ALKOVEN Başka Araca Geçermi...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TUNCO Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,272

Etiketler
Ynt: ALKOVEN Başka Araca Geçermi...

Evet, tek başına, sökülmüş bir alkoven elinize geçerse, satın alıp başka bir araca bindirebilirsiniz, amaaaaaaaaaa, takılacak araç ruhsatında "özel amaçlı taşıt alkovenli motokaravan" olarak görünüyorsa....Yani kaza geçirmiş, alkoveni parçalanmış yok olmuş veya yanmış bir karavan satın alırsanız, sonrada çıkma bir alkoven bulabilirseniz, hasarlı alkovenle değiştirebilirsiniz...
Bu uyanıklığı düşünmek, ne ilk nede, son, herkes zaman zaman bu noktaya takılır...ama nafile...

atiladi' Alıntı:
Evet, tek başına, sökülmüş bir alkoven elinize geçerse, satın alıp başka bir araca bindirebilirsiniz, amaaaaaaaaaa, takılacak araç ruhsatında "özel amaçlı taşıt alkovenli motokaravan" olarak görünüyorsa....Yani kaza geçirmiş, alkoveni parçalanmış yok olmuş veya yanmış bir karavan satın alırsanız, sonrada çıkma bir alkoven bulabilirseniz, hasarlı alkovenle değiştirebilirsiniz...
Bu uyanıklığı düşünmek, ne ilk nede, son, herkes zaman zaman bu noktaya takılır...ama nafile...

Ben öyle bir noktaya takılmadım...Alkoveni çok güzel ve temiz ama araç ve motoru çok iyi olmayan bir araç buldum acaba o güzel alkoveni 5 yaş üstü alacağım başka bir araca TEKNİK olarak taktıra bilirmiyim...

Tabiki takılabilir,
ama akoveni iyi, motoru kötü, aracın alkoveni ancak,
alkoveni kötü motoru iyi araca takılabilir...

Eğer bu iş, mümkün olasydı, 78-79 model indigo alkovenli ford'ların hepsinin alkovenleri, 90-92 model hymer'lerin alkovenleri, yeni model şasilerin üstünde olurdu....Böyle bir şey mümkün olsaydı eksi alkovenli ford'lar ne para ederdi be....

Ben indigo yu Navara ya takmayı düşünmüştüm... Sonuçda Proje çizilemiyor takılamıyor yani oğru anladım demi... Her hangi bir Karavan firması mühendisi yapamıyor bunu ... Ama hala sebebini anlamadım... Yani sonuç da ben Bir kamyon alsam ona gidip istediğim çıkma kasayı takdıra biliyorum tek problem proje oluyor... Karavan olunca ayni şey olmuyor çok ilginç...

TUNCO' Alıntı:
Ben indigo yu Navara ya takmayı düşünmüştüm... Sonuçda Proje çizilemiyor takılamıyor yani oğru anladım demi... Her hangi bir Karavan firması mühendisi yapamıyor bunu ... Ama hala sebebini anlamadım... Yani sonuç da ben Bir kamyon alsam ona gidip istediğim çıkma kasayı takdıra biliyorum tek problem proje oluyor... Karavan olunca ayni şey olmuyor çok ilginç...

Atila bey'in bahsettiği sorun yasal olmaktan ziyade uygulamayla ilgili bir sorun sanırım. Yasada buna engel bir durum olduğuna ihtimal vermiyorum. Varsa Atila bey ilgili maddesiyle beraber bildirecektir.

Bu açıklamalar ışığında aracın motorunu sıfırlamak ve şanzıman ve diferensiyele uygun çıkma motorla değiştirmek daha kolay bence. Ben J9 için 7.000 tl sıfır sayılabilecek isuzu motor bulmuştum. Araştırmanızı öneririm.

Önceden satın alımış, Alkovenli kasayı, yeni bir araca bindirmeye sadece karavan imal eden firmalar yetkili, eğer faliyet belgelerinde karavan imal etmek varsa karoser firmalarıda yapabilir, çünkü yeni yaptım diye fatura kesmesi gerekiyor, (tabiki indi bindiyi kendiniz bahçede yapsanız bile, faturayı kesen firmanın imza hakkı bu indi bindinin acı bir faturasıda çıkıyor)...Benim yasal olarak mümkün deyil dediğim, siz bu dönüşümü bahçenizde yaparsanız, yeni araca sadece proje çizdirerek işletemezsiniz, uygulamayı yapan firmanın sanayi bakanlığından, açık şasili araçlar üzerine özel amaçlı karoser yapma yetki belgesi gerekiyor......

Merhabalar,
Atilla beyin fikrine katılıyorum, aklıma gelen bir soru var.
Piyasada çok sayıda şaseli kamyona açık, kapalı kasa veya damper gibi benzeri şeyleri yapan firmalar var bu firmalar araştırılıp karavanla alakalarının olup olmadığı tespit edilebilir veya iş yeri açısından çok fazla bir maddi masraf gerkmiyorsa işini düzgün yapan birine teklif edilebilir ve lisansında değişilik yapılabilir diye düşünüyorum.
Bu konuda Atilla beyin tecrübesinden faydalanabiliriz, sizler ne dersiniz.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

cuneytulu' Alıntı:
Bu açıklamalar ışığında aracın motorunu sıfırlamak ve şanzıman ve diferensiyele uygun çıkma motorla değiştirmek daha kolay bence. Ben J9 için 7.000 tl sıfır sayılabilecek isuzu motor bulmuştum. Araştırmanızı öneririm.

Keisnlikle katılıyorum. İyi bir motor bulup takmak daha mantıklı gibi geliyor sonuçta alkovanın yapısıylada oynamamış olursunuz.

Saygılar

sanıyorum arkadaşın merak ettiği (buarada benimde merak ettiğim) yurtdışından bir karavan getirip üstünü burda başka bir araca chance edebilirmiyiz? ::smiley:

asilturk' Alıntı:
sanıyorum arkadaşın merak ettiği (buarada benimde merak ettiğim) yurtdışından bir karavan getirip üstünü burda başka bir araca chance edebilirmiyiz? ::smiley:

NE KADAR BİLİRSEN BİL,ANLATABİLDİKLERİN, KARŞINDAKİNİN ANLAYABİLECEĞİ KADARDIR.

Ynt: Alkoven Başka Araca Geçermi...

TA2RX' Alıntı:
NE KADAR BİLİRSEN BİL,ANLATABİLDİKLERİN, KARŞINDAKİNİN ANLAYABİLECEĞİ KADARDIR.

ne demek istediğinizi anlayamadım? bu adaletsiz vergilerin olduğu (%130 gibi) bir ülkede sizce çok mu garip bişey?

başka bir araçtan sökülen alkoven kasa başka bir araca takılamaz çünkü diğer araçtan onu tek parça olarak sökmek pek mümkün değildir.alkoven kasa araca uygulanırken o aracın ölçülerinde ve aracın taban kısmından başlanarak tüm duvarlar tavan dahil tek tek inşa edilir yani lop diye üzerine konulmaz.aracın tamamiyle bir parçası olur belki tek tek sökülerek olabilir ama oda anası danasını geçer vede çoğu parçayı değiştirmek gerekir.bişeyi bozarak yapmak yenisini yapmaktan daha zordur.

TUNCO' Alıntı:
Arkadaşlar ;
Bir motokaravana ait alkoven sökülerek başka bir araca takılabilir mi ?

Ben takılmışını bizzat gördüm. Bilmeden alıcı bile oldum...
Sanırım yakın tarihlerde değil, geçmiş yıllarda yapılmıştı. Karavan olarak ruhsata işli idi. Yabancı bir marka karavan orijinal aracını üzerinden sökülüp (aracın karoseri ile birlikte) yeni araca montajlanmıştı. Ancak aracın kendisi daha önce de karavan mıydı, bu işlemle birlikte mi karavan oldu bilemedim. Bu karavan, satıcısının da eline bir şekilde satış amaçlı geçtiğinden bu konuyu o da bilmiyordu. Durumu anladıktan hemen sonra, Trafikte aracın sorunu olmadığını söyledilerse de yapılan işlemin teknik tarafına güvenemediğimden, bu araca talip olmaktan vaz geçmiştim...
Ama sonuçta belli ki, bir şekilde yapan yapmış...
Alpaslan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
emrekolsz

Çevrimiçi üyeler