Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,538
Ynt: Alkol ve OFFROAD

Tempus' Alıntı:
avcılık ve ben avcıyım diyenlerinde aslında ciddi ciddi tartışılma zamanı geldide geçiyor
kürşad bu zamanda avlanmak en büyük günahlardan biri av uhud savaşında asker açlıktan kırılmasın diye belirli şartlar içerisinde yapılmak kaydıyla helal kılınmış şimdi kim kıtlıkta arkadaş ben bu sitede birini uyarmıştım av da bir spordur diye cevap yazmış neyse sonra düzeltti ben hatayın anavatana ilhakında fetva vermiş mulla ahmedin torunuyum bana göre bu zamanda av katliamdır insanların canına malına zarar vermediği müddetçe av haramdır bu da benim fetvam her ne kadar makamı değilsemde birde fatih sultan mehmet hanın vakfiyesinde yazılıdır öyle bir tartışma açılırsa yayınlarız bende fotokopisi var

Etiketler

zapatista' Alıntı:
yazdıklarımdan silebildiğimi sildim
artık bu konuda konuşmuyorum
sen sildin ama benim alııntıdaki duruyor boş ver kafanıda yorma sonuçta bana yazmışsın bende öyle herşeye alınmam bilakis tenkit edilmekte iyidir insan kendisine çeki düzen verir öğrenmenin yaşı yoktur bende öğrenmeye meraklıyım

küçük ağa' Alıntı:
kürşad bu zamanda avlanmak en büyük günahlardan biri av uhud savaşında asker açlıktan kırılmasın diye belirli şartlar içerisinde yapılmak kaydıyla helal kılınmış şimdi kim kıtlıkta arkadaş ben bu sitede birini uyarmıştım av da bir spordur diye cevap yazmış neyse sonra düzeltti ben hatayın anavatana ilhakında fetva vermiş mulla ahmedin torunuyum bana göre bu zamanda av katliamdır insanların canına malına zarar vermediği müddetçe av haramdır bu da benim fetvam her ne kadar makamı değilsemde birde fatih sultan mehmet hanın vakfiyesinde yazılıdır öyle bir tartışma açılırsa yayınlarız bende fotokopisi var

Bende benzer düşünüyorum bu konudada bir başlık açar konuşuruz bu başlıkda fakrlı konu konuşmayalım en iyisi. Ama ister dini açıdan ister insani açıcan, ister doğa severlik açısından avın bir spor olduğunbu yada mantığını bana kimse anlatamaz bu devirde. Anlatmak isteyenleri dinlerim bir başlık açıp. Benim 7 sülalemde avcılıkdan gelmedir bu arada okuma yazma bilmezken silah sıktık bizde. Atıcılık sporu başka şey avcılık başka. Çok bile konuştum başka başlıkda konuşuruz :smiley:

haklısın kürşat başlık açılsın bakarız ilyasa gidince sor sedat amcanın silahlarını gördünmü alacağın cevabı benimle paylaşırsan sevinirim

sen sildin ama benim alııntıdaki duruyor boş ver kafanıda yorma sonuçta bana yazmışsın bende öyle herşeye alınmam bilakis tenkit edilmekte iyidir insan kendisine çeki düzen verir öğrenmenin yaşı yoktur bende öğrenmeye meraklıyım

o tarafa yolum düşerse oturur daha iyi konuşuruz,
bir kaç kez gittim. belki de dehe fazla.. iskenderun'a.. amerikan askerleri geldiğinde 2002 miydi 3 mü?
av konusunda kesinlikle size katılıyorum. hatta daha da öteye gidebilirim, bence insan öldürmekten farksız, ama ne yaparsınız işte..

zapatista' Alıntı:

o tarafa yolum düşerse oturur daha iyi konuşuruz,
bir kaç kez gittim. belki de dehe fazla.. iskenderun'a.. amerikan askerleri geldiğinde 2002 miydi 3 mü?
av konusunda kesinlikle size katılıyorum. hatta daha da öteye gidebilirim, bence insan öldürmekten farksız, ama ne yaparsınız işte..
buyrun gelin yolunuz düşerse şeref duyarım sedat bakır diye sorun çok çabuk bulursunuz

Başlığı açıldığı günden beridir takip ediyorum, ha şimdi yazarım, sonra yazarım derken 7 sayfa olmuş. Bu forumu izleyen pek çok genç arkadaşımıza rol modeli oluyoruz, bazı etkinliklere eşlerimiz ve çocuklarımızla katılıyoruz. İçmesini konuşmasını bilenle yapılacak bir etkinliktir off-road. Bu işin bir etiği var, bunu kabul etmeyen'in gezenbilir'de işi nedir? Öncelikle elinde bira şişesi direksiyon başında araç kullanan adamla, oturmasını kalkmasını bilmeyen iki kadeh içince sapıtan adamla işim olmaz.
Ama kamp yerinde dostlarla yenilen yemeğin üzerine ateş başında içilen sıcak bir şarabın güzelliğini, hayatta pek çok şeye değişmem. İçip de içimiyormuş gibi mi yapacağız Biz burada güzellikleri paylaşıyorsak neden saklıyoruz anlamadım.

İçkiyi engellemek için bölük komutanı bölüğün kapısına bir levha asmış."İçki öldürür!" Temel yanına eklemiş ''asker ölümden korkmaz'' ;)

sonsokak34' Alıntı:
İçkiyi engellemek için bölük komutanı bölüğün kapısına bir levha asmış."İçki öldürür!" Temel yanına eklemiş ''asker ölümden korkmaz'' ;)

Bu iyiydi :D :D :D

Aynı bu başlıktaki gibi, ikisinin bir araya gelmesi çok yalnış.
Yoksa teker teker ele alınırsa,
kendi adıma konuşuyorum ikiside benim hayatımın vazgeçilmezlerinden :D

burdaki tek olmaması gerekenler !!!
içip direksiyon başına geçmek...
içip terbiye ve adabını kaybetmek...
gençlere çocuklara kötü örnek olmak...
yoksa içki içmenin hesabı allah'la kul arasında...
kimene....
ama
direksiyona geçersen cezayı polis keser
terbiye ve adap bozulursa cezayı çevrendeki dostların keser
her insanın özgürlüğü diğerinin ki başladığında biter....

Galiba biraz dalgalanıp durulmak gerkiyor.Eskizden sonra iztenen formu oturtuyoruz.içen ve içmeyen meselesi olmadığı anlaşıldı ve hal ortada.mesele offroad ve alkolu aynı potada eritmemektir.yoksa öküz altında buzağı aramamak gerek.herkese selamlar ve alkolsuz offroad lar.(hiddetlendiğim yazıda buhar olmuş.o da iyi bir sakinlik oluşturmuş.teşekürler.)

TERRANO 1.' Alıntı:
burdaki tek olmaması gerekenler !!!
içip direksiyon başına geçmek...
içip terbiye ve adabını kaybetmek...
gençlere çocuklara kötü örnek olmak...
yoksa içki içmenin hesabı allah'la kul arasında...
kimene....
ama
direksiyona geçersen cezayı polis keser
terbiye ve adap bozulursa cezayı çevrendeki dostların keser
her insanın özgürlüğü diğerinin ki başladığında biter....
Bu kadar güzel anlatılırdı,teşşekürler

Arkadşlar biraz siteden koptum maşallah 8. sayfayı görmüşüz,
hepinize katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum, bir ara ortalık alevlenmiş ,fakat şükür'ki sagduyu galip gelerek ortalık yatışmış :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR