Almanya'daki Geleneksel Elefantentreffen 2010 Buluşması

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,719

Sekin

Ana Kamp
Yer
İstanbul/Maltepe
Almanya'daki geleneksel Elefantentreffen 2010 buluşması 19-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. 1956 yılından beri yapılan, bu yıl 54.sü düzenlenen bu organizasyon için, ağır kış şartlarına rağmen Avrupa'nın değişik ülkelerinden gelen motorcular çadırlarını şimdiden buluşma yerinde kurmaya başladılar..
big_elefante_001.jpg

big_elefante_002_01.jpg

big_elefante_004_01.jpg

big_elefante_005_01.jpg

big_elefante_006_01.jpg

big_elefante_007_01.jpg

big_elefante_008_01.jpg

big_elefante_009_01.jpg

big_elefante_010.jpg

big_elefante_012_01.jpg

big_elefante_013_01.jpg

big_elefante_014_01.jpg

big_elefante_015_01.jpg

big_elefante_016_01.jpg

big_elefante_017_01.jpg

big_elefante_018_01.jpg

big_elefante_019_01.jpg

big_elefante_020_01.jpg

big_elefante_022_01.jpg

big_elefante_023_01.jpg

big_elefante_025_01.jpg

big_elefante_027_01.jpg

big_elefante_028_01.jpg

big_elefante_029.jpg

Etiketler

Ynt: Almanya'daki Geleneksel Elefantentreffen 2010 Buluşması

İnsanların barış içinde buluşup kaynaşmaları ne kadar güzel. Bu tür buluşmalar aslında bizde de yapılıyor fakat küçük topluluklar halinde.

Bir de daha basın siyasetten ve terör haberlerinden doğa ve insana yer ayıramıyor. Toplumun çok azının bu çalışmalardan haberi oluyor.

insanların kaynaşması ve tanışması için harika bir organizasyon yapmışlar.

Umarız bizim ülkemizde de bu tip faaliyetler oluşur.

Aslında Türkiye'de binlerce motorcu var ama dayanışma çok az. Pek çok forum siteleri var ve bu sitelerde buluşan motorcular var.

Bu topluluklar haberleşip yılın belli zamanların da mesela yazın Fethiye'de buluşma sağlanabilir. Bu tip çalışmalar hem ülkemizin tanıtılmasında hemde turizmin gelişmesinde büyük rol oynar.

Birde Avrupa motorcuları davet edilse.........Muhteşem olur. Onlar hemen gelirler. Oralarda onların kıçı donuyordur. Bizim ülkemize seve seve gelirler.

Elefantentreffen Türkçe karşılığı "Fillerin buluşması" anlamına geliyor adamlar zaten fil gibi. Türkiye motosiklet camiasının da böyle bir organizeye ihtiyacı var fakat Türkiye kamuoyunun Motosiklet ve motosiklet kullanıcılarına bakış açılarını az çok tahmin ediyorsunuz. Son katıldığım bir motosiklet festivalindeki birkaç olay nedeniyle kendi adıma orda olmaktan ve onlardan biri gibi görülmekten gerçekten çok utanmıştım. Bu camiada gerçekten aklı başında motosikletçi arkadaşlarımızın olduğu gibi, motosiklet kültürü ve terbiyesinden bir nebze bile pay alamamış kişiler de var. Bunları ayıklamak gerçekten zor. Ciddi bir motosiklet kültürü oluşmadan yada davetiye usulü gelecek insanları seçme yoluyla yapılmış bir organize Türkiye şartlarında daha iyi olur diye düşünüyorum. Böylelikle genel halkın bize bakış açısınız biraz olsun düzeltme imkanı da olabilir.

Ben her zaman için motor kültüründe, aklı başında olan ve doğa, insan sevgisine sahip, paylaşma ve yardımlaşma yanlısı temiz, kültürlü kardeşlerimi kastediyorum.

Bunun dışında kalanlar motorcu değil çapulcu takımıdır.

Motorcu için iyi bir tanım oldu zannedersem.

Helal olsun adamlara vallahi.işte olay budur.bencillikten her şeyin altında bır kar aramaktan uzak ta adamlar yaşıyorlar.
hele şu ılk resımdeki BMW ler,bir BMW sever olarak benı mestetttı..resınde olmuş hani.
insan orda olmak istiyor.
;) VALLAHİİ. ;D

Adamlar herşeyin ne zaman yapılabilceğini gördüğünüz gibi belirtiyor..
Fakat bizim insanımız nedense toplu halde bir etkinlik yapmayı beceremiyor veya üşeniyor nedense..

Neden bizde yapılmıyor ?? diyosunuz...
Arkadaşlar, ENDUROCLUB - EMOK - MARMOK.... gibi kulüplerce yaz sezonu içinde yurdumuzun muhtelif bölgelerinde festival organizasyonları yapılıyor
ve binlerce motorcu dostumuz katılıyor yapmayın..
Bu festivaller, katılımın daha fazla olması adına yaz aylarında yapılıyor, bu kadar kar altında eksi bilmemkaç dercede kaç kişi bu işe niyetlenir ??
Takdir edersinizki bu iş ekipman işi, kışlık çadır, ona göre uyku tulumları, termal giyecekler, vücut ısıtıcıları vs vs vs... donanımlar gerekli ve bunlarında bir maliyeti var..

Örneğin, Bir brandacıya 25-30 liraya diktirip motora örtebileceğimiz kıytırık bir örtü, iş motosiklet olunca özel motosiklet örtüsü adu altında fiyatı 40 evro oluveriyo...
Hal böyle iken diğer kamp ve motosiklet ekipmanların varın görün fiyatlarını..

Yaz aylarında yapılan festivallere katılım gayet çok, herkesin izin ve tatil mevsimi olması bunda etken, kulüplerin internet sitelerinden takip edin buyurun gelin..
Saygılar..

Lütfen motorcuları, Hakiki motorcuları, içki uyuşturucu müptelası insanlar olarak kastetmiyelim ben dahil birçok arkadaşım bu yakıştırmaya alınır...
Hepimiz iş güç sahibi aile babası insanlarız, evde, iş yerinde bekleyenimiz olduğu bilip ona göre davranır, ona göre motorumuza bineriz.
Muhakkak ki çürük yumurtalar çıkacaktır sepetten ama onlar eleniyor zamanla...

Uğur kardeşim öyle bir kasdetme olmadı. Lütfen yazılanları sakin bir şekilde tekrar okuyun. Motorcu olarak hangi kardeşlerimizi anlattığımızı yazdık....................

ugur_karakas' Alıntı:
Lütfen motorcuları, Hakiki motorcuları, içki uyuşturucu müptelası insanlar olarak kastetmiyelim ben dahil birçok arkadaşım bu yakıştırmaya alınır...
Hepimiz iş güç sahibi aile babası insanlarız, evde, iş yerinde bekleyenimiz olduğu bilip ona göre davranır, ona göre motorumuza bineriz.
Muhakkak ki çürük yumurtalar çıkacaktır sepetten ama onlar eleniyor zamanla...

Uğur kardeşim bizim de derdimiz bu kendini bilmez çürük yumurtalar zaten. geçen sene dedim kendi kendime bir daha Motosiklet festivallerine gitmeyecem diye.. Ben avrupada da bulundum ama bizim bu kendini bilmez motorcu arkadaşların yaptıklarını onlar bile yapmıyor sıkıntı bı işte. Senin gibi benim gibi bu motosiklet kültürü içinde olan ve ciddiyetinin de farkında olanlar ise bu olanlardan rahatsız. Sokaktaki vatandaşın bakış açısı öyle değil. " ben gördüğüme inanrım kardeşim" diyor kesip atıyor. 2 tane salağın yüzünden bütün motosiklet camiası "tü kaka" oluyor. Yollarda, gittikleri yerlerde ve konaklardıkları yerlerde yaptıkları hareket ve davranışlar sürekli eski puan yememize neden oluyor konu bu yani. Bu olayları görmemezlikten gelemeyiz.

ugur_karakas' Alıntı:
Neden bizde yapılmıyor ?? diyosunuz...
Arkadaşlar, ENDUROCLUB - EMOK - MARMOK.... gibi kulüplerce yaz sezonu içinde yurdumuzun muhtelif bölgelerinde festival organizasyonları yapılıyor
ve binlerce motorcu dostumuz katılıyor yapmayın..
Bu festivaller, katılımın daha fazla olması adına yaz aylarında yapılıyor, bu kadar kar altında eksi bilmemkaç dercede kaç kişi bu işe niyetlenir ??
Takdir edersinizki bu iş ekipman işi, kışlık çadır, ona göre uyku tulumları, termal giyecekler, vücut ısıtıcıları vs vs vs... donanımlar gerekli ve bunlarında bir maliyeti var..

Hocam o festivallerin hepsini biliyorum..Fakat bu festivallerden sadece motosiklet camiasının haberi oluyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,956
Kaydolan Son Üyemiz
mazotanzarot

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR