Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,709
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

Esra sana bu konuda katılıyorum.

Bu sadece ''izmaritleri nereye atacağız'' değil... Normal çöpleri bile, niye cebimde taşıyayım ? İtalya'da dalga geçmiştik arkadaşlarla, her beş metrede bir çöp vardı, ana caddelerde, meydanlarda ise her iki metrede bir çöp kutusu vardı... Bu gelişmiş tüm ülkelerde böyledir. İstiklal gibi bir caddede çöp kutularının olmayışı, büyük eksiklik bence.

Belediye şu bu, sokakların temizliği için çalışıyorsa, ben bir vatandaş olarak yanımda çöp poşeti taşımakla görevli olmamalıyım. Çöpleri yere değil, belediyenin ayarlayacağı çöp kutularına atmakla görevli olmalıyım.

Etiketler

Sanırım yakın bir gelecekte sıgaranın yan etkilerinden rahatsız olan kişiler sağlık sıgortasından yararlanamayacaklar. Bunun için yıllardır üzerinde zararlarını yazıyorlar..

yucesan' Alıntı:
Sanırım yakın bir gelecekte sıgaranın yan etkilerinden rahatsız olan kişiler sağlık sıgortasından yararlanamayacaklar. Bunun için yıllardır üzerinde zararlarını yazıyorlar..
Tam emindeğilim fakat usa dahil bir çok ülkede sıgara içenlere sıgardan zarar gördükleri rahatsızlık için sigortalı dahi olsa sağlık yardımı yapılmıyor

Dumansız hava sahası olayı cok iyi oldu, olamasınada, insanlara ne kadar cok yasak dersen o kadarda cazip geliyor hatta şimdi cogu tiryakinin sigara kelimesiyle birer sigara yakması da an meselesidir, hatta yaktılar bile. Şunu itiraf edeyim mazimde günde üç paket sigara içen biriydim o yılarda burda sigara içmek yasak denen her yerde sigara içmeye calışırdım aracında sigara icirmiyen arkaşımın aracına binmezdim sigarayı bırakalı 6yıl bitmek üzere 7. yıla girecem nerdeyse cok şükür bıraktım mereti şimdi ise sigaradan nefret ediyorum içildigi ortamlara giremiyorum bile düşünün bir sabah güzel bir mekanda sabah kahvaltısı yaptınız içerinin hafası tertemiz sigara kokusu yok ne güzel içen anlamaz tabiki bu hava farkını eskiden bende farketmezdim floryada sabahları bogca aldıgım bir mekan var cokta güzel ya şurda oturup bir güzel kahvaltı yapsam diyordum tabiki mekanda oturmuş ve kahvaltıdan sonra cayıyla sigarasını içenler yüzünden ben orda oturup bir sabah kahvaltı yapamadım dün mekandaydım icerinin havası mis gibi güzel bir sabah kahvaltısı ve ardından keyif cayımı içtim keyifle sizlerde bırakın sigarayı bakın hayat cok daha lezzetli olacak saygılar .

az evvel bir video izledim. tüm zararlarını bile bile hala içiyorum.
ama bu video bir tuhaf etkiledi.
ilk defa hayatımda "bıraksam mı" oldum..
google da " oral cancer " yazıp aratın görsellerde. sebebini anlayacaksınız.
:eek:

jeep' Alıntı:
Bu konuyu her okuduğumda canım sigara çekiyor nedense.. :D

Benimde çekti
Yav bı rahat sigara içirtmiyorlar zate işyerinde bille (kocaa işyeri) patron bahaneyle sigarayı yasakladı

ayhanbursa' Alıntı:
Tam emindeğilim fakat usa dahil bir çok ülkede sıgara içenlere sıgardan zarar gördükleri rahatsızlık için sigortalı dahi olsa sağlık yardımı yapılmıyor

Adamlar haklılar. Senelerce sigara içip tüm organlarını oksijensizlikten çürüt, sonra benim ödediğim vergilerle hastane hastane dolaşıp tedavi ol :smiley: Türkiye'de dahi sigara içenleri muayene etmeyen doktorlar var.

eftaLYa' Alıntı:
az evvel bir video izledim. tüm zararlarını bile bile hala içiyorum.
ama bu video bir tuhaf etkiledi.
ilk defa hayatımda "bıraksam mı" oldum..
google da " oral cancer " yazıp aratın görsellerde. sebebini anlayacaksınız.
:eek:

Ben o videoları izleyemiyorum. Kaçtığımdan falan değil... Zararlarını en kötü şekilde kendimde görebiliyorum. Dokuz yıldır içiyorum ama, üç yıl önceki ben ve şu anki ben çok farklı. Günde iki paket içerek fark yarattım.

Esra, ekip olarak sigara bırakmayı organize edelim. :D

eftaLYa' Alıntı:
Sigara sağlığa zaralıdır...

Ama yasanın bugün ki durumu kişisel haklara saldırı.

Ama siz gidip de Bar'da yasak, restoranda yasak cafe de yasak derseniz bu benim hakkıma tecavüzdür.

Ben nasıl evinde sigara içilmeyen arkadaşlarımın evinde içmiyorsam sigaramı, sigaradan rahatsız olanda içilen yere girmesin o zaman.

Bir akşam istiklal cd sine çıkın.
İşletmelerin ne kadar boş sokakların ne kadar kalabalı olduğunu görün.

Öncelikle belirtmek istermi ki, ben sigara dumanından rahatsız olan bir insan değilim, ve tarafsız olarak yazıyorum. Devlet toplumdaki bireylerin sağlık haklarını korumakla görevlidir.
Kimse size sigara içemezsiniz demiyor, sigara içmek kanunen yasaktır demiyor. Yasanın amacı sizin kendinizi zehirlemeniz sırasında başka insanların da zehirlenmesini önlemek.
Yoksa kendinizi zehirlemeniz yasak değil. Bar, restoran vs. sigara içmeyen insanın orada oturma hakkı yok mu ? Rahatsız oluyorsan girme gibi bir düşünce olabilir mi ? Nitekim bu ülkede sigara içen nüfus içmeyenden daha az..?? Bir restoranta gelen ailenin 2 yaşındaki bebeği o zehirli dumanı solumak zorunda mı ? Asıl insan haklarına tecavüz burada. Ne yapacak aile, aman sigara içilir çocuğumuzu şuraya buraya bırakalım diye mi düşünecek ?? Kusura bakmayın ama bir maddeye bağımlı olanlar, olmayanları düşünecek. Sigara içmeyen insanın da en az sizin kadar o mekanda bulunma hakkı ve özgürlüğü var. Yasa ile değişense, sigara içenlerin alenen başkasını zehirlemesini önlemek.. İstiklal Caddesi yaz olduğu için boştur..
Elbet insanlar bu kurala uyacaklar, kimsenin kepenk kapatması söz konusu olamaz.. Çünkü Avrupada yıllardır var bu uygulama. Maalesef insanlar kar kışda dışarı çıkıp sigaralarını
içiyorlar. Sadece müşteriler olarak bakmayın duruma, mekanın çalışanları 7/24 orada bulunan insanlar ne olsun ?? Tüberküloz veya kanserden ölsünler mi ?? Onlar da orada
çalışmasınlar mı diyelim ?
Çok geç kalınmış ve yerinde bir yasa, belki de hükümetin yaptığı tek doğru iş şu zamana kadar.
Yaşasın dumansız hava sahası, yaşasın burnumun içine kadar sinen, 2 3 yıkamada saçımdan zor çıkan sigara dumanı olmaksızın barda içkimi yudumlayabilme özgürlüğü, yaşasın nefes alabilme özgürlüğü.. :smiley:

BamBina' Alıntı:
Dediğin gibi olsaydı, bir çok ülkede eğlence hayatı çoktan bitmiş olurdu. :smiley:

Fransa, İrlanda, Belçika, İngiltere, İtalya... Hele California'nın durumunu düşünsene, en ağır yasak onlarda var; Sadece evlerde içebiliyorlar. Yani açık hava mava olayı yok... Ama California'da gece hayatı, caffeler şunlar bunlar eminim yine aynı şekilde çalışıyordur.

Bunun sebebi çok basit. Batı, sigaradan kazandığı tatlı paranın on mislini uzun vadede sağlık sektörüne yatırdığını ve zarar ettiğini anlayınca (hergün bir yenisi daha tesbit edilen sigaranın zararlarıyla doğru orantılı tabi) sigara piyasasını artık daraltmaya uğraşıyor. Çünkü hizmet bedeli kat kat geçti sigara karını..

Eğlence hayatının bitmesi gibi birşey de söz konusu olamaz. Yasaktan sonra toplanıp bara giden çok insan biliyorum sırf sigara dumanı yok artık diye.. :smiley:

Ülkemizde nüfusun önemli bir bölümü sigara içicisi, üstelik bu durum yaş ortalaması düşerek içen sayısı artarak ters orantılı bir şekilde devam ediyor. Beklentim bu yasa sayesinde içen insanların değil ama yeni başlayacak olan çocuk yaştaki bireylerin sigaradan uzaklaşması yönünde oluyor. Bu nedenle de ''Dumansız Hava Sahası'' uygulamasını yürekten destekliyorum. Önemli olan sağlıklı yaşam biçimini tüm vatandaşlarımızın benimsemesi, en azından yeni yetişen gençlerimizin hem sağlıklarını korumaları hemde sigara sonrasında uyuşturucuya karşı da kendilerini koruyabilecekleri bir ülkede yaşamalarıdır.

yol' Alıntı:
Ayrıca sigaraya erişmek de bu kadar kolay olmamalı, özellikle çocuk ve gençler için. Bunun için en ucuz sigaranın fiyatı 10-15 Liradan başlamalı. Sigara memleket için çok ciddi bir sorun, dünyanın 7. büyük içicisiyiz. Sağlıklı bir nesil istiyorsak önlem alınmalı...

Avrupada bu uygulama çoğu yerde var.. Sigara satışı büfe veya marketlerde yasak.. Şehrin çok alakasız yerlerinde sigara otomatları var.. ve otomatlarda en fazla 3 4 paket sigara oluyor.. Fiyatlar da 3 4 eurodan başlıyordu hatırladığım kadarıyla.. İnsanlar sigara almaya oralara gitmiyor, gitseler de 3 paket sigaranın çoktan bitmiş olma ihtimali var..
İnsanların zaman içinde "vakit&yakıt sarfiyatı bir de 4 euro sigara paketinin parası eklenince, yahu bu ne ki hayatımda bu kadar önemli bir amaçmış gibi peşinden koşturuyorum gün içinde" şeklinde düşündüğünü ve sigarayı bıraktığını anlatmıştı bir Polizei abi..

eftaLYa' Alıntı:
Yasanın en güzel kısmı (en azından bana göre) bu zaten.
Ama sorun şu.. izmaritleri ne yapacağız. cebimize atıp eve mi getireceğiz?
Çıkın istiklale. girişte yakın sigarayı. ilk kül tablası yada çöp nerede arayın bakalım. yada başka herhangi sokakta.
İnsanların kalabalık olduğu alanlara içine bomba koyarlar diye çöp kutuları koymuyorlarmış. açıklama bu şekilde.
iyi de hani eskiden alışveriş merkezlerinde heryerde olan büyük tepsi gibi kapalı kısmı olmayan ayaklı kül tablaları vardı. öyle birşey konsa .. nasılsa dakika başı temizlik görevlileri dolaşıyor.
onlarda boşaltır küllükleri.
çok mu zor?

