Almanya başlangıçlı avrupa gezisi için Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UmutDurmus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,743
U

UmutDurmus

Ziyaretçi
Arkadaşlar Selamlar, foruma yeni üye oldum inanın heyecandan çok fazla gezme fırsatım olmadı ama bundan sonra her konuyu inceliyeceğim.

Haziran ayı boyunca eşim ve 2 yaşındaki oğlumla Almanya'ya gideceğim ablamın yanına, İlk avrupaya çıkışım olduğu için tecrubeli arkadaşlardan bilği edinmek istiyorum. Yaklaşık 1 ay orada kalıcam. Berlini görmek istediğim için biletimizi berline aldık ve öğleden sonrayı orada geçirdikten sonra Hamburg'a gidicez.
İlk önce Berlinde nerelere gidip görmeli? Bundan sonra avrupada başka ülkelerede gitmek istiyorum Amsterdam-Londra-Paris düşünüyorum, Lütfen elinizden geldiğince bana yazmaya çalışınki bilğileniyim. Bu üç ülkeden başka nerelere gitmeliyim, Bu ülkelerde nerelere gitmeliyim neler yapmalıyım, hangi sırada başlamalıyım, otobüs mü tren mi, yada daha yakın yerler için arabaylamı gitmeliyim (Ablamın aracı var). Her gittiğim ülkede 1 yada 2gün kalmayı düşünüyorum Hostellerin fiyatları uygun diye okudum (10-15euro) ışığınızla beni aydınlatın:smiley: cevap yazmak isteyen herkes ayrı şehirlerdeki tecrubesini paylaşırsa bizde ailecek güzel bir seyehat yapmış olucaz. Şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Almanya başlangıçlı avrupa gezisi için Önerileriniz

Gezi planınız güzel. Hele Berlin'den başlamak en güzeli. Nedense insanlar Berlin'i bir Paris, Roma gibi görmüyor ama bence o şehirler kadar değerli bir kent turistik açıdan.

Berlin ile ilgili blogumda yazdığım gezi notları şöyle başlıyordu.

Türk turistler için Avrupa seyahati denilince akla gelen en turistik şehirler aşağı yukarı belli. Daha önce Avrupa'ya çıkmamış bir Türk'e "Avrupa'da en çok hangi şehri görmek isterseniz" diye sorulsa, muhtemelen şu şehirler sayılacaktır: Paris, Roma, Venedik, Floransa, Prag, Budapeşte, Londra ve Barselona. Belki bir kaç şehir daha. Haksız sayılmazlar. Ancak en az bu şehirler kadar turistik ve görülmeye değer bir başka şehir daha var Avrupa'da; Berlin.

Blogda yalnızca Berlin değil, otomobille yaptığım Avrupa turu, karavanımla yaptığım Yunanistan turuna ilişkin notları, açıklayıcı bilgileri de bulabilirsiniz.

http://avrupaseyahati.blogspot.com/

Almanya'da (Avrupa'da demeliyim) tren pahalıdır. Gezinizi önceden planladığınıza göre Berlin ya da Köln çıkışlı uçaklara da bakın derim. Berlin'den Paris'de 30-30 Euro'ya uçak bulabilirsiniz. Ama tren belki de 100 Euro'yu bulacaktır. bunun için www.easyjet.com/tr ya da germanwings.com adreslerini inceleyin derim. Biletleri şimdiden alırsanız çok ucuza uçak bileti bulacaksınız. Yine Berlin çıkışlı Stockholm ya da Kopenhag biletleri de bulabilirsiniz. Bence Almanya'da Berlin, Hamburg, Kölnn, Düsseldorf'u mutlaka gezin. Amsterdam ve Paris de uygun. Stockholm ve Kopenhag da listeye dahil edildi mi tamamdır. www.booking.com'dan ucuz otel, pansiyon, hostel bulabilirsiniz.

Ablanızın otomobilini kullanmak da ekonomik olabilir. Ben 2012 Kasım ayında Mart 2013 için Antalya-Berlin gidiş, Amsterdam-Antalya dönüş biletini aldım. Berlin'e 8. Amsterdam'a 2. seyahatim olacak. Biletleri önceden almanın faydasını sakın gözardı etmeyin. Başka soru olursa yanıtlayabilirim.

Sitemi ziyaret ederseniz zaten bir çok sorunun yanıtını bulabilirsiniz. http://avrupaseyahati.blogspot.com/

Ynt: Almanya başlangıçlı avrupa gezisi için Önerileriniz

Merhabalar ,

Berlin de hemen ilk anda aklıma gelen yerler ;

- Checkpoint Charlie ve çevresi : 1990 öncesi Doğu-BAtı geçişlerinin yapıldığı sınır kontrol noktası , burada tarihi bir çok fotoğraf , sergi vs. de görebilirsiniz . Sınır kontrol noktası hala duruyor ve 2 askerde hep nöbet tutar . Amaç tamamen turistik , foto cektirirseniz askerler sizden para isteyecek mutlaka :smiley: Ayrıca hediyelik eşya dukkanlarında Berlin Duvarı nın küçük taş parçaları da orda heryerde satılır , bana ilginç gelmişti , güzel bir anı olarak alabilirsiniz .
- Müzeler Adası : Burası da en turistik yerlerdendir . UNESCO tarafından da koruma altında sanırım . Bir çok müzeyi ziyaret edebilirsiniz
- Brandenburg Gate : Burası da görülmezse olmazlardan , çok merkezi yerdir . Bu çevrede yemek , cafe vs. çok seçenekde var
- Reichstag : Nazilerin ve Hitler in eski ana üssü , şu anda da meclis binası , Brandenburg Kapısı na çok yakın yürüyüş mesafesinde
- Berlin Hayvanat Bahçesi : Avrupa nın en büyük hayvanat bahçesidir . Açık alanda kutup ayısından gergedana kadar her türlü hayvanı görürsünüz , kapalı alanda akvaryumlarda çok güzel , çok ilginç , çok çeşitli deniz canlıları var . Çocuğunuz için burası süper olur
- Kreuzberg : Turk mahallesi , butun tabelalar türkçe burda , yaşayanlar tamamen türk , Almanca bilmeden bir Türk burda ömür boyu yaşayabilir , mutlaka görülmeli , eglenceli bir yer :smiley:
- Televizyon Kulesi : Buraya çıkıp , yukarıdada süper şehir manzarası eşliginde bişeyler içebilirsiniz
- Berliner Dom ( Berlin Katedrali ) : Muzeler adasında yada cok yakınındaydı hatırladıgım kadarıyla , muazzam bir yapı
- KaDeWe : en iyi alışveriş merkezi
- Ku damm : alışveriş bölgesi
- Berlin Olimpiyat Stadı : Futbol seviyorsanız mutlaka görün , çok eski bir yapı , Berlin Stadı nda hala Nazilerin o havasını hissedersiniz .

Berlin de en rahat metroyla gezersiniz , metroyla heryere gidebilirsiniz , ayrıca çok da rahattır , cok kalabalık da olmaz tıka basa hiçbir zaman , ayrıca ek olarak yine eşinizle düşünürseniz Berlin de gece hayatı da çok renkli ve hareketlidir

Umarım yardımcı olur , iyi gezmeler şimdiden , iyi günler :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR