Almanya'da Satılık Karavanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tanerer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,828

tanerer

Kamp II
Yer
Almanya
Web
www.facebook.com
Almanya'da karavan kiralama şirketleri yaz sezonu kiralanan araçlarını sezon sonunda hemen satılığa çıkartırlar. Ben de 11 kasım pazar günü kiralama firmalarından birinin açık garajına araçlara bakmaya gittim. Aslında onlarca araç var ama ben sadece bir kaçının fotoğrafını buraya yüklüyorum. Türkiye'ye sokulması sanıyorum yasak bu sebeple çok faydası olur mu emin değilim. Sadece bilgi amaçlı. Yararlı olacaksa başka açık kapı günlerini de fotoğraflar ve buraya koyarım.

Arada tek tük 5-10 yıllık veya daha eski araçlar da var. Sanıyorum onlar sahibinden olan araçlar, getirip buraya bırakmışlar.

Etiketler
Ynt: Almanya'da Satılık Karavanlar

Onlarca karavanı birarada görünce insan heyecanlanıyor :smiley:

20121111_095756.jpg

20121111_095801.jpg

20121111_095808.jpg

20121111_095812.jpg

20121111_095818.jpg

Örnek fiyatlar. Yenilerine göre nerede ise sadece %10-20 arası bir değer kaybı var. Sezon boyunca 20-50 bin arası km. yapmış araçlarda.

20121111_095833.jpg

20121111_095946.jpg

20121111_095959.jpg

20121111_100228.jpg

20121111_100420.jpg

Taner Bey, moralimiz bozulsa :D da, paylaşımınız için sağolun; alamasak bile kültürümüz artar... ;D Paylaşımınızın sürmesini bekliyoruz.

Batılı gelişmiş ülkelerde yaşayanlar, bize göre çok şanslı. Uygun ederli birçok gezenev içinden tercih yapabilme, kesesine göre bulma şansları var. Bizler ise burada, debelen babam debelen!... ;)

Fotoğrafladığınız yer, Dortmund yakınlarında mı? (Yanılmıyorsam, siz, Dortmund'da yaşıyorsunuz. :-\)

Esen kalın. :smiley:
Cavid Sezen

airboat' Alıntı:
Teşekkür ederiz.
Mümkünse iç yerleşim fotoları da gönderilebilir mi?

Fotoğraf mı, şematik mi?
Pazar günleri elemanlar olmaz, kapıları açarlar sadece gezmek isteyenler gezsin diye. Bu sebeple içerden fotoğraf çekemem ama bazılarının kapılarındaki iç tasarım şemalarını çekebilirim.

gezmen' Alıntı:
Taner Bey, moralimiz bozulsa :D da, paylaşımınız için sağolun; alamasak bile kültürümüz artar... ;D Paylaşımınızın sürmesini bekliyoruz.

Batılı gelişmiş ülkelerde yaşayanlar, bize göre çok şanslı. Uygun ederli birçok gezenev içinden tercih yapabilme, kesesine göre bulma şansları var. Bizler ise burada, debelen babam debelen!... ;)

Fotoğrafladığınız yer, Dortmund yakınlarında mı? (Yanılmıyorsam, siz, Dortmund'da yaşıyorsunuz. :-\)

Esen kalın. :smiley:
Cavid Sezen

Evet Cavid Bey ben Dortmund'dayım. Resimleri çektiğim yer Dortmund'a 20 km. mesafede Witten diye başka bir şehirdeki karavan kiralama firması.

Dünyada üretim kaynakları arttıkça, Türkiye'nin alımgücü yükseldikce, keyifli yaşam kültürü geliştikçe ve sizin gibi öncüler oldukça her sektörde olduğu gibi bu konuda da gelişmiş ülkeler seviyesine geleceğiz. Bunu tabi insan gönlünden en hızlı şekilde olsun diye diliyor ama uzun soluklu bir gelişim bu.

Gümrük Birliğinin bir kaç istisnai konusundan birisidir bu, verilen süreler de aslında dolmuştur. AB müzakereleri yeniden ısınmaya başlarsa AB'nin ilk bastıracağı konulardan birisi eski araçların Türkiye'ye girişindeki yasakların kalkmasıdır. Türkiye hala bu rekabete hazır gözükmüyor ama yakın zamanda belki de dilediğiniz aracı buradan alıp geze geze ülkeye dönebileceksiniz :smiley:

Hürmetler
Taner

Bir dönem kıbrısta görev yapan arkadaşlar üç yıl ikamet edince 10 yaşın üzerindeki araçları Türkiye'ye gümrüksüz sokabiliyorlardı. Hatta oradan dönen askerlerin çoğu bunu getirmişti. Böyle bir yol olabilirmi halen devam ediyormu bilmiyorum. Bir başka şekil bu aracı Türkiye'ye soktuktan sonra kaza yaptım gibi gösterip bırakılamaz mı ? (bunuda gene eski almancılar yapardı)

tanerer' Alıntı:
Gümrük Birliğinin bir kaç istisnai konusundan birisidir bu, verilen süreler de aslında dolmuştur. AB müzakereleri yeniden ısınmaya başlarsa AB'nin ilk bastıracağı konulardan birisi eski araçların Türkiye'ye girişindeki yasakların kalkmasıdır. Türkiye hala bu rekabete hazır gözükmüyor ama yakın zamanda belki de dilediğiniz aracı buradan alıp geze geze ülkeye dönebileceksiniz :smiley:

Hürmetler
Taner

Taner bey iyiniyetli temennilerinizin gerçekleşmesi dileğim olsada ÖTV denen giyotinin karavanların tepesinde duracağını
düşünüyorum.

Gümrük Birliği öncesinde ithal maldan alınan gümrük vergisi tek yanlı yerli üreticiyi koruma amaçlıydı ve iktidarlar için tek yönlü
gelir kalemiyken 2003 yılında başlayan uygulama ÖTV ile yerli yada ithal tüm ürünlerden alınan gelir kalemi olmadımı?

Taner Bey merhaba;

Öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Dortmund bana biraz uzak ama Almanya'nın güneyine doğru böyle yerler var mı? Ben Lyon'da oturuyorum. Biliyorsunuz Fransa'da araç fiyarları Almanaya'dan pahalı. Belki oradan alıp getirebilirim. Genelde benim arkadaşlarımın otomobillerini Almanya'dan alıyor. Ülkeye kayıt için cüzzi bir miktar yeterli oluyor. Özellikle 4 bin Euro üzeri araçlar için avantajlı oluyor.

Teşekkürler
özgür

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,009
Kayıtlı Üye Sayımız
166,757
Kaydolan Son Üyemiz
ahmeterismis

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR