br />
Bir de şu laptop yok mu, şu laptop!.. <br />
Oturduğum gibi sigarayı yakarım. Sanki o olmadan bir şey yazamam, okuyamam. Bir de laptop başında çalışırken, illaki kahve içerim. Sigara için bir neden daha işte... Bir derken, üç, beş öyle katlanarak çoğalıyor sigaralar.<br />
<br />
Sigara içenler de artık ikinci sınıf insanı olarak bakılıyor. Doğru mu, doğru...<br />
<br />
Ama mesela, alkol kullanmadığım için ikinci sınıfa giriyormuşum gibi bir durum var. <br />
Her zaman olmazsa da, genelde kullanmıyorum dediğim zaman, karşımdaki insanda bir acıma duygusu doğuyor. Nedenini hala anlamış değilim... O şaşkın bakışlarıyla sanki ''Olsun,düzelir herşey, hayat güzel'' diyor. Oysa ben alkolün eksikliğini hiç hissetmedim. <br />
Ama içmeyenler ''cooll'' değil galiba. Bu daha çok gençlik için geçerli...<br />
<br />
Şimdi bir terslik var. Sigara içenler ikinci sınıf ve alkol kullanmayanlar ikinci sınıf... Gibi yani...<br />
<br />
Durumum kötü!..<br />
Nerden baksam ikinci sınıfa düşüyorum.<br />
<br />
Vay halime, demem lazım galiba...<br />
<br />
Her ne ise... Bunları tabiki takmıyorum.<br />
<br />
''Alın, dumansız hava sizin olsun.'' dediğime de bakmayın. Aslında şu kanun yüzünden saklı gizli seviniyorum.<br />
<br />
Belki ben de bırakırım sigarayı yahut hiç olmazsa daha az içerim.<br />
<br />
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun, diyelim bari.</div>