Bence çözüm üretmekten çok görmek istediğiniz gibi görüyorsunuz. Japon turistlerin 2 temel seyahat aksesuarları vardır. Birincisi hepimizin bildiği gibi fotoğraf makinası. İkincisi de taşınabilir cep küllüğü. Çocukken Topkapı Sarayını gezmeye götürüldüğümde görmüştük, civarda yerlerde sigara izmaritleri gırla olmasına rağmen, adamlar ceplerinden çıkardıkları küllüklere dokuyorlardı küllerini. Başka bir ülkeye kendi vatandaşının gösterdiğinden daha çok saygı gösteren bir insanın kendi ülkesi ne kadar muhteşemdir acaba diye düşünmüştüm.. Japonya'ya giden arkadaşlarımdan da aksi bir duyum almadım.. Çözüm istedikten sonra üretmek çok kolay.. :smiley:
9 liraymış internette. Ben hepinize alıp hediye edeceğim. :smiley:

Tüm kötülüklerini biliyoruz ama yinede içiyoruz.

~10 sene evvel çalıştığım işletme sigara karşıtı çalışmalar yapmaya karar verdi,
zaman zaman sigarayı bırakma teşebbüsünde bulunduğumdan olsa gerek görev de bana tevdi edildi,
sigaranın kötü etkilerinin anlatıldığı bir seminerde babasını sigara yüzünden kaybeden bir arkadaşım ''insan başına gelmeden anlamıyor'' diye bir kelam etti, o gün bugün hiç aklımdan çıkmaz, çünkü ben de anlamadım, insanlara sigaranın kötülüklerini anlatıyor ama sonrasında onlardan gizli gizli sigara içiyordum,

taki doktor 2006 kasımında babam için ''akciğerinde tümör oluşmuş, tedaviye başlamazsak ömrü max. 3 ay'' diyene kadar, kaldıki babam da doktor bu lafı ettiği tarihten 10 yıl önce sigarayı bırakmıştı.

Bu süreyi babamla birlikte bire bir yaşadım, artık sigara içmiyorum, içemiyorum, daha doğrusu korkudan içemiyorum,

bugün sigara içenler, yarın doktor kendilerine akciğerinizde tümör oluşmuş, bunun sebebi de sigaradır ve max 3 aylık ömrünüz kaldı dediğinde o 3 ayı 13 aya çıkarabilmek (nihai sonu sadece 10 ay ötelemek) için nasıl bir tedavi yöntemine katlanmak zorunda olacaklarını bilseler eminim bırakın sigara içmeyi onu görmek bile istemez içtikleri günlere lanet ederlerdi, (o gün geldiğinde amaaaan canım ne olacak, atın ölümü arpadan olmuş diyebileceklere herşeye rağmen sözüm yok, buyrun için, ama en azından bir defa doktorun bu sözleri size söylediğini düşünün!)

sigara içenin etrafındakilere ve cebine verdiği/vereceği zararları dile getirmiyorum çünkü kendi hayatını önemsemeyen birisi bunları ne kadar önemseyebilirki!
sigara içen arkadaşlarım;
kendinizi öldürüyorsunuz!
ailenizi öldürüyorsunuz!
ve çocuklarınız sizden öğreniyor!

Son bir önerim de katıldığım bir seminerden;
Sigarayı bırakmak için onun kötü etkilerini biliyor olmamız onu bırakmamız için yeterli olmuyorsa birde onu neden içtiğinizi düşünün ve o nedenleri yok etmeye çalışın,
Keyif alıyorum, benim en iyi arkadaşım, bağımlıyım, çok stresliyim iyi geliyor, kilo almamı engelliyor, vs......göreceksinizki hepsi boş nedenler,

Başınıza gelmeden anlamanız dileğiyle dumansız günler dilerim,

http://www.metacafe.com/watch/398563/quit_smoking/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR